Kostkowski Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Witam. Czytałem już tematy o M14 cymi itd. ale ciągle nie mogę się zdecydować, więc zadaje pytanie tutaj. Cyma czy Kart? Jestem bardziej skłonny do zakupu Karta (http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1308) ze względu na szyny pod optykę. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Bierz Cyme, jest o wiele lepsza niż kart. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 nie ma karta. i nie wiadomo kiedy bedzie. Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 18, 2011 Author Report Share Posted July 18, 2011 (edited) W takim razie, co jeszcze możecie mi z eMek (niekoniecznie M14) do 500zł polecić? Ewentualnie jakiś pistolet maszynowy tak do 300fps też do 500zł. Myślałem o czymś takim: http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/ksp-90tr_acm-1414.html + downgrade do 1J i o JG067MG (nie mogę wrzucić linka ze zbrojowni) + downgrade do 1J. Co sądzicie? Edited July 18, 2011 by Kostkowski Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Trzeba poczytać tematy w dziale technicznym. Chińskie p90 są dość dobrze opisane. Polecam też czytanie tematów przyklejonych Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 (edited) Ok, poczytałem trochę i chyba wezmę to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=463 o ile będzie dostępne. Mam jeszcze tylko jedno pytanie, jaką sprężynę do niego wsadzić aby fps spadło do ok 300-320 (1J maksymalnie)? Edited July 19, 2011 by Kostkowski Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 (edited) m100 Edited July 19, 2011 by GROM.USP Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 M95 ze zbrojowni za równe 1,99zł. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 (edited) Kup lepiej wersję ze stałą kolbą,ponieważ zawsze lepszy akumulator się znajdzie Edited July 19, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 (edited) Kostkowski podana przez ciebie replika jest niedostępna Ok, poczytałem trochę i chyba wezmę to: http://zbrojownia.li...products_id=463 o ile będzie dostępne. :bialaflaga: Edited July 19, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 (edited) hokager o ile będzie dostępne. :bialaflaga: wiciok mnie wyprzedził. :P Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, w razie jakichś wątpliwości jeszcze zapytam tutaj. Edited July 19, 2011 by Kostkowski Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Na gunfire są dostępne lekko inne wersje - niestety trochę drożej. Ale są. Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 Nie ma problemu, na zbrojowni jest ze stałą kolbą za 399. Wielkie dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 (edited) Wybaczcie panowie, że zadaję podstawowe pytania i trochę zbaczam z tematu, ale: Która M14 jest najlepsza? Kryterium oceny to wytrzymałość zamka, przełącznika trybu ognia, wytrzymałość i osiągi ogólnie. Jeśli po jednej stronie postawię M14 G&G (które łapię trochę minusów za cenę, ale to na razie nie jest kryterium), po drugiej M14 Match Classic Army, a wszędzie indziej M14 firm takich jak KART, AGM, Cyma i w ogóle? Rzecz jasna, te zdobywają plusy za cenę (czy usterki, o których wspominałem idzie naprawić w miarę bezboleśnie?). Lepiej wydać więcej nie CA, czy na chińczyka i mieć zaplecze finansowe na tuning/naprawing :D? Edit: A CA jak wypada na tle innych emek? Dzieli ich problemy? Edited July 19, 2011 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 Jeszcze chciałbym się zapytać o gogle. Co sądzicie o tych: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=26_48&products_id=441 ? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Jak nie masz za dużego budżetu, to bierz cymę, a jeśli kasa nie gra roli to G&G. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Ah, a te kruche zamki Cymy idzie jakoś naprawić? Classic Army też nie wytrzymuje eksploatacji w tym rejonie? Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 CA to najgorszy mozliwy wybór m14, ma jakiś dziwny GB i ogolnie mało ludzi go pobrało no i mało kto może doradzić co z nim i częściami do niego. Jak mówią bierz CYME to ja bierz masz łącznie ponad 100stron na temat tej repliki. Łatwy tuning do pewnego stopnia (sp140) daje Ci duże pole do popisu. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Okej, trochę mnie boli ten zamek, ale może w temacie znajdę coś pokrzepiającego. Dzięki za informacje. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Jako że miałem chyba ze 4 m14 różnych firm mogę powiedzieć że skok między chinolami a g&g jest dosyć duża w środku a zewnętrznie aż tak bardzo się nie różni. Jako że miałem też g&g mogę powiedzieć tak, największa wada to kształt gb, jest niestandardowy co oczywiście nie znaczy że nie można wsadzić innych zębów i łożysk z innych replik nie koniecznie z gb v7, 2 to niestandardowe łożyska 2 są 8mm a 4 są 7 mm i jak chcesz wymienić to albo kupujesz 2 zestawy łożysk normalnych i dobierasz albo, ta droższa opcja, kupujesz oryginalne g&g. Nie można powiedzieć też że replika jest najlepsza z zewnątrz, ma luzy na selektorze (który jest tak rozwiązany że nie ma prawa się nic połamać) i rączce przeładowania i zamku (które wydają obłędny dźwięk w którym można się zakochać :wink: dodatkowo nie stwierdziłem usterki psucia się zamka) i łatwo skruszyć ucho trzymające antireversal trochę też chodzi opkrywa nad lufą albo i samo łoże ale za to replika stokowo wytrzymywała m120 na li-po 11.1 a jej zasięg był większy od reszty m14 i miał ładne skupienie do tego fajne wykończenie body (nie widać nadlewek i innych tego typu rzeczy), magi też są niestandardowe i pasują tylko i wyłącznie od g&g a te potrafią kosztować 150 zł. Ja swoją kupiłem za 500 zł z 3 magami zawieszeniem i szyną nad zamek, trochę mnie człowiek oszukał ale i tak myślę że za tą cenę radość z posiadania została oddana z nawiązką. Co do chinoli miałem ebr'kę karta i socoma agm'a i nie uświadczyłem takich luzów body jak w g&g (może to zależy od zużycia?) nadlewek też nie uświadczyłem zasięg był porównywalny z g&g lecz nie aż tak duży i miał większy rozrzut na dalszych dystansach, dodać też muszę że miały słabszą sprężynę . selektory i zamki trzymały się kupy ( nie przepraszam w ebr'ce zamkowi w jednym miejscu coś się stało tylko nie pamiętam co, wiem że był sprawny ) a w ebr'ce dźwięk zamka był jeszcze lepszy niż w zwykłych. Na - karta mogę uznać kruchy korpus ten złamany w pół między częścią trzymającą gb a risem został przy wysyłce pocztą polską do nabywcy. Co do agm'a nie został w żaden sposób uszkodzony i chyba działa do dziś razem z g&g u nowych właścicieli. Na podsumowanie powiem tak jeżeli nie znajdziesz tanio m14 g&g to bez wahania kupuj nowego chinola bo za cenę nowego g&g możesz więcej dać na tuning takowej a i części do nich będą o wiele tańsze niż do tej od g&g. Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 http://www.sklep-asg-rc.pl/ <- Bezpieczny, zaufany sklep? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) To to samo, co to: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/56468-airsoft-militariapl/ Czyli tak sobie... Edited July 21, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Kostkowski Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 (edited) Aha. Znalazłem na gunfire.pl replike CM027-J http://gunfire.pl/product-pol-1152193370-Replika-pistoletu-maszynowego-CM027-J.html I jestem ciekaw czy bardzo różni się od tych JG co pokazywałem wcześniej? Bardzo by mi odpowiadała ta replika bo ma 270fps w stocku, więc nie musiałbym się martwić o downgrade. Co myślicie? @Lesio: Czyli nie opłaca się jej brać? Edited July 21, 2011 by Kostkowski Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Aha. Znalazłem na gunfire.pl replike CM027-J http://gunfire.pl/product-pol-1152193370-Replika-pistoletu-maszynowego-CM027-J.html I jestem ciekaw czy bardzo różni się od tych JG co pokazywałem wcześniej? Bardzo by mi odpowiadała ta replika bo ma 270fps w stocku, więc nie musiałbym się martwić o downgrade. Co myślicie? Myślę, że gdy ja zaczynałem, CM.027 można było dorwać za 190 zł. W sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Myślę, że ktoś tu nie posiada umiejętności obsługi szukajki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts