Adam-m Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Po prawie trzyletniej przygodzie z Airsoftem, stwierdziłem, że czas nabyć markową replikę. Wybór mam taki jak w temacie: M4A1 ICS lub KWA USA. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Niedawno był identyczny temat. Poszukaj. Ja mogę powiedzieć tyle, że ics nie ma super osiągów, a jego łamliwa komora hop up doprowadza do szału. Niby bez problemu wytrzymuje m140, jednak trzeba do tego zmienić prowadnice,tłok głowicę tłoka. Więc prawie cały górny gb. Jedyne co w nim fajne, to że można mieć 2 górne szkielety gb, jeden z m130 a drugi do cqb z m100. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Kwa jest caluuuuuuuutkie wzmocnione, więc jeśli zależy Ci na tuningu jak i na osiągach oraz wytrzymałości, bierz ich emkę. Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Kwa jest caluuuuuuuutkie wzmocnione Szczególnie tłok^^ tak wzmocniony, że mi poszedł po 4tys kulek. Mam M4 z KWA i szału na mnie nie zrobiło, w stoku strzelało kijowo, więc kupiłem preckę promka, osiągi się poprawił, jednak kolega z cm.028 miał dużo lepsze osiągi, postanowiłem zmienić gumkę, kupiłem fioletowego promka, zasięg wzrósł o parę metrów, ale cm.028(z precką SHS i gumką guardera) ma lepszy zasięg. Sam się teraz zastanawiam nad drugą repliką, albo z KWA M16 SR12, albo ICS M16 RAS + drugą, dodatkową, górną część GB z bore-up i M140. Tylko KWA + lekki tuning mam za 1500zł, a ICSa w 2tys nie zmieszczę. Jak by ktoś mógł napisać jak się sprawuje M16 ICSa to był bym wdzięczny (zasięg i skupienie, ROF jest dla mnie mniej ważny) Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Robertrr - masz KWA USA czy LMT ? Quote Link to post Share on other sites
Adam-m Posted August 16, 2011 Author Report Share Posted August 16, 2011 LMT? Co to znaczy? Quote Link to post Share on other sites
Laki93 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Na 100% ma LMT, a przeglądając forum zauważyłem że troche osob na nie narzeka :) Ja kupiłem M4A1 Kwa Usa i oczywiście wymieniłem w nim tłok, sprezyne na 130 i został wstawiony także mosfet, wszystko pięknie śmiga od czasu zakupu. Ale nie wyobrażam sobie kupowania tej M4 bez wymiany tłoka, bo to loteria :) Ja go mam od około 3-4 miesiecy, wystrzeliłem z niego ok. 8k kulek i narazie bez żadnej zacinki, bez problemów :) Więc jak zdecydujesz się na Kwa Usa odrazu radziłbym Ci zakupić tuning który Cię interesuje, np. ze 120: http://www.casg.pl/product-pol-1091-Modyfikacja-KWA-M120-Deluxe-MOSFET-Active-Brake.html No ale wtedy to już trochę kasy wychodzi.. no ale za to masz wszystko na gwarancji ;D Wszystko zależy jaki masz budżet? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Dla autora tematu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/4456-m4-a1-z-ics/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/ Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Kolejny geniusz stawiający kwa usa ponad lmt... to jest niemalże to samo(jest kilka różnicy wypisanych w temacie m4a1 kwa i tam już dyskusja się toczyła, więc polecam przeczytać wypomniany temat). Poza tym kwa usa jest niedostępne. Zanim się zdecydujesz polecam sprawdzić opinie o coyote asg w odpowiednim temacie (szczególnie ostatnie parę stron). Zresztą dyskusje już Didizip wyczerpał, wszystko masz w tych tematach. Ze swojej strony mogę z ręką na sercu polecić Lmt/kwa m4, naprawdę rewelacyjna replika. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Laki93 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Ehh.. no właśnie, 'niemalże to samo' czytałem cały temat i nikt dokońca nie jest przekonany dlaczego Kwa Usa są jakoś mniej awaryjne od lmt (statystycznie). Kwa jest niedostepne ale zawsze można do nich zadzwonić i zapytać kiedy będzie. Co do samych Coyotów, ja u nich kupowałem koło 5 razy i wszystko w jak najlepszym porzadku (ostatni zakup koło 2 tygodni temu). No ale racja Didizip podał linki, poczytaj zdecyduj! Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 KWA USA są o tyle lepsze, że mają półprecke, a LMT nie. LMT ma lufę 6,12mm, przynajmniej moja tyle miała (zakupiona na capri). Może się wydawać, że USA jest mniej awaryjne, bo dużo osób od razu kupuje modyfikację z tłokiem u Coyotów, a tłok to najwadliwsze część w KWA. Ale jak kupisz LMT i wsadzisz do niego inny tłok i jakąś lufę to Ci wyjdzie duzo taniej niż kupienie wersji z USA + modyfikacja. Teraz zastanówmy się nad ICSem, Dużo droższy; np. LMT M16 z szynami kupisz za 1300, a M16 z ICSa z szynami RAS za 1700 (zaokrąglenie w górę z powodu przesyłki i przelewu). Sam się zastanawiam, czy warto wydać te 400zł więcej bo chcę kupić M16 (narazie mam M4 z KWA). I coraz bardziej chcę sobie kupić ICSa. Wrażenia z mojego M4 KWA nie są za super, jest dobrze, fajnie pracuje itp, ale spodziewałem się czegoś lepszego, po przeczytaniu tylu opini o M4 KWA. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Cóż ja mam KWA LMT i jakoś nie narzeka, przebieg jak dotąd jakieś 10k kulek (nie jest to dużo, ale już można coś powiedzieć w temacie. Repliki KWA mają jako plus wzmocniony gearbox (chyba najbardziej ze wszystkich v2), jak i wykonanie wew. jest bdb. Stockowa gumka działa jak systema (w mojej opinii), precka również jak systema (miałem porównanie), lecz po wsadzeniu promyka oczywiście skupienie jest lepsze. Jeżeli chcesz replikę, w którą nie trzeba zbytnio wkładać pieniędzy żeby dobrze strzelała(niektórym się sypie tłok), to bierz KWA. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 KWA LMT też maja bardzo dobre lufy. Raz jeszcze napiszę, że w lufie najważniejsza jest jakość wykonania a nie przekrój. Dlatego dobra 6,04 jest lepsza od budżetowej 6,01. ICS - stare modele sprzed 2 lat nadal śmigają, a nowsze lubią padać. Chyba obniżyli jakość. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Mam 1 rocznego m4 ics full metal ze zbrojowni. po wymianie gumki na systeme zasięg jak stockowy gp. Przez cały rok nie miałem żadnej awarii. wymieniłem tylko tłok na CA. Quote Link to post Share on other sites
Kakazdw Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Użytkownik Laki93 to oszust ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts