TajFunPL Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Witam. Kolega chce na początek zakupić pompkę tak do 80zł wybrał już dwie tylko zastanawia się czy do zielonej taktyki brać z kolbą czy bez?? Następnie dla innego kumpla, ma 300zł + mundur i okulary... Zamierza kupić pompkę może jakiś tani kolimator (jeśli istnieje) oczywiście magi i kulki, jakieś podstawowe rzeczy... Możliwość jakiejś bocznej istnieje?? I czy w ogóle starczy mu na to wszystko bo niestety 300zł to w Asg nie zbyt dużo. Link to post Share on other sites
butelka Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Kumpel pierwszy musi wybrać jak mu wygodniej, choć chyba lepiej będzie się celowało z kolbą. Kolega drugi bez sensu ma kupować pompkę, jeżeli może kupić CM.028 nowe na gunfire, bo jest teraz promocja, że jak polubisz ich na facebooku to masz -50zł, lub też używanego dobrego AEGa. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Łatwiej celować po lufie jest w wersji z kolbą. Lecz jeżeli pompka ma póżniej służyć za boczną to brałbym bez kolby. Najtańszy kolimator to ten http://allegro.pl/kolimator-strzelec-asg-11-22-mm-lepiej-niz-laser-i1760948665.html Pamiętaj że strzelby od AGM nie mają szyny i trzeba albo dokupić używaną od strzelby DE albo zrobić samemu. Do 300 zł można skompletować dobry zestaw na początek. Proponuję: -Uvex I-VO ~ 45zł zbrojownia -Strzelba AGM ~60zł taiwangun -Kulki 0,25g - 2000 szt PREMIUM BIO[P&J] ~21zł taiwangun -Buty Bundeswehr Taktyczne Stary Model ~55zł armyworld -Spodnie Flecktarn Wojskowe Bundeswehr Bojówki Oryginał Demobil ~28zł armyworld -Bluza Wojskowa Flecktarn Bundeswehr BW ASG Paintball ~4zł armyworld -KAPELUSZ WOJSKOWY FLEKTARN BW , flecktarn ~ 28zł Kolega zmieści się poniżej 300zł. Mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam. Link to post Share on other sites
TajFunPL Posted August 18, 2011 Author Report Share Posted August 18, 2011 Dzięki! :icon_biggrin: A wiecie ile może kosztować Cm.028 z zamontowanymi szynami i nową batką bo chce sprzedać a kumpel powiedział, że aeg nie chce... Przebieg to 2k..?? Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Witam. Kolega chce na początek zakupić pompkę tak do 80zł wybrał już dwie tylko zastanawia się czy do zielonej taktyki brać z kolbą czy bez?? Następnie dla innego kumpla, ma 300zł + mundur i okulary... Zamierza kupić pompkę może jakiś tani kolimator (jeśli istnieje) oczywiście magi i kulki, jakieś podstawowe rzeczy... Możliwość jakiejś bocznej istnieje?? I czy w ogóle starczy mu na to wszystko bo niestety 300zł to w Asg nie zbyt dużo. 1. To się sam musi zastanowić z czym mu poręczniej będzie np czołgając się itd. Jeśli teren zielony macie w krzakach to krótka, jeśli same drzewa, górki, trawa i nic przez co trzeba się przedzierać to może być i kolba. Tak czy siak wszystko zależy od preferencji. Osobiście brałbym krótszą, łatwiej przewozić, poręczniejsza i działa tak samo jak długa...chyba, że ma kompleksy to wiadomo która. 2. tak, starczy na boczna sprężynę za 2 dychy...lepiej niech ta kasę da na lepszą ochronę oczu niż myśląc nad boczną przy takim budżecie. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Jak napisałem w poprzednim poście na pierwszej pozycji jest ochrona oczu. Dopiero potem replika. Wydaje mi się że lepszą drogą jest zaczęcie od strzelby ale w dobrych butach i mundurze. I pamiętaj, nikt za was decyzji nie podejmie, my możemy jedynie doradzić. Link to post Share on other sites
TajFunPL Posted August 18, 2011 Author Report Share Posted August 18, 2011 (edited) no wiem... to za ile mógłbym sprzedać to Cm.028 A i która strzelba lepsza o obu słyszałem dobre rzeczy ale...?? http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_long_003_agm-813.html czy http://gunfire.pl/product-pol-1152194403-Shotgun-long.html Edited August 18, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 (edited) Zależy od tego jaki stan, jakie risy (zrozumiałem że zakładałeś sam) i jaka bateria. Najlepiaj będzie jak sprawdzisz w komisie po ile takie chodzą. Trochę samodzielności! edit: Ta strzelba z GF jest niedostępna. Edited August 18, 2011 by Buniek92 Link to post Share on other sites
Haptacz Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Zamiast uvexów i-vo można wziąć SPECS (allegro za 12zł). Są baaaaardzo wytrzymałe, a przy niższym budżecie pozwalają nam zaoszczędzić parę groszy ;) Link to post Share on other sites
butelka Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 CM.028 to za około 250zł jest warta, jeżeli stan dobry i z szynami i dobrą batką. Link to post Share on other sites
arend Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Koli na pompce to tylko lans, i nic więcej. Celuje się po lufie więc zaoszczędzone na koli pieniądze można przeznaczyć na ciś innego. Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Koli na pompce to tylko lans, i nic więcej. Celuje się po lufie więc zaoszczędzone na koli pieniądze można przeznaczyć na ciś innego. Pozwolę sobie mieć przeciwne zdanie. ...ale ja kolimatora nie ma tylko na Waltherze, głównie dlatego zresztą że wtedy by nie wszedł do kabury :blush: Link to post Share on other sites
arend Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Ja koli mam i na pompce, ale jak mówię bardziej dla looku niż z potrzeby. Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Na życzenie autora. Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts