wiertara123 Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 kupiłem gumke HU Guardera czarna (mam cyme 040 - 430fps). Problem polega na tym ze kulki zawsze ida w dol, a prze na maksa podreconym wogole nie leca. Oczywiscie juz kilka razy poprawialem lufe zeby dobrze siedziala ale nic to nie daje? Jest na to jakas metoda czy kupic nowa gumke jakiejs innej firmy, jezeli tak to jaka? Link to post Share on other sites
musashi Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 jak już to systemy energii ale problem może tkwić w dystanserze Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 co od dystanserów, polecam typ H Link to post Share on other sites
Roni92 Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 ale mu pomogliście. Dystansera nie zamontowałeś/źle zamontowałeś gumke. Zobacz w necie jak to się robi. Link to post Share on other sites
wiertara123 Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 Dzieki za podpowiedz, faktycznie miales racje, problemem byla gumka - co prawda byla dobrze zamontowana, kilka razy montowalem ja ponownie zeby sie upewnic, w koncu zamienilem spowrotem na stockowa i dziala idealnie. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Guarder czarny za twardy jest, trzeba podobno mieć naprawdę dużo fps, żeby działał poprawnie. Link to post Share on other sites
wiertara123 Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 W stocku mam 430fps, dzwonilem do krakmanow i powiedzieli ze czarna bedzie dobra Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 To trzeba było poczytać forum. :wink: Link to post Share on other sites
wiertara123 Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 Czytalem i jeszcze sie pytalem i powiedzieli ze wszystko bedzie ok Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Guarder czarny za twardy jest, trzeba podobno mieć naprawdę dużo fps, żeby działał poprawnie. Bullshit. Podobno....to wiesz co. Guarder czarny porównywalny jest do systemy jeśli chodzi o twardość gumy (wg. skali Shore'a), Nie wiem jak z trwałością ,bo Systeme mam już prawie 5 lat ,a Guardera rok...ale wydaje się równie trwały. Podkręcają porównywalnie dobrze. Co do problemu autora - problemem raczej nie jest gumka, a brak/źle założony dystanser. Oryginalny jest dość miękki więc może załóż ,jak już ktoś radził "H" albo włóż kawałek wykałaczki czy wkładu od długopisu w środek dystansera. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) Hmm, przeglądnąłem szybko opinie o czarnym guarderze i są mocno mieszane :-F Jedni, że nie kręci przy małym fps, inni wprost przeciwnie. Edited July 22, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Recommended Posts