Fishbonee Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Popełniłem drobną reckę tego colta, jakby kogoś interesowało jak wygląda "nowa seria" po 3 latach od powstania tematu :icon_wink: http://kulkipowszedn...zy-chinski.html Nie wiem czy mogę to tu zamieszczać ( :teethh:), więc jeśli jest to problem to śmiało usuwać. Quote Link to post Share on other sites
Majk99 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Nie znam się za bardzo na magach więc zadam pytanie: Czy ten mag http://www.taiwangun.com/magazynek-na-green-gaz-do-replik-kjw-serii-1911-kjw?from=listing&campaign-id=19 wejdzie czy nie? proszę o szybką odpowiedź bo mi na tym zależy :maniak_smutny: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Magi KJW pasują, bo są w tym samym systemie, co Army, ale w 3 z 4 Army, jakie miałem, trzeba było szlifować magi po bokach, by wlazły. Quote Link to post Share on other sites
Majk99 Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 kupiłem tego maga od KJW i jest problem: mag pasuje, ale... ładuje gazem 4 sekundy tak jak jest napisane na naklejce na magu, wkładam do mojej r dwudziestkisiódemki, pierwszy strzał... syfooon i taka sytuacja się powtarza na dworze bo w domu raczej działa a teraz: 1 wie ktoś jaki jest problem? 2 jak uszczelka to jak to naprawić za rady dziękuję :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Snoozior Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Ma ktos informacje na temat tego cuda ? :D http://gunfire.pl/product-pol-1152195048-Replika-pistoletu-R28.html Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 To samo co R27, tylko inny wygląd zewnętrzny :). Tak samo z resztą jest z modelem R29. Quote Link to post Share on other sites
Yeti025 Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Znalazłem dwa R27 od Army, które wyglądają podobnie, ale mają kompletnie różne parametry (FPS, waga, pojemność magazynka). Czy ktoś mi podpowie na czym polega różnica między tymi dwoma modelami? http://www.taiwangun.com/r27-meu-full-metal-black-army?from=listing&campaign-id=19 http://gunfire.pl/product-pol-1152192687-R27.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 na tym, że sklepy często biorą wpisywane parametry.. z dupy. Quote Link to post Share on other sites
Yeti025 Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 A no to dobrze, bo na zdjęciach też wyglądały ciut inaczej, więc się zastanawiałem, czy Army nie zrobił dwóch R27 np. jeden nowszy, drugi starszy, które się trochę różnią. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 A no to dobrze, bo na zdjęciach też wyglądały ciut inaczej, więc się zastanawiałem, czy Army nie zrobił dwóch R27 np. jeden nowszy, drugi starszy, które się trochę różnią. Jest tak, ale w Polsce są tylko najstarsze rzuty army. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Pewien jesteś? Bo ostatnio w sprzedaży są z czarnymi magazynkami, srebrnymi lufami, przezroczystymi cylinderkami i imbusami na okładzinach. A ja np mam wersję kilkuletnią, gdzie lufa była czarna, mag srebrny, czarny cylinderek, śruby od okładzin na płaski śrubokręt, do tego atrapa śruby w szczerbinie i brak gwintu w BBU na śrubkę od szczerbiny. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Pewien jesteś? Bo ostatnio w sprzedaży są z czarnymi magazynkami, srebrnymi lufami, przezroczystymi cylinderkami i imbusami na okładzinach. A ja np mam wersję kilkuletnią, gdzie lufa była czarna, mag srebrny, czarny cylinderek, śruby od okładzin na płaski śrubokręt, do tego atrapa śruby w szczerbinie i brak gwintu w BBU na śrubkę od szczerbiny. Ale te z imbusami są już od ponad roku w Polszy, na TG i GF, tylko po prostu ściągają ich dosyć mało i często jest OOS. Te najnowsze mają często niebieski/czerwony cylinderek, brakuje im w zestawie zapasowych części i stopka ma z obu stron oznaczenia 'wilson combat' tak samo wypisane, nie zaś jeden do góry nogami, jak w starszych wersjach, albo wcale. Choć jest szansza, że mogę się mylić i do nas też dotarły już te najnowsze. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Nu, ja nie mówię że są w Polsce najnowsze, ale Ty pisałeś że tylko najstarsze :P Dobrze wiedzieć w każdym razie, że są nowsze wersje. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 (edited) A wie ktoś może jakie magi pasują do R31 od Army ??? Edit: // zapytam się dla pewności r31 to to samo co r27 tylko inne body tak??? Pozdrawiam Edited December 21, 2014 by Wintar Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Aye, sir ;). Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Skusiłem się na promocję na TG. Zamówiłem R28, czyli Kimber warriora. Jako fanboy Marui byłem sceptycznie nastawiony, zwłaszcza że kiedyś miałem też r27 wersja z 2010 roku? Jakże było moje zdziwienie, jak pudełko otworzyłem. Replika jak na chinczyka jest wykonana świetnie. Chrom na lufie i elementach wewnętrznych nie jest tak badziewiastej jakości jak kiedyś. Wszystko naprawdę fajnie wygląda, oznaczenia są porządne. Jedyny minus to luz na zamku, ale marujec też go miał. Mechanizm prosto z pudła nie chodził gładko, ale jak każdą klamkę i tą rozebrałem na części pierwsze. Zespół spustu przesmarowany łt43, bb-unit i prowadnice zamka olejkiem silikonowym. Thumb safety usztywniłem kawałkiem folii. Prawy chodzi teraz z wyraźnym klickiem. ^^ Chyba najlepiej wydane 200 zł w tym roku ;) A tak chodzi bezpiecznik https://www.dropbox.com/sc/gjwovp9x3axqz6m/AACnrsGYGBLI9ws5esXc2vrKa Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 I tak bym go nie polecał używać. Złapie luzy. A a lewy można podszlifować, żeby pewniej się zatrzaskiwał + wstawić np przyciętą końcówkę długopisu przed sprężynkę od pinu bezpiecznika. U mnie sprawdza się to wyśmienicie, w końcu bezpiecznik nie przestawia się od podmuchu. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Jakie magi łyka r28, takie jak r27? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Tak, łyka to samo, byle by w standardzie marui było. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 byle by w standardzie marui było. Nuu... Tu bym uważał. Zainteresowany już to pewnie wie, ale może innym się przyda, więc tak: - od Bella MEU - wchodzi i wychodzi bez problemu, jak stock - od Bella klasycznego, sztuki dwie - wchodzą z lekkim oporem, nie na wcisk, jednak trzeba im pomóc w wyjściu z repliki - od KJW MEU - blokuje się w połowie chwytu, nie wejdzie - od KJW klasycznego - o dziwo wchodzi i wychodzi bez problemu - od TM MEU - wchodzi, jednak nie wiem czy bez oporu, bo testowany oklejony był izolką Nie wnikałem dlaczego KJW MEU nie wchodził, pewnie kwestia drobnego przypiłowania, ale ostrzegam. I nie jest to odosobniony przypadek, w jakimś review na jutubie gość pokazywał dokładnie to samo. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Dobra replika zamówiona, teraz tylko czekać na kuriera a potem zacznie się dopieszczanie :P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Czy warto coś wymieniać w r28 (np. gumkę hop up czy coś)? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 cylinderek na metalowy, sprężynę powrotną na 150%, jeżeli chcesz większy blow back. i chyba wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 (edited) Potrzebny mi barrel bushing (bo mój wybrał dziś na strzelance wolność) o dokładnie takie cuś. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Powiedzmy że wersja od Novy za 22USD+wysyłka z wgc mnie nie kręci. OK, nie było tematu, nowy, produkcji army kosztuje 3 dolary i jest na chwilę obecną na tiger111. Edited February 8, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Panowie Jak to jest z tymi magami (r27/r28), czy to prawda że szybko padają? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts