KWIA_TEK Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Kwiatki z "Misja Afganistan" - czyli kamizelka Boruca :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Na ich stronie na Pejsbuku jest tego masa. Są obśmiewane przez pasjonatów, a Canal+ nonszalancko ignoruję. ;) Quote Link to post Share on other sites
KWIA_TEK Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 "Roguca" a nie Boruca (sory) Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 A mi się podoba ten serial. Nie jest to może produkcja na miarę Generation Kill ale przyjemnie się ogląda, tym bardziej że nie jestem "purystą". Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 A ja mam mieszane uczucia. Pal licho detale typu pokrowiec na MICHa zalozony odwrotnie ale F16 rozwalajacy wyrzutnie przy pomocy rakiet czy scena kiedy oddzial dostaje sie pod ciezki ostrzal i dowodca przydziela jedynego strzelca PK do zespolu majacego naprowadzic CAS na cel mnie troche rozkladaja na lopatki. Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Obejrzałem jak dotąd dwa odcinki "Misji Afganistan". Ogląda się całkiem nieźle, tak w skali ostatnich kilku lat chyba najlepszy polski serial "okołowojskowy". W detalach oprządzenia nie siedzę, więc pewnych niedoróbek nie zauważam. Natomiast w odcinku 2 zauważyłem drobny "smaczek" swiadczący o tym że ekipa filmowa jakieś pojęcie jednak ma. Otóż pierwszy od "szuszwoli" obrywa rkm-ista, czyli reżyser miał pojęcie o kolejności wyboru celów. Natomiast coś dziwnie późno odezwała się 30-ka Rośka, powinna od razu odpowiedzieć ogniem (dowódca wozu zamiast sterczeć w wieży i walić z Beryla od razu powinien zanurkować i walnąć z 30-ki). Quote Link to post Share on other sites
Fear Factor Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Tak naprawdę to powinien odezwać się sprzężony KM Rosomaka o którego istnieniu zapomnieli chyba. Nie dali amunicji czy co? Zresztą dystans był dość bliski jak na Bushmastera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts