mikadorus Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Faktycznie, mea culpa. Sprawdziłem w opisie producenta faktycznie stoi, że przystosowane do CO2. Problem tylko taki, że napisano, że "lower frame" przystosowany do CO2. A nie, że klamka. Może się czepiam słówek, ale możliwe, że producent umożliwia strzelanie na CO2 po zmianie kilku elementów. Najciekawsze, że wymieniane są gazy odpowiednie do tej klamki - takie, jak: 134a, hfc22, green gaz, propan.... a o CO2 ani słowa Jeśli nie zrobili wzmocnionego cylinderka i samego zamka to ja bym temu nie wróżył długiej działalności. Tak samo, czy siła sprężyny będzie na tyle duża by zbić zawór. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 (edited) Pomyślimy. Pytanie mam. Opłaca się z taiwana brać czy jakiś inny sklep? Mniej więcej ile części by kosztowały? Znalazłem to. http://www.taiwangun.com/gazowe-3/r31-army-armament Jakieś obiekcje? Edited September 9, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Dość. To nie temat dotyczący sklepów, ani kosztów części tunningowych. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 (edited) Dość. To nie temat dotyczący sklepów, ani kosztów części tunningowych. Przepraszam i zapamiętam. Będę trzymał się tematów. Co do Co2. Ktoś to już robił? Jak to działa i jaka jest żywotność. Edited September 9, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Przyjechała dzisiaj replika R31. Brak oznaczeń. W maga nie da się naładować kulek. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Jakto nie da się naładować kulek??? Odciągasz popychacz kulek na dół. Masz przez to odsłonięte miejsce, gdzie szczelina jest szersza i tamtędy wsypujesz kulki. Da się oczywiście przepychać je przez szczęki od przodu ale skoro producent dał nam wygodniejszą metodę to po co się bawić. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Choć przepychając przez szczęki, łatwiej układają się dwurzędowo. No i +1 do lansu, bo ładujesz (prawie) jak ostrego :D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 (edited) Jak naciagniesz springa w magu to nie da rady włożyć kulek od dołu? Przez szczęki się nie wkłada - są dość delikatne... czasem trzeba szlifować ten otwór na dole. Nawet w TM tak bywa. Edited September 15, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 (edited) Popychacz się blokował w magazynku. A dokładnie ząb od niego. Rozkręciłem go i leciutko zeszlifowałem nożem. Pierwsze strzelanie było i pokazał się problem. Zamek czasami nie dochodzi do końca, Trzeba go dobić. Czyszczenia repliki nie było. Zaraz będzie. P.s. Uwalone chyba sylikonem wszystko. Edited September 15, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Sprawdź czy nic nie wadzi... i czy gaz nie leci bokiem. No i podaj z jakiego gazu strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 (edited) Proguntech. Nie uciekał bokiem. I uwaga Problem pojawia się przy dyszy kiedy jest wpięty magazynek. Przesunięcie zamka jest rzędu 1-2 mm. Po wyciągnięciu magazynku zamek wraca do końca. Problem pojawia się tylko z magazynkiem. Zamek pod koniec zaczyna chodzić ciężko. Jaką wazelinę techniczną polecicie? Edited September 15, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 (edited) Po zalaniu wszestkiego +mag dużą ilością silikonu wszystko zaczęło chodzić płynnie. 5 magów (ok. 22). Przy ostatnim zaczęły się znów problemy z zamkiem. Raz syfon. Mag trzayma jak należy. Czekam na smar. Edited September 16, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
marcin6677 Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 Witam, Kupiłem Colta r31 z Taiwangun'a i jest to moja pierwsza replika asg :). https://photos.app.goo.gl/Dk1WgfwE4U7qjwKq1 Mam nadzieje ze link działa sa tam zdjęcia samej repliki jak i opakowania oraz tego co otrzymujemy w cenie 218pln. Co do samej repliki to jest dobrze wykonana ma lekki luz ale nie przeszkadza to w strzelaniu i nie klekocze jak sie z tym biega . Puki co wystrzelane jakieś 200BB i jak na razie bez żadnej awarii :)z tego co zauważyłem gaz w magazynku pozwala wystrzelić ok 50 kulek. Szukam teraz Kabury udowej do tego sprzętu moze cos polecicie? :) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 Czyli trochę się zmieniło. jeszcze nie tak dawno z jednego maga od Army ciężko było wystrzelić te 24 kulki. Mam wrażenie, że jakość też poszła w górę. Jak tam z klekotem zamka? Mocno rusza się na prowadnicach? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 (edited) Zależy jeszcze jaki gaz miał w magu ;-). Są gazy gdzie da radę wystrzelić 5 kulek i takie gdzie 50 ileś na magach gg. Kabura to zależy jak nosisz. Jak lekka kamza, chest rig to można i na pas brać. U mnie się sprawdza imi defence na biodro (tworzywo). Całość bardzo wygodna i co najważniejsze nie lata. Czaję się na coś "na kamzę" ale przy czołganiu myślę, że lepsza jednak biodrówka. Edited September 17, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 Ja kaburę kupiłem uniwersalną. Ale jest fajna dedykowana do Colta. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 Mam kopię serpy z Taiwanguna i robi. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 Ja postawiłem na kontraktową Bianchi M12. Głównie dlatego, że jestem mańkutem a ją da się przełożyć. Pistolet wchodzi ciasno i tu zaletą jest to, że bezpiecznik blokuje ruch zamka. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 W moją niby wchodzi luźno, ale jak źle się wsadzi to też potrafi przeładować. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Znalazłem przyczynę nie dochodzenia zamka do końca. Wini uszczelka magazynka. Można coś zrobić? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Taa, ale bez odpowiednich narzędzi możesz to spieprzyć. Może oddaj klamkę do sklepu i bierz drugą? A nuż dostaniesz poprawnie złożoną klamkę... ? Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 (edited) Wina dalej po stronie maga. Wlożylem część 17 (sprężynka dyszy) na swoje miejsce Ale dalej zacina na magu. Z oddaniem jest problem. Nosi ślady użytkowania. Zresztą jak przyjechał na szynach brakowało farby. Starta. Edited September 19, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 (edited) Załącz zdjęcie sprężynki. Aż, tak krzywa? Mam pełnego colta TM/army (załączałem tu foto na poprzedniej stronie). Mogę go pchnąć na części, jakby się który zdecydował, tj. tak wolałbym z 2-3 osoby/więcej części, bo klamka sprawna, a dla głupiej sprężynki jej nie unieruchomię (a warto, bo zewnętrzne części metalowe są od TM'ki). Edited September 19, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Potrzebował bym innego maga do sprawdzenia tak na prawdę. A mam 14 dni na zwrot. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Sprawa zamknięta. Uszczelka zamka wystaje ~1mm. Byłem sprawdzić na innym magu. Teraz pytanie. Czy uszczelka od gundrea będzie wymienna z army? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts