Pawelski Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Pytanie do rekonstruktorów wszelkich jednostek US w okresie mniej więcej współczesnym, gdyż ten motyw się często powtarza: Niebieskie oznaczenia numeryczne na kolbach, magazynkach itd. - czym najlepiej zrobić? (ew. czym są robione przez real deals)? Tutaj widoczne takie oznaczenia na kolbie Marine w IBA, częściowo zasłonięte zawieszeniem karabinu Tutaj Marine ma w ten sposób ponumerowane magazynki do krótkiej. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Jest do tego specjalny pisak z tego co wiem. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Nie wiem czym w oryginale robią oznaczenia, zapewne mają jakieś pisaki. Mogę polecić Ci coś takiego: http://montana-sklep.pl/produkt/401/hardcore-marker.html Ten w kolorze light blue, powinien być odpowiedni. Z doświadczenia wiem, że pisze świetnie po wielu powierzchniach (uprzedzam, że nie jestem wandalem, czy coś takiego, nie maziam po budynkach, ławkach, transporcie publicznym, itp., itd.). Jedyny mankament, może być w momencie, kiedy znudzą Ci się znaczki, bo cholernie ciężko się go zmywa, aczkolwiek są środki ułatwiające zmycie takich śladów. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
meitner99 Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Marker olejowy: http://allegro.pl/marker-olejowy-paint-marker-patio-niebieski-f-vat-i1691154728.html Opisałem tym parę rzeczy, pisze po plastiku i metalu i pewnie nie tylko. Nie ściera się jakoś łatwo, także polecam. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted August 3, 2011 Author Report Share Posted August 3, 2011 Dzięki za odpowiedzi. Poszedłem za radą Meitnera i nabyłem marker olejowy. Oto efekty: Mała rzecz a cieszy :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 ja bym to trochę mniej starannie pisnął. ;p Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted August 3, 2011 Author Report Share Posted August 3, 2011 oj tam oj tam :P Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Skoro niebieskie cyferki Ciebie cieszą... To życzę przyjemniejszej gry. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Jeszcze potyraj trochę stopki magów i korpus repliki w piachu i będzie cudo :) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Niektórzy mają większe ambicje niż zwykłe jebankowe nap****. Quote Link to post Share on other sites
meitner99 Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Jeszcze jedna, może pierdoła i po fakcie, ale ja jedynki nie pisałem klasycznie, z daszkiem tylko bardziej US and A, czyli jako proste kreski. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 Słuszna uwaga, też o tym pomyślałem choć nieco za późno. Aczkolwiek wcale nie po fakcie, od czego rozpuszczalnik nitro :D Jak będzie mi się potem chciało to zmienię. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Eee tam po prostu operator miał Polskie korzenie. :biggrin: :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 I Panowie. Te numery najczesciej oznaczają tyle że do kogo dana rzecz należy (najczesciej 2 ostatnie cyfry z numeru osobowego lub broni). Dlatego takie same numery są na kolbie, celownikach, PQ i magach... nie wszyscy tak robią, ale niektóży w ferworze walki chca złapać swój sprzet po prostu. Nieraz też są napisy w jakim połozeniu (na którym Risie) należy przymocować celownik (na co sobie ustawiał) - ot takie ułatwienie przy powtórnym montarzu i ułatwieniu puźniejszej kalibracji. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 No to poprawka: 3 magi nie są moje i stąd inny numer :D Doszło oznaczenie na PEQ. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts