Marrtinez Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Ktoś coś namieszał przy okazji działań moderacyjnych. Zgłoszone, będzie naprawione. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 A klikło się przypadkiem przy porządkach. Naprawione Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Tak zapytam,jaki standart luf na aw? Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Da się z tej repliki wycisnąć 640fps i bardzo ładne skupienie i zasięg, czy raczej ze względu na utrudniony tuning jest to replika raczej dla wyglądu? Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Jeżeli kupić do powieszenia lub pod Mancrafta to lepiej kupić tańszą wersje robioną przez Aresa dla ASG, bebechy identyczne, a cena mniejsza o ok 1000. ASG/ARES AI AW .338 Sniper Sportline http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=10359&name=ASG_/_ARES_-_AI_AW_.338_Sniper_-_Sportline_-_17242 Skromny temacik o tej repce, pare fotek http://forum.wmasg.pl/topic/139377-asgares-ai-aw-338-sniper-sportline/ Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Wersja dla ASG różni się wizualnie i nie jest to już AI AW.338. Dla stricte pokazywania to chyba gazowy WELL bardziej się opłaca. Zależy mi bardzo na wiernym odwzorowaniu aw338, ale też na funkcjonalności. Konwersji mancrafta raczej nie chcę, ze względu na ergonomię noszenia butli. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Wersja dla ASG różni się wizualnie i nie jest to już AI AW.338. Dla stricte pokazywania to chyba gazowy WELL bardziej się opłaca. Zależy mi bardzo na wiernym odwzorowaniu aw338, ale też na funkcjonalności. Konwersji mancrafta raczej nie chcę, ze względu na ergonomię noszenia butli. Nikt nie zmusza do butli, jest przecież adapter na kapsuły, możesz go z regiem nosić na kolbie, froncie, czy w rękawie bluzy. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 (edited) Hmmm w sumie to o tym nie pomyślałem... Zatem czas bardziej zgłębić temat :icon_smile: Jak się sprawuje stockowa komora? Koniecznie trzeba ją wymieniać, czy daje radę? Edited September 5, 2013 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Witam. Mam problem ze swoją awką,ma konwersje mancrafta.Otóż bardzo często kulki po pare sztuk wpadają pomiędzy dysze a cylinder i zamek tym samym nie robi pełnego czwartego taktu ,a dopychanie powoduje zgniatanie kulek.Niemam pojęcia co jest nie tak.Liczę na pomoc. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Sprawdź w komorze czy zapadka ze sprężynką blokująca kulki opada. Moja replika miała zamontowaną przez Mancrafta konwersję, potem kolega od którego kupiłem replikę zdemontował konwersje. Jak dostałem go do łapek to też mi wylatywały kulki. Po rozebraniu okazało się że ktoś wsadził małe "wałeczki" pod tą zapadkę i kulki wlatywały po parę sztuk po każdym cofnięciu się dyszy cylindra. Wyglądało to na celowe umieszczenie tej blokady, ale po co i czy to w Mancrafcie zrobili nie wiem? https://picasaweb.google.com/112599597838089718509/ASGAW338AWF?authkey=Gv1sRgCJLGxpy1o8W9KA#5980694521459088882 Edited February 15, 2014 by aligator73 Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Hmmm w sumie to o tym nie pomyślałem... Zatem czas bardziej zgłębić temat :icon_smile: Jak się sprawuje stockowa komora? Koniecznie trzeba ją wymieniać, czy daje radę? Komora jest identyk jak w "markowym" Aresie. Lufa JBU 6,01, na stoku miałem 380fps, teraz Mancraft Co2 ~800fps. Co dot konwersji to cały reduktor z adapterem co2 jest wielkości grubszego flamastra, zamontowałem z lewej strony do lunety. po zamaskowaniu taśmą praktycznie nie widać, można pomylić z laserem lub z latarką. Edited February 15, 2014 by aligator73 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Nie wiem czy dobrze myślę,ale komora i lufa są całe w lufie zewnętrznej,a wlot kulek jest od spodu ,gdzie kulki sa w takim kanale,to w tym wlocie od spodu powinna być owa blokada? Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Tu masz fote komory. Strzałkami zaznaczyłem te wałki, które blokowały opadanie zapadkę ze sprężynką, która nie pozwala wylatywać kulką w kierunku dyszy cylindra. Jeżeli Tobie też montowali konwersje w Mancrafcie, to może zrobili ten sam myk i po jakiegoś wała wsadzili te blokadki? Sprawdź. Ja to wywaliłem i już było normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 (edited) Cóż,problem rozwiązany.Otóż skok zamka w 2 takcie jest na tyle duży ,że pozwala na napełnienie gazem cylindra i można jeszcze cofnąć zamek i właśnie dlatego kulki wlatywały mi pomiędzy cylinder a lufę zewnętrzną.Podczas gdy przeładuje zamek nie robiąc tej zbędnej drogi zamkiem to jest wszystko ok. edit literówka. Edited February 24, 2014 by Skejter Quote Link to post Share on other sites
klepa79 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Powiedzcie czy ten ASG/ARES AI AW .338 Sniper Sportline można uzyskać 500FPS czy jednak kupić WELL G96 na gg. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 (edited) Wystarczy, że zmienisz sprężynę na 150 i będziesz miał te ok 500. Zespół spustu jest metalowy więc powinien tyle wytrzymać. Nie wiem jak tłok, bo stokowy jest plastikowy, więc przydałoby się wymienić na alu. Ja po przeliczeniu kosztów dołożyłem niewiele więcej i mam MC. Wella nie miałem, więc nie wiem. Edited May 21, 2015 by aligator73 Quote Link to post Share on other sites
klepa79 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 (edited) Ciężko się przeladowywuje ze 150 spręzyną. Bo mnie bardzo interesuje ten model. [error=http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=11119&name=ASG_/_ARES_-_AI_AW_.338_Sniper_-_Proline_-_17117][/error] Edited May 21, 2015 by klepa79 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts