Snipernr1 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Jeżeli masz BU Guardera to kup głowice Guardera . Ja już mecze 3-cia głowice w tym zestawie i za każdym razem dokupuje Guardera. Edyta; na śrubkę głowicy tłoka. Edited August 19, 2011 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
slavia85 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Witam. Panowie, ja mam Kalaszka CYMKI bodajze cm040B i jak montowalem glowice tulei to musialem ja szlifowac(podwojnie doszczelniana itd) wsadzilem tam sprezyne 130 i sie okalalo ze nie prazy... czy wy w swoich cudach wymienialiscie silniki na mocniejsze? bo umnei wszystko ladnei dziala na standardowej sprezynie. uzuwam batki stic 1500 9,6v i mi nie dziala GB, tzn naciaga sprezyne powiedzmy ze do polowy. pozdr Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Slavia drogi, po 1 nie tulei tylko cylindra :biggrin: 2. to, że tam trzeba zeszlifować to często i gęsto jest po to, żeby to w ogóle wsadzić do środka 3 i najważniejsze- sp130 guardera (bo zakładam, że właśnie taką masz) ma taką budowę, że trzeba nie wkładać jednego z łożysk sprężyny i zasugeruję ci usunięcie tego z wnętrza tłoka Quote Link to post Share on other sites
slavia85 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 znaki123, dziekowac za odpowiec:) masz racje cylindra:P ale to napisalem tylko dlatego ze ktos sie o to pytal, czy w CYMIE tez trzeba szlifowac:P a sprezyne mam G&G ze zbrojowni "Sprężyna M130 [G-07-056]". dzieki za porade sprouje tak zrobic jak by nie dzialalo to sie odezwe;) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted September 3, 2011 Report Share Posted September 3, 2011 Nie ma co modyfikować tych głowic V.3 tylko od razu wstawić V.2 u mnie świetnie się sprawdza.Jeśli chodzi o spęzyny guardera,to nie wiem jak jest m130,ale u nie m140 tej firmy weszło tez usówania łożysk. Quote Link to post Share on other sites
MarcinMarcin Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Witajcie, montował już ktoś BU guardera w ak74 LCT? Wszystko pasuje czy trzeba coś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Ja posiadam w RPK. Jednak trzeba na 90% szlifować czoło głowicy cylindra - swój przełożyłem już przerobiony z gb cymy. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Przebrzydły górnik odkopuje temat! W RK-02 od Dboys czeka mnie szlifowanie czoła głowicy cylindra, czy wszystko się ładnie spasuje? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts