Susinron Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Witam serdecznie, Jestem zainteresowany informacjami na temat repliki, z tym że nic nie znalazłem na forum konkretnie o tym modelu z tej firmy. Czy ktoś ma jakieś informacje albo doświadczenia użytkowe z tą repliką, bądź dłuższą wersją m91/30 bo z tego co się orientuje są one wykonane z tych samych materiałów. A głownie interesuje mnie jakość elementów mechanicznych i możliwość tuningu ( podobno jest to stal ). Czy mechanizm spustowy i pozostałe elementy wytrzymają sprężyny m150 lub m170 itp. Poniżej parę linków: http://gunfire.pl/product-pol-1152194986-Zeta-Lab-Mosin-Nagant-M1944.html http://shop.ehobbyasia.com/other-gun/other-rifle/zeta-lab-real-wood-and-full-steel-mosin-nagant-rifle-m91-30-w-bayonet-v2.html Ten wybryk pod spodem, który wywaliłem - mam nadzieję, że był pierwszym i ostatnim. /LgN Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 (edited) Na zagranicznych forach przeczytałem, że mosin akceptuje springi, lufy i gumki od AEG. Filmik prezentujący bebechy: Edited September 17, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Susinron Posted September 19, 2011 Author Report Share Posted September 19, 2011 Ja dowiedziałem się kilka interesujących rzeczy. Na forach zagranicznych napisali, że sprężyna do tego modelu z filmiku pasuje od AEG ale tylko od modelu PSG-1. Jest trochę inna niż standardowe springi. Dodatkowo wyczytałem, że części wewnętrzne są kompatybilne z częściami do VSR-10. Bardzo liczę na potwierdzenie takich informacji przez jakiegoś polskiego posiadacza mosina od zeta-lab:) Quote Link to post Share on other sites
Dori Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 No panowie,wszystko wyprzedane więc ktoś już by mógł podać jak sprawa wygląda z bebechami i czy będzie możliwe stworzyć z tego prawdziwego potwora. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 sprężyna do tego modelu z filmiku pasuje od AEG ale tylko od modelu PSG-1. Jest trochę inna niż standardowe springi. Dodatkowo wyczytałem, że części wewnętrzne są kompatybilne z częściami do VSR-10. To się wzajemnie wyklucza. Quote Link to post Share on other sites
Susinron Posted November 26, 2011 Author Report Share Posted November 26, 2011 Racja. Za bardzo skróciłem myśl. Chodziło mi o komorę hop up i lufę. Natomiast zauważyłem, że na gunfire.pl sprzedali wszystkie egzemplarze modelu m44 spring. Był dostępny za ok. 1300zł. A pozostałe modele mają znaczną obniżkę w cenie. Mam nadzieje, że ktoś kto zakupił te modele napisze parę słów na ich temat. Pozdrawiam Sus. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 cóż, miałem (na szczęście tylko przez chwilę) najdłuższą, sprężynową wersję. Jestem BARDZO zawiedziony, zarówno w kwestii wykonania, jak i "osiągów". Osiągi podsumuję krótko: - praktyczny brak hopka (nie działał wcale). - celność na poziomie czterotaków AGMa i Karta (a podobno precka wewnątrz, haha!). - BARDZO częste zacinki rączki podczas przeładowania/kulek w lufie (na 20 strzałów 4 zacinki). - naprawdę poroniony sposób ładowania magazynka, praktycznie wykluczający używanie Mosina w warunkach ersoftowych. - zerowa powtarzalność strzałów (na dystansie DWADZIEŚCIA METRÓW problem w ustrzeleniu kartki A4). A z zewnątrz - katastrofa. Powiem szczerze - repliki Denixa są wykonane lepiej. ;) A jak ktoś widział kiedyś coś od Ardesy czy Euroarmsa, to zesika się ze śmiechu zestawiając cenę Mosina od Zety z tym, jak wygląda. Kolba z białego drewna wyglądającego jak blat stołu z Ikei, części stalowe pooksydowane na zimno jakimś gównem, które schodzi chyba w trakcie transportu, bo do mnie dotarło z ubytkami, przy tym każda większa część odstawała od reszty bądź miała luz. ^^ Ale żeby nie kopać leżącego, dam po prostu zdjęcia: https://picasaweb.google.com/107420014643309626944/MosinNagantZetaLab Także - nigdy więcej repliki od Zety. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Trza było słać do wujcia Dextera :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Wewnątrz byś podziałał, ale łoża byś mi nie wystrugał i oksydy nie położył. :P Zresztą, jak to zobaczyłem, to byłem tak poirytowany, że ostatnia rzecz, o jakiej myślałem, to tuningować parcha. Kupię łoże z mosina i zaadoptuje pod bebechy z chińskiej shit-snjapy - osiągi będą te same, ale wydam 3 stówki, a nie 2200... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Celownik sobie jeno zostaw hehehe. Powodzenia!. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Raz widziałem Mośka z bebechami od chińskiej szit snajpy na alledrogo i kilka mosinów z VSRek i M700 KJW na jednym forum. No na prawdę nie spodziewałem się takiego czegoś szczególnie po takiej promocji i takiej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts