Mefiu* Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Witam, nie będę się rozpisywał, ale mam dylemat w wyborze... mianowicie chodzi o te dwie kamizelki: MOPC i TAJ(kolor oliv) + BA *do taj'a bym doczepił na klamry camelback co wy na to? PS. na miwo(lubliniec) jest kamizelka PC(interesują mnie tylko amerykańskie wyposażenie lub amerykańsko podobne), ale chciałbym, aby kolor zgadzał się z kolorem oliv z praszki. Tak, wiem pierwsza kamizelka też nie pasuje barwą, ale warto zapytać...(dla jasności, posiuadam zestaw ładownic z praszki oliv). Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Po co kupować 2 kamizelki, wg mnie fajniejsza będzie mopc bo podepniesz każde oporządzenie i do tego możesz dokupić wkłady balistyczne. Do niej możesz doczepić na plecach camelbacka na molle. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 A moim zdaniem Praszka lepsza, bo lżejsza. Chyba że lubisz się obładować sprzętem i dyszeć po zrobieniu dwóch kroków. :cool: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Zajrzyj do działu "mundury i oporządzenie" jest tam dużo danych na temat wyrobów MiWo i Condora. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Cześć Mefiu :) Słuchaj chłopie, jak już zaczynasz się bawić w reco USa to poczytaj troszkę i wybierz sobie jakiś okres. Następnie zacznij się zastanawiać nad sprzętem. Ja osobiście na Twoim miejscu brałbym pasoszelki. Quote Link to post Share on other sites
Mefiu* Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 Cześć, myślę, że masz rację. Mianowicie jestem zbyt mocno "zakopany" w wyposażenie, które nie przypomina ani nie pasuje do rekonstrukcji... więc zostaje zabawa w asg w lekkim sprzęcie. Natomiast żeby robić rekonstrukcję musiałbym zacząć od początku i kompletować przyzwoite kopie, bo na kontrakty nie ma szans. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 CIRAS'a w wersji Land i po sprawie :) Powiedz nam jeszcze jaką jednostkę/formacje chcesz rekontruować Quote Link to post Share on other sites
Mefiu* Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 rekonstruować chciałbym Rangers'ów... ale jak już powiedziałem jest za późno i mam zbyt wiele sprzętu nie pasującego nawet kolorystycznie. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 (edited) może coś wybierzesz: (jakiś czas temu do tego dotarłem) -Mundur BDU 3-color Multicam ACU UCP Hełmy: MICH TC-2000 chyba w TANie Kamizelki: RRV FLC CIRAS wersja Land IBA Kolory kamizelek: Tan lub Ranger green Buty: Belleville CB Jungleville CB Obuwie produkowane dla US Army Reszta: rękawice Nomexowe nakolanniki i nałokietniki ALTA czarne, lub rzadko Bijans gogle ESS NVG, Bolle X800T okulary balistyczne ESS Camelbacki plecaki PATROL MOLLE II w UCP lub ILBE Pozdrawiam :) Proszę pisać jeśli wypatrzyliście błedy Edited August 5, 2011 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts