Barber Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Witam Posiadam replikę jw i po ostatniej strzelance doszedłem do wniosku, że da radę przerobić ją na M4 tzn chciałem doczepić kolbę typu SF i chłodnicę z szynami ris. Chwyt transportowy musiałby zostać, ale to mi specjalnie nie przeszkadza. Macie jakieś pomysły co może wyjść nie tak, albo rady co poza tymi częściami i lufą wewnętrzną trzeba zmienić? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Weź kup sobie po prostu konwersję i kolbę, zamiast tej chłodnicy z szynami ris Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Zapomniałeś jeszcze o krótszej lufie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 i oznaczeniach na body, ha! Quote Link to post Share on other sites
Barber Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 Zaczynam powoli dochodzić do wniosku, że niewiele więcej wyniesie mnie zakup nowej repliki, ale szukam wytrwale! :D 430 w głównej, brak zapasu, a na jajca mam kolbe... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Taką przeróbkę można zamknąć w dwóch stówach, i to kupując sprzęt w stanie idealnym nie szukając okazji. ;) Ja przerabiałem M4 na M16 i wydałem 180 złotych, ale wylądowałem ze stałą kolbą CA i frontem RIS. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Taką przeróbkę można zamknąć w 0 złotych, ale na nowe części liczyć nie można ;). Dokładnie tyle kosztowało mnie zrobienie M4A1 z M16A3. Wystarczy znaleźć kogoś, kto chciałby zrobić dokładnie odwrotną zamianę. W większych środowiskach Airsoftowych chętnych nie powinno brakować. Podstawa to kolba, chwyt przedni, lufa zewnętrzna i wewnętrzna. W moim wypadku koniecznością okazała się również zamiana przedniego pierścienia mocującego chwyt przedni. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Taką przeróbkę można zamknąć w 0 złotych, ale na nowe części liczyć nie można ;). Wystarczy znaleźć kogoś, kto chciałby zrobić dokładnie odwrotną zamianę. W większych środowiskach Airsoftowych chętnych nie powinno brakować. Tylko, że znając stale rosnącą liczbę oszustów, często kończy się wysyłając swój nowiutki front m4 i dostając zjechany "do zera" front m16 (o ile w ogóle się coś dostanie). :D Dlatego czasem lepiej wyrwać okazję (ostatnio w komisie ktoś cały front m4 za 4 dyszki puszczał), a następnie swój sprzedać. Jeśli ktoś Cię oszuka, to zawsze zostaje Ci Twój front. :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Zgadza się, dlatego napisałem o tym, że w większych środowiskach Airsoftowych nie powinno zabraknąć chętnych - sugerowałem autorowi rozejrzenie się za kimś takim w Łodzi i okolicach :). Ja również wszystkich wymian dokonałem w swoim środowisku, bo miałem te same obawy odnośnie wysyłki, co Ty. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Barber Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 Wolałbym mieć oba zestawy na stałe, ale pomysł godny uwagi LogaN. Ciekawi mnie ta konwersja za sumę 200 PLN :D Muszę się bardziej za okazjami po alegrze rozejrzeć. Kolba, lufy i chwyt przedni - zgadzam się, ale dokręcę to to bez problemów do plastikowego body JG? Szukać koniecznie JG czy inne części też wpasuję? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Do JG pasuje JG, Boyi, PJ, ACM, CA i ICS (na 100%, miałem taką u siebie, miała front z ICSa i taką też kolbę). Front m4 KOMPLETNY (z lufą zewnętrzną, muszką itp) powyżej 6 dych to już nie okazja, kolba zwykła z prowadnicą okazyjna to jakieś 6 dych. I mówie tu o rzeczach w bardzo dobrym stanie, ale stockowych. Wiadomo, fronty orisowane czy kolby typu SF/mod stock mogą być droższe. O kolbie pisałem Ci PW. ;) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Przy czym w ramach uzupełnienia: P&J, jeśli pochodzi z repliki, to mogą to być części firmy A&K, lub Boyi. Jeśli natomiast szukałbyś nówek na Taiwangun.com, to tam znaczek P&J można znaleźć przy częściach wielu innych firm, które pochodzą z Chin (np. Element, o ile się nie mylę). ACM natomiast to skrót od All China Made. Niektórzy sprzedawcy wrzucają do tego worka wszelkich chińskich producentów replik. Warto więc zapytać o to, czym dokładniej jest dana część 'ACM'. Quote Link to post Share on other sites
Barber Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 (edited) No po sklepach najtaniej jakieś po 150 PLN za RISy, kolbę, body. Lufa zew i wew połowę tego. Edited July 23, 2011 by Barber Quote Link to post Share on other sites
Toretto Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Ja poszukuje czesci do m16 wiec moze sei jakos dogadamy. pm ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts