egzudus Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Witam chciałbym zacząć zabawę w ASG lecz choruje na chorobę przewlekłą mianowicie cukrzyce i chciałem się zapytać jak to z tym jest czy ktoś taki jak ja może brać udział w tym sporcie itd. Co tu więcej pisać xD mam nadzieje że ktoś mnie poinformuję jak to jest :) Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Nie znam się na tym i myślę, że z takim pytaniem powinieneś udać się na fora medyczne (ogólnie opisać, że chodzi o aktywny, podobny do Paintballa sport). Chociaż może i tutaj ktoś Ci odpowie, choćby inne osoby mające podobny problem.. W każdym bądź razie jedna sprawa - jeśli brałbyś udział, to w wielu środowiskach Airsoftowych wymagane jest posiadanie Identyfikatora Medycznego - czyli własnoręcznie zrobionego, małego dokumenciku, w którym jest napisane kim jesteś i z kim się kontaktować na wypadek, jeśli coś by Ci się stało (tzw. numer In Case Of Emergency - ICE). Warto, a nawet powinieneś w takim dokumencie umieścić informację o cukrzycy. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Witam.Radzę skonsultowac się z lekarzem ;) - to będzie najlepsza decyzja . pozdrawiam Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Cukrzycy wygrywają na olimpiadach, więc nie ma co robić wielkiego halo ;). Pamiętaj tylko o swoich ograniczeniach i bądź świadom pewnych faktów, a poza tym to miłej zabawy. Link to post Share on other sites
kogut1993 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Nie ma co, najlepiej wybrać się do lekarza. Jednak postanowiłem poczytać w internecie i doczytałem, że wysiłek fizyczny wspomaga leczenie cukrzycy (podajże typu 2). Tutaj możesz poczytać o tym więcej: http://www.przychodnia.pl/cukrzyca/index12.php3?s=3&d=1&t=12 Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Zapytaj lekarza, wysiłek na typowej strzelance jest podobny jak 2-godzinny mecz w kosza czy piłkę z kolgami. Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 To chyba słąbo gracie w nogę/kosza, albo na strzelankach macie jakieś quake'i lub cs'y. A tak w ogóle to inny rodzaj zmęczenia jest (przynajmniej u mnie). Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 To chyba słąbo gracie w nogę/kosza, albo na strzelankach macie jakieś quake'i lub cs'y. A tak w ogóle to inny rodzaj zmęczenia jest (przynajmniej u mnie). Co przez to rozumiesz? Bo czytanie tych metafor spowodowało u mnie zmęczenie intelektualne. Typowa strzelanka, trzy, cztery godziny, część z tego stoisz na respie - czuję się potem jak po grze w taką czy inną piłkę. Oczywiście nie mówię u o scenarisuzach typu 24-48 godzin, tylko o typowej strzelance jebance. Link to post Share on other sites
egzudus Posted September 2, 2011 Author Report Share Posted September 2, 2011 Właśnie niedługo jadę na konsultacje z moim diabetologiem i zapytam co i jak a napisałem tutaj temat bo chciałem zapoznać się czy może się z czymś takim spotkaliście czy coś w każdym razie dzięki wszystkim za odp :) Link to post Share on other sites
arend Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: O kurcze całe forum ludzi z medycznym wykształceniemJeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts