Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Bawiłem się parę razy jedną z tych emek. Zasięg i celność - nie powaliła mnie na kolana. W dodatku, przy przebiegu nie większym jak 3000 kulek, na strzelance zimą (-5 stopni) padł szkielet GB. A wcale właściciel tej emki nie zarzynał. Wykonanie - części metalowe bardzo fajnie zrobione, faktura stałej kolby również, ale plastiki z frontgripu wyginały się i trzeszczały. Osobiście wolałbym za te pieniądze IV generkę JG, lub III generkę A&K.

Hmmm powiem w ten sposób: macałem i trochę postrzelałem ze stocka... Dopracować hopa (słabo kręcił-pewnie wymiana dystansera na większy lub twardszy i po sprawie) i będzie z tego dobra emka. Spasowanie i wygląd zewnętrzny bardzo przyzwoity. Co do bebechów to pewnie za jakiś czas trafi ta replika do mnie na warsztat, to powiem coś więcej. Jeżeli środek porównywalny z mp5 SRC II gen (ta ze stalowym body) To tłok raczej z plasteliny jest i prowadnica w pełni plasticzana- reszta sprawiała wrażenie solidnych. Na plus uszczelniona dysza w stocku.

Właśnie mam jedną na serwisie:

Głowica tłoka aluminiowa wentylowana, podwójnie uszczelniona, głowica cylindra aluminiowa z dwoma oringami (IMO słaby zderzak w formie twardego oringa), prowadnica aluminiowo-stalowa z łożyskowaniem, tłoczek bardzo ładny (bardzo przypomina SHS'a), uszczelniona dysza, bardzo mocny silnik (mocniejszy od PJ'a), miedziane styki, łożyska kulkowe 8mm. Tylko o tym aluminiowym cylindrze nie mam zdania, jest bardzo gładki i dopasowany, ale nie wiem jak z żywotnością.

Wykonanie zewnętrze dużo leprze od JG IV gen. Jedyny minus ruszające się okłądziny z przodu. Lufa nie chwieje się oni o ćwierć milimetra. Ta replika stoi półkę wyżej niż chinole - wykonanie + spasowanie części (zewnętrznych jak i tych w gb)

Edited by Trzmielor