danio1161 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Witam, chciałbym urządzić mały tuning mojego cm031, a wiec chciałbym by gb chodził płynnie i chyba wymienił bym komorę HU na metalową. Tuning na sprężynkę M120 też by się przydał. Cena za którą chciałbym zrobić ten tuning wynosi 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
tarus1 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Witam Mam Cm.031 Wymieniony Korpus Na Metalowy I Mam Zamiar Robić Tuning. Moje Plany co do tej repliki to : Wsadzenie Sprężyny M130 Guardera I Czy Wytrzymają To Zębatki? Lufa Precyzyjna Guarder 6.02 Czy Systemy Gumka Hop-Up GG Zielona Coś Jeszcze Zmienić Dodać Mam Do Wydania 350ZL Pozdrawiam. A ja mam dla Ciebie infor. ze jesteś leń-uszek. Następnym razem jak masz zamiar coś nasmarować to najpierw zerknij do regulaminu. S1 Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 To jest wewnętrznie cm028 - na sp130 zmielisz tłok i zębatki będą ci koszmarnie rzęzic. Do tego prowadnica może nie wytrzymac i ogólnie bez mocnego pakietu do tego nie podchodź. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Jak kupowałeś niedawno to GB w środku wygląda jak ten z serii CM.04x, rózni się szkieletem i silnikiem. Jak chcesz wsadzić M130 to wymień tłok i głowice dla świętego spokoju. Quote Link to post Share on other sites
tarus1 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Co To Gb Jest Ta Nowsza Wersja Wsadzona. Karabin Był Zakupiony 2tyg Temu Quote Link to post Share on other sites
warat Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Witam. Chciałbym WYCISZYĆ tę replikę i może dodać tani mosfet. -które części trzeba wymienić i na jakie? -Czy Kicpa dalej robi mosfety,a jak tak,to gdzie taki kupić? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Po pierwsze porządne podkładkowanie nasmarowanie, po drugie wymiana głowic na wyciszone. Oczywiście nie da się wyciszyć repliki całkowicie ale odgłos wystrzału będzie mniej słyszalny. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Fakt faktem,zapomniałem o podkładkowaniu.Poza tym,czy do wyciszonej głowicy nie powinno dokupić się czegoś jeszcze(gdzieś kiedyś coś takiego czytałem)? Ponawiam pytanie o producenta części i mosfety. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Kurde,nie moge edytować. Postanowiłem poszukać i coś takiegoo znalazłem: http://gunfire.pl/product-pol-1152195684-Aluminiowa-wyciszona-glowica-cylindra-V-3-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152190059-Wyciszona-glowica-tloka-z-lozyskowaniem.html Czy coś takiego nadawało by się do wyciszenia repliki? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Kup sobie porządne głowice Systemy, albo załóż borka np Guardera. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Witam, chciałbym urządzić mały tuning mojego cm031, a wiec chciałbym by gb chodził płynnie i chyba wymienił bym komorę HU na metalową. Tuning na sprężynkę M120 też by się przydał. Cena za którą chciałbym zrobić ten tuning wynosi 200 zł. kup silnik, gumkę hop-siup i dozbieraj do precki... najlepszy tuning Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 kup silnik, gumkę hop-siup i dozbieraj do precki... najlepszy tuning A parę postów wyzej: Boyi nie ma lichych silników, tylko zwykły silniczek. Cyma ma potwora. Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Mowa tu o cymach o wyższych numeracjach np. cm.45 itd. Quote Link to post Share on other sites
faza1 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Witam, mam takie pytanko dotyczące tuningu mojej cymki mam zamiar wymienić gumke hu na systemy czarną i czy wymiana spręrzyny na m120 lub m130 nie zagrozi częścią wew. gb ? Czytałem na ten temat dużo i jedni mówią że zagrozi a inni wręcz przeciwnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest TheMango Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 m120 wytrzyma, kumpel kumpla ma i trzyma ;] Quote Link to post Share on other sites
faza1 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Ale tylko wymienił sprężyne czy coś jeszcze np łożyska bo one są chyba plastikowe i mam przez to pewne obawy. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Czy Ty w ogóle widziałeś gearbox swojej repliki? Jeśli nie chcesz sam grzebać, zapytaj serwis który to będzie składał doradzą Ci, jeśli sam grzebiesz uważam, że to pytanie nie na miejscu - szczególnie jeśli czytałeś cokolwiek na forum. Przypominam to nie dział dla zielonych gdzie po raz 100-tny udziela się tych samych, pigułkowych odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
madekozak Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 No ja zamierzam zrobić tuning mojej cm.031 o to co chce zrobić i czy dobrze dobieram części: Sprężyna guarder m140 tłok shs z wszystkimi metalowymi zębami głowica tłoka wentylowana cylinder typ 0 głowica cylindra metalowa podwójnie doszczelniona dysza metalowa shs metalowa prowadnica sprężyny łożyskowana łożyska ślizgowe metalowe 6mm silnik F1 o zwiększonej mocy i momencie obrotowym gumka hop-up systema energy kable niskooporowe + mosfet (układ zabezpieczający) Pochłaniacz ognia od beryla. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Pochłaniacz ognia od beryla. Kolega rozwinie myśl ? Quote Link to post Share on other sites
Michal_M Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 @Snipernr1. Koledze zapewne chodziło o końcówke lufy, tłumik płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Ursus Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Podłącze się, chce do mojej cymki dać nową sprężyne ale nie wiem jaką m120 od ultimate czy 130 od SHS. Flaki wewnątrz gejboxa: łożyska stalowe kulkowe zębatki jg głowica wentylowana łożyskowana SHS tłok z 3 ostatnimi metalowymi zębami SHS cylinder typu 0 stock gearbox boyi lub cymy (nie jestem pierwszym wlascicielem a bylo cos podobno zmieniane) silnik stock prowadnica lozyskowana metalowa CYMA Quote Link to post Share on other sites
Dext95 Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Witam. Chciałbym też 'ulepszyć' swoją 0.31 a w zasadzie doszczelnić. Wymieniłem już oring na tłoku bo zasieg był makabrycznie mały. jest duża poprawa ale w porownaniu z glokiem 23 +/- to samo. Wiec postanowiłem ze wymienie dysze ale spotkałem sie z takim problemem ze akurat do ak są 2 rodzaje: długa i krótka i nie wiem jaką powinienem wybrać. Do tego modelu przeważnie krótka dysza. S1 Quote Link to post Share on other sites
Dext95 Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 dzieki. zamowiłem jakąś dysze na redberet ( z elementa taką z trójkątną dziurą) ale przysłali mi jakąś fioletową (widziałem takie, że są z SHS w 2 wersjach-długa i krótka) i nie wiem ktora to. Jest dluzsa od stockowej. moje pytanie brzmi: moze być taka? ;) Quote Link to post Share on other sites
maggot743 Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Spróbuj zamontować i sprawdź czy poprawnie współpracuje z resztą. Quote Link to post Share on other sites
GSoft Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Witam, czy ktoś wie ile amper ma bezpiecznik w tej cymce? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts