Kod3xDPL Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Witam, mam zamiar nabyć tą replikę. Chciałbym w niej wymienić gumkę hop up, akumulator+ładowarkę, myślałem też o lufie precyzyjnej. Wszystkie elementy chcę kupić w sklepie gunfire, tak więc prosiłbym o propozycje. (zaznaczam, że przeglądałem dużo tematów o tej replice lecz nadal nie wiem co do niej dobrać) Gumkę hop up myślę, że ta będzie dobra: klik Co do akumulatora i ładowarki czekam na wasze propozycje, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Jeśli chodzi o lufę i gumkę to Systema będzie okej, ale na twoim miejscu, dołożył bym i wziął lufę KM HEADA, gumka systemy jest bdb. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 A do co do aku to brał bym jakiegoś modelarskiego lipola + accuel lub ibmax 6 tylko że to nie u gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 (edited) ok co do gumki i lufy już wiem, a jeśli chodzi o akumulator to jakie napięcie i pojemność wybrać? podasz jakiś link? Edited July 12, 2011 by Kod3xDPL Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Bierz takie jakie chcesz... Ludzie. czy Wy nie umiecie sami wybrać bez pomocy? Większe napięcie=większy rof=szybsze zużycie części. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 nie umiecie sami wybrać bez pomocy? potrafie, ale wole zapytać się ludzi, którzy siedzą już w tym trochę i nie pójdę zielony do sklepu a tam wcisną mi jakieś gówno, po to chyba jest forum tak? a chciałem się dowiedzieć jakich napięć używacie w swoich replikach lub podobnej do tej, którą chcę kupić. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Kup lipo Power Bean 7,4 v i ładowarkę. Co do lufy dołóż i kup Prometheusa Gumka jak najbardziej dobra Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 Jeżeli chodzi o akumulatory firefoxa to który byście polecili? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Firefoxy mają mieszane opinie. Kup modelarskie lipo. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 Firefoxy mają mieszane opinie. Kup modelarskie lipo. W porządku, jakiś przykład? jaka firma etc. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Firma zależy od portfela :} Są tanie np. Turnigy i Zippy i droższe np. Kokam-y i Fullymax-y :cool: Ja posiadam Zippy-ego i wcale zły nie jest. Tylko na początku poczytaj sobie o lipolach bo trzeba je lepiej traktować niż Ni-xx :) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Mając alarm i mikroprocesorówkę lipo nie powinno się nic stać. Jeśli chodzi o cały tuning to tak: Gumka - G&G, Systema, Guarder też pasi. Lufa - dowolnie, tanio systema, nieco drożej, a lepiej Promyk i KmHead. Aku - tu masz szereg modelarskich, tego jest mnóstwo. Od siebie polecam Turnigy i Zippo, sam mam i w moim KWA jest ponad 20k/s, jak na 7,4V i 20C niezły wynik. Dałem za nie lekko ponad 50 zł, a za te same tyle ze do asg wywalisz dwa razy tyle, z tym że tam wtyku nie musisz zmieniać. Ladowarka - oczywiscie mikroprocesorowa - Imax lub Turnigy Accucel, ewentualnie gdybys batkę Power Beana bral, wez i ich ładowarkę, jest super. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 Dziękuję za podpowiedzi, teraz na pewno sobie poradzę przy tuningowaniu swojej giety :) pozdrawiam Kod3X Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 (edited) Jeszcze jedno pytanie :) która opcja będzie bardziej odpowiednia(opłacalna)? opcja 1 : LiPo 7.4V Power Bean Ładowarka Power Bean (przy zakupie aku, ładowarka o połowę tańsza) opcja 2 : Li-pol 7,4V Turnigy IMAX B6 2000mAh - na ile czasu starczy taka batka? Edited July 14, 2011 by Kod3xDPL Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 bardziej zadowolony będziesz z drugiej opcji, tyle, że nie wiem czy upchasz tam to lipo. 2000mah starcza na długo. :icon_eek2: ! Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Roni on może nie mieć kasy na numer 2 ... Bierz numer 1 powinien ci służyć Pakiet 2000 mah będzie za duży wybierz ten Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Po pierwsze nie kupuj LiPo w sklepach ASG. Może tu coś kupisz http://www.rc-electrotown.pl/index.php Po drugie, niby dlaczego 2000mAh to za dużo? Ja mam u siebie w LiPo 4000mAh, i nie jest źle, jak chcesz dużo strzelać bierz o dużej pojemności i minimum 20C Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Jemu nie chodzi o pojemność, tylko o wymiary. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 Widzę, że robi się bałagan więc kilka rzeczy wyjaśnię, bardziej pasuje mi 1 opcja dlatego, że jest wygodniej (nie muszę zmieniać wtyków itp.), co do 2 opcji to na IMAX'a mogę się złożyć z kolegą, jeżeli chodzi o aku to tutaj będę musiał zmieniać te wtyki? Pojemność aku musiałbym dobrać tak, żeby się zmieścila. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Nie chcesz to nie zmieniaj, ale samo to zwiększy ci rof. Jesli wywalisz jeszcze bezpiecznik to rof wzrośnie o 1-2k/s. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 Wtyki kabli w replice będą pasowały do tych w aku turnigy? Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Zależy, przy dwóch celach na rc-electrotown widziałem wszędzie xt60 a w replice pewnie masz tamyjie (która swoją drogą jest do wymiany) .Gdyby było miejsce na xt-eki to dokupił bym jedną sztukę do repliki , a jeśli nie to wymienił na deansy przy bateri i gietce :cool: Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 W aku turnigy jest wtyk T-deans więc w replice musiałbym przylutować taki sam i po problemie. Tylko teraz pytanie, jaka pojemność i czy się zmieści? Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Pomierz miejsce i dopiero szukaj. W sklepach masz podane wymiary ;) Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 Jeżeli ktoś ma znajomego lub posiada taki model repliki prosiłbym bardzo o podanie wymiarów :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts