EnQ Posted March 6, 2005 Report Share Posted March 6, 2005 Witam :D Nakręciłem krótki filmik aparatem (dlatego bez głosu). Jest troche ciemno , ale kręciłem to odrazu po kupnie. WYKONANIE: Jest naprawde świetnie wykonany, jeżeli ktoś myśli że jest to plastikowa zabawka niech weźmie to bydle do ręki . Część nieruchoma body zrobione w 3/4 z metalu , ruchomy zamek kompozyt. Wszystko błyszczy (miodzio). Wbrew pozorom nie jest łatwo go zarysować np : o suwak ,paznokieć itp. BLOW BACK: No tutaj to trzeba pochwalić tokyo marui , kopie naprawde mocno (można poczuć namiastkę realizmu). Magazynek bardzo dobrej jakości nie przepuszczający gazu itp. ZA WYKONANIE : 5/5 BLOW BACK 5/5 GG 5/6 WAGA 6/6 :D Armata REALIZM 6/6 pomijając troche plastiku :D LINK: FOTA: http://baz.iserwer.net/arek/Desert.jpg FILM: http://baz.iserwer.net/arek/Desert.mov Pozdrawiam !! :D Link to post Share on other sites
Pan Talon Posted March 10, 2005 Report Share Posted March 10, 2005 Poweidz w czym odtworzyc ten filmik? Za swego czasu zastanawialem sie nad chromem czy czarnym:d Wybralem czarnego i chce zobaczyc jak ma sie on do chromowanego:D Link to post Share on other sites
Medi Posted March 10, 2005 Report Share Posted March 10, 2005 Mi QuickTimePlayer (właściwy program do odwarzania plików z takim rozszerzeniem) z najnowszymi kodekami wyświetla komunikat o błędzie "niewłaściwe zakończenie pliku" (wolne tłumaczenie z eng.). :? Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 Siema Jeżeli taki problem zaistniał to moge wysłać zainteresowanym na emaila :lol: a jakoś wieczorem podrzuce na serwer Co do deserta czarnego , powiem tak :D jest to dokładnie to samo ,ale chrome sie lepiej prezentuje. Jezeli masz jakies dokladne pytania to wal . Link to post Share on other sites
Zachar Posted March 18, 2005 Report Share Posted March 18, 2005 [...]kopie naprawde mocno (można poczuć namiastkę realizmu)[...]Oryginał złamał by Ci rękę... 8) Ale filmik jest niezły :wink: I czy mógłbyś wypowiedzieć się coś na temat jego gazożerności ? Link to post Share on other sites
Pan Talon Posted March 18, 2005 Report Share Posted March 18, 2005 Ja ma identyczneog tlkyo czarnego i musze przeznac ze wcale eni jest taki gazozerny jak sie spodziewalem przy zakupie. Poza tmy ta kwestia byla poruszana jzu chyba w dwuch topicach w tym dziale:/ Pozdro Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 18, 2005 Author Report Share Posted March 18, 2005 Jako że jestem bardzo zdolny ... Zepsułem sobie dziś Deserta Mianowicie spadł mi sam zamek (zapomniałem przesunąć bezpiecznik żeby trzymał górna część gnata). Stan zamka bardzo dobry lekkie otarcie na rogu .., niestety ta sprężynka która trzyma obudowę (pozwala na wracanie obudowy ) wypadła łamiąc cypel trzymający ją ... , nie wiem co mam zrobić i czy da się to przykleić . POMOCY !! Lepiej serwis czy odtłuszcić i przykleić część ?? PZdr Arek Link to post Share on other sites
SmyK Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 Cze Lepiej oddaj na serwis, nie warto ryzykować większego uszkodzenia przy kolejnej wpadce z bezpiecznikiem a pozatym klejenie nie będzie tak wytrzymałe jak wymiana na nowy element. W moim DE zawór dolny przy magazynku zaczął puszczać gaz, podobno częsty objaw w niskich temp w DE, wiec odesłałem na serwis. Pozatym nie mam nic do zarzucenia temu modelowi. Dobrze leży w dłoni ;) kopie i to celnie, jeżeli chodzi o gazożernośc, przy 10 st. dało sie wystrzelać 2,5 magazynka na zimowym gazie. Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 19, 2005 Author Report Share Posted March 19, 2005 Witam Okazało się jednak iż gun jest sprawny .., wszystko jest ok :) . Nasmarowałem go przestrzalałem magazynek na raz i działa jak należy a propo CKM'a z precyzyjną lufą przebija . Link to post Share on other sites
Piotersky Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 a propo CKM'a z precyzyjną lufą przebija . Cześć. Twój DE przebija ok. 100 stronicowy magazyn CKM? Jeśli tak to jestem pełen podziwu i współczucia dla tych, których spotykasz na muszce ;) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 19, 2005 Author Report Share Posted March 19, 2005 Witam 8) Zdziwiło mnie to bardzo ... , jak testowałem go z precyzyjną lufą oddałem strzał z około metra i przebiło magazyn(kula zatrzymała się na ostatniej stronie) zaś bez precyzjnej przebijał 3/4 ). Karton o szer 25 cm przebija z odległosci ponad 20 m (w tym kartonie o szer 20 znajduje się mały kartonik szer 10 w ktorym znajduje kazda kulke) czyli mozna wnioskowac iz przebija scianke duzego i malego :lol: ). Obecnie zastanawiam się nad wymianą zamka na metalowy (ale nie wiem jak to wpłynie na replikę). Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 19, 2005 Author Report Share Posted March 19, 2005 Pomyślałem o początkach ..., i przyszło mi na myśl (jak mało jest stron ,które ukazują dużo zdjęć gunów , kiedy rozważałem na kupnem DESERTA chciałem znaleźć więcej zdjęć ,zaczerpnąć infromacji ale niestety nic nie znalazłem . Dla zainteresowanych daje foty). MAM NADZIEJĘ ŻE SĄ W MIARE DOBREJ JAKOŚĆI :) Miałem dużo AEGów i powiem że podstawowe TM (ak47,M4) mają małą moc w porównaniu do Pustynnego Orła :D . Ps: Jak ktoś ma czarną wersję i dostęp do aparatu to niech wrzuci fotki PZdr[/img] Link to post Share on other sites
EnQ Posted March 27, 2005 Author Report Share Posted March 27, 2005 Może ma ktoś lufę precyzyjną w Desert Hard kick ?? Jestem ciekaw ja to poprawia osiągi bronii i czy ejst warto takową zakupić. PZdr :lol: Ps: lepiej drugi mag ?? czy lufę Guardera?? Link to post Share on other sites
Pan Talon Posted March 30, 2005 Report Share Posted March 30, 2005 Drugi mag:d W koncu to bron boczna:d Link to post Share on other sites
darkan Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Pozdrawiam wszystkich maniaków asg. To mój pierwszy post na tym forum :D Mam pewne pytanie odnośnie tego desert'a - jakie kulki najlepiej niesie ta armata, bo nie chciałbym kupić nieodpowiednich kulek i wydac niepotrzebnie kase 8) pewnie te kulki to 0.25 ale nie jestem pewny do końca... Link to post Share on other sites
predalien Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 na pewno 0,25 8) Link to post Share on other sites
darkan Posted September 25, 2005 Report Share Posted September 25, 2005 zdjęcia czarnego de: http://talks.guns.ru/forummessage/74/70601.html Link to post Share on other sites
Krulik Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 mam prozbe czy moglbys jeszcze raz wrzucic ten filmik albo czy moglby mi go przeslac ktos na meila bardzo prosze kubica16@op.pl z gory dzieki chlopaki Link to post Share on other sites
Recommended Posts