bradley3542 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Witam ! Szukałem na forum ale nie znalazłem informacji o tym więc piszę nowy wątek. Posiadam Ak74 Cymy a dokładnie cm031. ABS-owy korpus już mnie denerwuje więc chciałbym go wymienić na metalowy. Znalazłem kolesia który sprzedaje metalowy korpus z AK74S firmy APS i moje pytanie brzmi, czy będzie możliwość włożenia gearboxa i innych części z mojego cm031 do tego jażma firmy APS ? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Nie. Potrzebujesz albo korpusu pasującego do systemu TM, albo całego body z APS (czy jakiejś innej firmy). Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Dokładnie tak. Obie repliki to całkiem inne standardy i niestety nie są kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Jak już to "jarzmo", no i wątpię, by ktoś na korpus mówił jarzmo. Jak powiedział Dread - APS to dziwny system, połączenie TM i VFC, więc do starej cymy nie pasuje. No i nie opłaca się czegoś takiego robić, skoro ostatnio RK-01 było w jakimś sklepie za 350 zł w promocji. :P Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2077 - ja bym na to wymienił Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Korpus KA to trochę overkill jak na tak tanią replikę. Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted October 14, 2011 Author Report Share Posted October 14, 2011 Dzięki za odpowiedzi i przepraszam za błąd ortograficzny. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 No i KA jest w systemie TM, więc nawet kolby ostrej do tego nie zamocuje :P Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Jak reszta cymy ;) Co do Boyia przyznam rację Lesiowi, w grupie mam jedno CM.031 (tłumnik płomienia się odłamał) i CM.040 (cały jeszcze) no i RK, które jest niezniszczalne, po waleniu młotkiem, zrywaniu z zawieszenia i ogólnym martretowaniu repliki jest jeszcze w jednym kawałku. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Bo Boyi jak robi odlew, to bierze znal z opakowania, zamiast zamiatać z podłogi i wrzucać do gara wraz z kurzem i innym ścierwem :) Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted October 15, 2011 Author Report Share Posted October 15, 2011 ten koles mowi ze moze mi sprzedac wszystkie czesci z tego kalacha APS-a. Nie tylko korpus(dolny). Da rade cos z tego zrobić zeby dopasowac gearbox do korpusu ? Używaj polskich znaków, łatwiej się to czyta. /LgN Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Żeby skompletować replikę będziesz potrzebować wszystkiego poza gejboksem, komorą hiphop i lufą wewnętrzną. Ewentualnie zamiennymi rzeczami (choć czasem wymagającymi dostosowania) są: magazynek, tłumik płomienia, nakładka rury gazowej, szczerbinka z suwakiem (sama szczerbinka, nie jej podstawa), pokrywa komory (zwana też deklem, może się zdarzyć, że ta z Cymy będzie za krótka, choć i tak ta z APS jest lepsza, bo grubsza) i parę innych drobnych elementów. Najlepiej wrzuć w ten temat listę części, które gościu chce Ci sprzedać, to powiemy Ci czego jeszcze potrzebujesz, ewentualnie co możesz olać. A jeśli gościu ma całego sprawnego APSa, to olej swoją Cymę i wymień ją. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Może zrób tak sprzedaj swoją cymkę 031 i kup coś z cym 040,albo rk boya.Do repliki za 400 zł nie opłaca się brać korpusu za 200 zł jest to nie opłacalne.Dlaczego ci przeszkadza tak ten korpus w replice ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts