matich Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Witam, mam pytanie, jaką baterię Lipo wybrać 7,4 czy 11,1 ? (do m4 sentry G&P magpul) Myślałem o takiej: 7,4 lub takiej 11,1 Rozważam też zakup ładowarki: ładowarka Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 To zależy, czy ROF na 11,1 nie będzie dla Ciebie za duży. Quote Link to post Share on other sites
matich Posted October 13, 2011 Author Report Share Posted October 13, 2011 Ale czy silnik nie uszkodzi się podłączając baterię 11,1v ? Właściwie głównie o to mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 W emce g&p bedziesz mial b. wysoki rof nawet na 7.4v Quote Link to post Share on other sites
matich Posted October 13, 2011 Author Report Share Posted October 13, 2011 Czyli radzisz mi słabszą baterię: 7,4v. A czy wiesz może coś o firmie która ją wyprodukowała? Quote Link to post Share on other sites
Espirite Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 (edited) Bierz 7,4 spadku ROF praktycznie nie uświadczysz, a na 11.1 możesz przeżyć całkiem spory skok w szybkości wypluwaniu kulek. Ładowarke weź IMAX'a B6, jeżeli przy batce którą chcesz jest mała Tamiya, powinieneś mieć przejściówkę do takowej wtyczki Edited October 13, 2011 by Espirite Quote Link to post Share on other sites
matich Posted October 14, 2011 Author Report Share Posted October 14, 2011 Tylko z tego co widzę to ta ładowarka kosztuje 250zł... Polecił byś mi może coś tańszego? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Źle szukasz. Na Allegro stoi około 150 zł. Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 (edited) Imax b6 spokojnie kupisz za 120 + 6 zł wysyłka Ja polecam.. Jakieś tanie ładowarki z balancerem za 30 zyla można kupić + poczta za 5 zł. I zostaje na ruma bo już zimno . Edited October 14, 2011 by vandal7 Quote Link to post Share on other sites
matich Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 Nie wiem tylko czy kupić stary czy nowy model imax'a b6? Który polecicie? Pytam bo możliwe, że nowy im nie wyszedł... nowy model ładowarki stary model ładowarki Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Podłączę się pod temat, szukam Li-po do M4 G&P ze wstawioną sp120 Poleci mi ktoś? Będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Kulis Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Podłączę się pod temat, szukam Li-po do M4 G&P ze wstawioną sp120 Poleci mi ktoś? Będę wdzięczny. Ja mam dokładnie emke G&P z taką mocniejszą sprężyną (m120). Do tego podłączona batka lipo 7.4 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3655 Takie lekkie OT: M4 leży aktualnie schowane i czeka na naprawę, bo stock'owy tłok nie wytrzymał na mocniejszej sprężynie (ta uwaga może Ci być pomocna) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Ja mam dokładnie emke G&P z taką mocniejszą sprężyną (m120). Do tego podłączona batka lipo 7.4 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3655 Takie lekkie OT: M4 leży aktualnie schowane i czeka na naprawę, bo stock'owy tłok nie wytrzymał na mocniejszej sprężynie (ta uwaga może Ci być pomocna) Tak, wielkie dzięki :) Od razu pomyślałem o wymianie tłoka, ale dziękuję za podpowiedź. Jak z ROF-em na tej batce? na ile Ci wystarczy? tak +/- ? Quote Link to post Share on other sites
Kulis Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Tak, wielkie dzięki :) Od razu pomyślałem o wymianie tłoka, ale dziękuję za podpowiedź. Jak z ROF-em na tej batce? na ile Ci wystarczy? tak +/- ? ROF szaleje że aż miło ;) Spokojnie mi wystarcza na gdzieś około 7-8 mid'ów (każdy 140 albo 160 BB) i dalej można szaleć. Ile jeszcze zostaje, nie wiem. Alarmu nie używam. Dodatko polecę jak każdemu userowi li-poli, lepszą ładowarkę. Głównie ze względu na to, że jeden znajomy ma już dziury w dywanie bo przeładował. Jam mam coś takiego i jestem dumny z tegoż nabytku: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5635&name=Firefox_-_Ladowarka_Baterii_LiPo_z_Balanserem_-_FI-212 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts