Mati366 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 (edited) CZY firma SRC to dobry producent ASG Edited August 16, 2011 by Mati366 Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Raczej słaby. O jaki model dokładnie pytasz? Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Nie. Szczególnie emki src się szybko psują. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Nie. Szczególnie emki src się szybko psują. Bullshit. SRC III gen. to bardzo przyzwoite sprzęty, trafiła się co prawda kiedyś partia o wadliwych szkieletach, ale poza tym mają bardzo ładne bebechy. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Może i tak, ale na pewno nie za tą cenę. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Może i tak, ale na pewno nie za tą cenę. Miałeś, porównywałeś?! Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Bawiłem się parę razy jedną z tych emek. Zasięg i celność - nie powaliła mnie na kolana. W dodatku, przy przebiegu nie większym jak 3000 kulek, na strzelance zimą (-5 stopni) padł szkielet GB. A wcale właściciel tej emki nie zarzynał. Wykonanie - części metalowe bardzo fajnie zrobione, faktura stałej kolby również, ale plastiki z frontgripu wyginały się i trzeszczały. Osobiście wolałbym za te pieniądze IV generkę JG, lub III generkę A&K. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Hmmm powiem w ten sposób: macałem i trochę postrzelałem ze stocka... Dopracować hopa (słabo kręcił-pewnie wymiana dystansera na większy lub twardszy i po sprawie) i będzie z tego dobra emka. Spasowanie i wygląd zewnętrzny bardzo przyzwoity. Co do bebechów to pewnie za jakiś czas trafi ta replika do mnie na warsztat, to powiem coś więcej. Jeżeli środek porównywalny z mp5 SRC II gen (ta ze stalowym body) To tłok raczej z plasteliny jest i prowadnica w pełni plasticzana- reszta sprawiała wrażenie solidnych. Na plus uszczelniona dysza w stocku. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 (edited) Właśnie mam jedną na serwisie: Głowica tłoka aluminiowa wentylowana, podwójnie uszczelniona, głowica cylindra aluminiowa z dwoma oringami (IMO słaby zderzak w formie twardego oringa), prowadnica aluminiowo-stalowa z łożyskowaniem, tłoczek bardzo ładny (bardzo przypomina SHS'a), uszczelniona dysza, bardzo mocny silnik (mocniejszy od PJ'a), miedziane styki, łożyska kulkowe 8mm. Tylko o tym aluminiowym cylindrze nie mam zdania, jest bardzo gładki i dopasowany, ale nie wiem jak z żywotnością. Wykonanie zewnętrze dużo leprze od JG IV gen. Jedyny minus ruszające się okłądziny z przodu. Lufa nie chwieje się oni o ćwierć milimetra. Ta replika stoi półkę wyżej niż chinole - wykonanie + spasowanie części (zewnętrznych jak i tych w gb) Edited August 17, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Czyli Trzmielor jak przypuszczałem te nowe SRC to dobre emeczki. Fakt, silnik w mp5 też miał bardzo mocne magnesy. Tylko ten alu tłok mi się jakoś nie podoba. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Tłok jest z tworzywa :) Głowica tłoka jest dokładnie taka (no ma inny kolor i jest do v2) http://shop.ehobbyasia.com/shs-long-cylinder-head-for-ver-3-gearbox-blue-o-ring-bottom.html a tłok identyczny do tego: http://shop.ehobbyasia.com/shs-15-teeth-1-steel-teeth-piston-green.html Idę o zakład że SHS im klepie części. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Tak, mea culpa, miałem na myśli głowicę tłoka. W tej mp5 tłok był dokładnie taki sam i niestety po 4 miesiącach eksploatacji miał mocno wytarte zęby- stąd moja opinia, że ten tłok z plasteliny jest (mp5 miało całe 280 fps). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts