Stalker Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Oto nasz mały film wojenny, akcja z serii spontan, 3 godziny kręcenia, potem obróbka i efekty specjalne. To wersja beta 1.0, więc miejcie wyrozumiałość. :) Wiemy, że nie wszystko jest dograne. Ten film powstał raczej w celu przetestowania sprzętu i pomysłów, niż prezentacji. Mamy nadzieję, że się spodoba, gdyż mamy następne pomysły. Reżyseria i zdjęcia: Desfil, a ja - czyli Stalker - występuję w jednej z ról. Miłego oglądania. :) Polecam full screen 720 HD. Edited July 5, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Efekty i jakość konkret :biggrin: IMO z takimi możliwościami moglibyście nagrać coś ciekawszego i dłuższego. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Bardzo fajny filmik. Jakość i efekty super. Zgadzam się z Panem powyżej. z takimi możliwościami możecie nagrać coś dłuższego. na pewno oglądałoby się to świetnie. ;) Jedna rzecz jaka mnie rozwaliła to trampki za 10 zł u jednego ze złych Panów na nogach. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Erzet-DEMOn Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Świetny filmik! Oby więcej takich :D Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Dzięki za miłe słowa! Mamy dalsze plany filmowe. Jedna rzecz jaka mnie rozwaliła to trampki za 10 zł u jednego ze złych Panów na nogach. :cool: Hałowki "zagrały" kultowe adidasy Moskwa, stosowane w boju przez rosyjskie służby specjalne. ;) Macie je tu na foto po prawej na dole: Edited July 5, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Ładna pekaśka na tym zdjęciu :happy: Filmik rewelacyjny, jedyne do czego bym się doczepił to chyba troszkę za mały kąt podczas strzału z granatnika. A na początku poczułem się jak w codzie 4 :biggrin: Czas załadować 720p :cool: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Szczerze się spodziewałem dzieciaków z CM028. Miło mnie zaskoczyliście! Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Wielki + dla Was. Świetny pomysł, jeszcze lepsze wykonanie i oczywiście te efekty... ;) Najlepsze z pokazaniem naboju w locie- coś a'la Sniper Ghost Warrior. Pozytywnie. Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) No naprawdę dobre i do tego to 1080p :icon_eek2: Edited July 5, 2011 by FlynN Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Podejrzewam, że to wszystko odbywało się na pustych magazynkach. Filmik super, panowie, czekamy na coś dłuższego. :happy: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Pełen konkret. Mam tylko pytanko, widząc na końcu filmu logo, zleciliście zrobienie filmu i jego montaż jakiejś konkretnej firmie? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 Nie, to jest firma, w której pracuje Desfil i od której mieliśmy pożyczoną kamerę. Montaż, efekty specjalne i dźwiękowe to dzieło Desfila. Zdolny chłopak. Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Na pewno coś jeszcze w takim razie nakręcimy. :) Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 naprawdę fajny filmik, czekam na więcej:) Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Rambo V, tylko w innych ciuszkach :icon_razz2: Ale film ogólnie ok, wkręca w klimat. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Filmik miodzio,bardzo fajny wystrzał z tego granatnika ; ) Quote Link to post Share on other sites
bender Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Świetny szort, gratuluję Panowie. :) Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Pomyślcie nad czymś pełnometrażowym :happy: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 (edited) Filmik super, mam nadzieję, że nakręcicie coś dłuższego bo bardzo wciąga :D Widzę, że dźwięki zapożyczone z battlefield bad company 2 ;P Chociażby odgłos wystrzału i przeładowania granatnika. PS. Szkoda tylko, że każdy rusek ma inny mundur :/ Jakby każdy miał taki sam sprzęt to film wyglądał by jeszcze lepiej, ale moim zdaniem poziom i tak jest bardzo wysoki. No i te trampki :D Edited July 7, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 7, 2011 Author Report Share Posted July 7, 2011 PS. Szkoda tylko, że każdy rusek ma inny mundur :/Jakby każdy miał taki sam sprzęt to film wyglądał by jeszcze lepiej, ale moim zdaniem poziom i tak jest bardzo wysoki. Dzięki :) Akurat pomieszanie mundurowe jest charakterystyczne dla wielu rosyjskich jednostek (zwłaszcza specjalnych), podobnie jak trampki na nogach. Celowo każdy dostał inne ciuchy, żeby było bardziej koszernie. Quote Link to post Share on other sites
Snake1978 Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Na jakim programie obrabialiście filmik ? Quote Link to post Share on other sites
_DjZordon_ Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Naprawdę świetny, gratuluję pomysłu i wykonania. Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Film technicznie dobry. Nawet bardzo dobry. Przyczepić mozna by się jedynie do "stalkera" za tak dziwny atak na "rusków". W rzeczywistości skończyło by się to dla niego "nieszczęściem" Jednak wtedy nie było by reszty filmu :) Quote Link to post Share on other sites
Sybir1992 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Pełen konkret :) Zarąbiste efekty specjalne i udźwiękowienie. Na jakim programie to było składane? Quote Link to post Share on other sites
mihalozmc Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Piękniutki film,efekty specjalne fajne :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Filmik fajny, ale w oczy rzuciła mi się jedna rzecz (obczaiłem ją w jakimś how-to, chyba u Freddiego Wonga): wokół ognia z lufy można dołożyć na warstwie niżej taki "blob" rozjaśniający okolicę. Przydaje się zwłaszcza w ciemniejszych scenach, jak np. ta w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts