Pomador Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Witam, zamierzam kupic broń boczną , sprężynową ,ale full metal. Jaką replikę do plus,minus 170 złotych polecacie ? PS:Może byc tez gaziak. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Broń boczna =/= sprężyna. Po prostu się nie da. Choć ja kiedyś nosiłem shotguna shorta. Gaziaki do 170 zł to znów ZAWSZE full... plastiki. Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Sprężynowej full metal nie będzie. Mam Galaxy G6 i ma metalowy zamek i szkielet. Ale w środku plastik. Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 polecam to co sam używam S&W Sigma 40F choć nie jest to do końca FullMetal. Mieści się w twoim budżecie, ma cały metalowy mechanizm wewnętrzny, natomiast szkielet z ABS-u. Jak na sprężynę ma naprawdę dobre parametry. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Witam, zamierzam kupic broń boczną , sprężynową ,ale full metal. Jaką replikę do plus,minus 170 złotych polecacie ? PS:Może byc tez gaziak. Jedyna opcja, to polowanie na używanego gaziaka. Ale najprawdopodobniej "full metal" (jak ja nie znoszę tego określenia rodem z allegro :angry:) to nie będzie - pewnie najwyżej zamek będzie metalowy. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 ale trzeba pamiętać, że jak ktoś "full metala" sprzedaje za 170 zł, to w najlepszym stanie on nie jest. ;p Link to post Share on other sites
Pomador Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 za 10 dni będę miał kase , to zacznę polowac . airsoftem interesuję się stosunkowo krótko bo jakieś 7 miesięcy , i zbytnio mnie to nie interesowało , ale czy można dokupic samo body i zamek do repliki ? może dałoby rade kupic plastikowego gaziaka i dokupic metalowe czesci na wierzch ? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 najczęściej plastikowe gaziaki mają też plastikowe bebechy (nie zawsze). Ale może inaczej - kupienie metalowej konwersji do plastikowej repliki gazowej jest tak samo opłacalne jak kupienie drewna i stalowego body do cm.028. Czyli nie jest. ;p Link to post Share on other sites
Pomador Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 aha,a kupienie plastika od Tokyo Marui to bedzie dobra decyzja, nie rozleci sie szybko? (mam na mysli gaziaka) Link to post Share on other sites
minus25 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 a są metale od marui? Podobno plastik marui jest lepszy od wielu full metal ale cóz... dla mnie plastik to plastik Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 do marui można kupić konwersję guardera co najwyżej. ;p ale Marui zawsze warto. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 (edited) aha,a kupienie plastika od Tokyo Marui to bedzie dobra decyzja, nie rozleci sie szybko? (mam na mysli gaziaka) Bardzo dobra. A zawsze możesz dokupić metalową konwersję od Guardera. Tylko gaziaki od TMa tanie nie są... //Lesio szybszy Edited July 30, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Pomador Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 do 300 złotych to uzbieram spokojnie , tylko później będę się zastanawiał czy czasem lepiejnie dozbierac wtedy do cm.028 ;D na razie latam z longiem 003 . Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Jak nie masz jeszcze żadnej przyzwoitej głównej, to w ogóle nie kupuj bocznej... Link to post Share on other sites
Pomador Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 dzieki za informacje, czyli lepiej na razie uzbierac na cyme 028? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 ... bo TM strzela dwa razy lepiej od longa i szybko stałby się główną. ^^ Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 dzieki za informacje, czyli lepiej na razie uzbierac na cyme 028? Tak. Albo jeszcze lepiej na coś mniej plastikowego (jakieś RK), lub coś co w ostrej wersji jest plastikowe (gietki) :happy: Link to post Share on other sites
Pomador Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 no ale dobrej gietki koło 3 stów nie kupie ;D Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 To była sugestia do dozbierania więcej... Link to post Share on other sites
Pomador Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 aha, rozumiem ;P Link to post Share on other sites
minus25 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 kup Cyme 28 nie wydziwiajmy, to jest bardzo dobra replika na początek... potem sobie uzbierasz na inną broń, zobaczysz czego Ci w cymce brakuje i wg tego kupisz inną. Najpierw kup jednak dobrą główną, potem zastanawiaj się nad boczną. Link to post Share on other sites
Recommended Posts