Filu888 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Czy Ak 47 firmy Cyma (cm.028) jest wytrzymałe? Nie chodzi mi o wytrzymałość bebechów lecz o wytrzymałość ABS'u z którego jest wykonana. Czy ten ABS wytrzyma serię z jakiejś porządnej repliki (np. CA itp)? Czy będą na nim odpryski/jakieś ślady? Z góry dziękuję :D Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Jeśli strzelał byś z odległości 20 cm ogniem ciągłym to na pewno by były a na dystansach jakich się strzela nic nie powinno pojawić sie na abs-ie Link to post Share on other sites
leksi0r Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) Hmm.. Mogę Ci poradzić, abyś za mocno śrubek nie dokręcał na body pod spodem(obok gniazda maga), często pęka tam. A no i jak nie będziesz na niej siadał, to nie pęknie... Jak moja... :) Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Czy Ak 47 firmy Cyma (cm.028) jest wytrzymałe? Nie chodzi mi o wytrzymałość bebechów lecz o wytrzymałość ABS'u z którego jest wykonana. Czy ten ABS wytrzyma serię z jakiejś porządnej repliki (np. CA itp)? Czy będą na nim odpryski/jakieś ślady? Z góry dziękuję :D Zależy z jakiej repliki. Ja z Cymy 550FPS z 30 metrów "pękłem" kumplowi body. Ryska jest mikro, ale jest. EDIT: A może to i od kulek czy kąta trafienia zależy, w każdym razie - ABS w Cymie 0.28 nie jest wytrzymały, bo to nie abs, a plastik. Spróbuj np. g36 od JG zarysować paznokciem, a tego kałaszka ^^ Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Filu888 Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 A czy po jakimś czasie można by wymienić body na metalowe? Czy to się opłaci? Link to post Share on other sites
hokager Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Można,ale się to nie za bardzo opłaci. Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Lepiej na starcie dozbierać i kupić metal typu boyia czy cymy. Link to post Share on other sites
hokager Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Lepiej dołóż 100 zł i kup rk02 z boya wówczas masz już replikę full metal. Edited July 3, 2011 by hokager Link to post Share on other sites
robu14 Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Kolega pyta się czy replika za 350zł jest dobra,a ty mu polecasz replikę za 750zł? Ogólnie jeżeli nie będziesz nią wyważał drzwi to wytrzyma.Nie raz dostałem serię w body i nic się nie stało,ale i tak lepiej dozbierać i kupić coś full metal. Link to post Share on other sites
robu14 Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Sorki źle cię zrozumiałem :). Oczywiście jeżeli masz zamiar tuningować to już lepiej dozbierać na coś lepszego. Link to post Share on other sites
primitive Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 (edited) w każdym razie - ABS w Cymie 0.28 nie jest wytrzymały, bo to nie abs, a plastik. Czy CM.028 na prawdę nie jest wykonana z ABS? Na wszystkich stronach sklepy podają, że body wykonane jest z abs. Jak jest z wytrzymałością body cm.028 na niefortunne uderzenia, obicia (podczas biegu itp.)? Proszę o odp osoby które cm.028 znają z praktyki. Nie krzycz , ślepi nie jesteśmy. Wszystkie dane na temat Cymy 028 znajdziesz w dziale technicznym dla replik II klasy. Musi sę tylko zachcieć poszukać. Arend Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Terkov Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 (edited) Na wszystkich stronach sklepy podają, że body wykonane jest z abs. A na allegro piszą "super mega wytrzymały ABS" w zabawkach za 3 dychy :P Faktem jest, że ta nazwa jest mocno nadużywana, przez co wielu ludzi myli ABS z plastikiem i na odwrót. Edited February 28, 2012 by Terkov Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 (edited) Czy CM.028 na prawdę nie jest wykonana z ABS? Na wszystkich stronach sklepy podają, że body wykonane jest z abs. Niedawno to napisałem, ale wciąż aktualne. "Na płocie było napisane dupa, chciałem pogłaskać to mi w ręke drzazga weszła" Edited February 28, 2012 by Gregoriian21 Link to post Share on other sites
primitive Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited February 29, 2012 by arend Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Na niedzielne strzelanki po 3-4 godziny, to tak. Samo body , gorzej już z kolbami itp. Sam używałem cm028 i nie stwierdziłem, żeby body abs było liche. Ale jeśli miałbym teraz wybór , gdzie boyi ze stalowym body jest niewiele droższy od tejże cymy 028 , to nawet bym się nie zastanawiał i brał boyia :) Link to post Share on other sites
czaja135 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Mam CM.028 już rok i śmiało mogę polecić, nie ma żadnych luzów i strzela naprawdę dobrze. Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Osoby ktore nie mialy do czynienia z tymi replikami niech zamilcza ;) Posiadam 3 repliki cm.028 i w zadnej nigdy nic nie peklo, najmlodsza replika ma 2 lata a najstarsza 4 lata i wszystkie smigaja na stocku, nieraz dostalem serie z mocnych replik i nic, body jest naprawde grube! uzywalem ich w mrozie bez problemu, kazda zaliczyla upadek gdy wywalilem sie na strzelance, tylko drobne rysy, w zwyklej cm.028 to uwazaj na ta metalowa czesc ze ZnAlu do ktorej jest przykrecona kolba bo to ona moze ci sie polamac ... Link to post Share on other sites
Dread Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Akurat ta obsada jest jedną z bardziej solidnych części. Najczęściej właśnie ona łamie tył plastikowych Cym. Plastik jest dość solidny, jedyny co jest narażone na poważne uszkodzenie, to mocowanie ogona kolby w body. Przy upadku z przełożeniem siły na kolbę właśnie to miejsce się łamie. No i stopka kolby - licha rzecz, bo słabo przymocowana. Zgubisz po miesiącu. Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Cześć Powiem tak mam cyme ale 028-s i czesci jakie wymieniłem jest sporo w tym zmiana tandetnego plastiku na metal i tak naprawde to sie opłaciło, bo replika i wczesniej była nie do zaje... a teraz jest jak z tytanu(wiem bo nadepnołem a uwierz waże prawie stówe i anie śladu) Co do ulepszania to warto tylko kupić lufe precke i gumke jakie? to sam mozesz znaleść A reszte co napisałem wyżej to jak masz zadużo kasy do wydania. Pozd Link to post Share on other sites
arend Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Ciągnięcie tego tamatu mija się z sensem. Wszystkie odpowiedzi przy odrobinie inwencji własnej można znaleść na Forum. Koledzy Primitive i Robu14 łapią duze ostrzezenie za pisownię. Kolejne tak napisane posty i wnioskuję o czasową blokadę możliwości pisania. Arend Link to post Share on other sites
Recommended Posts