brod3c Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Witam, jestem właścicielem StG 44 i lepiej poinformowane osoby wiedzą, że zdobycie magazynka do tej repliki graniczy z cudem (przynajmniej w polsce) Mam proste pytanie: czy ktoś ma na zbyciu takowe magazynki lub wie, gdzie można je odnaleźć. Dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Też mam ten dylemat . W PL nie ma już od jakiegoś czasu jak i na zagranicznych (znanych mi na chwile obecną) pustki . Jeżeli ktoś zna zagraniczny sklep gdzie są dostępne to pls o link. Można by jakieś zbiorcze zmówienie zrobić .Ja na razie ratuje się tym ze kolega nie jeździ na spotkania i pożyczam od niego ale sam również chętnie kupił by 2 mag dla siebie. Ps.A już info gdzie można kupić górne body to już dla mnie bajka. Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted October 21, 2011 Author Report Share Posted October 21, 2011 Też mam ten dylemat . W PL nie ma już od jakiegoś czasu jak i na zagranicznych (znanych mi na chwile obecną) pustki . Jeżeli ktoś zna zagraniczny sklep gdzie są dostępne to pls o link. Można by jakieś zbiorcze zmówienie zrobić .Ja na razie ratuje się tym ze kolega nie jeździ na spotkania i pożyczam od niego ale sam również chętnie kupił by 2 mag dla siebie. Ps.A już info gdzie można kupić górne body to już dla mnie bajka. Nic dodać nic ująć. Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Wedle danych z WGC magazynki do Sturmgewehr'y są już nie produkowane, także znalezienie ich w jakimkolwiek sklepie (u nas czy za granicą) będzie naprawdę ciężkie - lepiej nastawić się na poszukiwanie używanych. Snipernr1 - "body" nie kupisz nigdzie, sam miałem ten problem z moim 1-szym StG (pękło mi w tym cienkim miejscu zaraz pod rączką zamka) i niestety jedynym rozwiązaniem jest zakup drugiej repliki (super hiper kleje i inne wynalazki typu "płynna stal" prędzej czy później i tak pękały). Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 (edited) No mi tez przez moja nieuwagę pękło w tym miejscu. Reanimuje to po złożeniu w całość PASTA EPOKSYDOWA ALUMINIOWA METAL K043Y ale przy rozbieraniu lubi pękać wtedy jak wybijam tylną tulejkę.Spróbuje poxyliną teraz z obu stron robiąc większa szczeline miedzy elemantami. Replika przechodzi lekki tuning pod lipola stick 11.1V 1,3 Ah nano-tech 25-50C dostępne na HobbyKing . Ale tą informacja o magach to mnie trochę zasmuciłeś :icon_cry: . Tym bardziej że od niedawna na poważnie zacząłem etap stylizacji/reko . Edited October 21, 2011 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
martin93 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Jest! https://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_hi_cap/magazynek_hi-cap_do_agm_056b-82.html Edited October 22, 2011 by martin93 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 A raczej były o 16.15 kolega kupował i był 1 ostatni . Z ciekawość ktoś z forum się jeszcze załapał ? Quote Link to post Share on other sites
Dhagar Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Kurde, to ile ich było skoro tak szybko poszły ? 4 w dostawie ? Człowiek chyba musi się przesiąść na MP40, tam przynajmniej ma x magazynków, nawet jeśli to tylko lowcapy :). Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Kurde, to ile ich było skoro tak szybko poszły ? 4 w dostawie ? Człowiek chyba musi się przesiąść na MP40, tam przynajmniej ma x magazynków, nawet jeśli to tylko lowcapy :). Oj, z tym też coraz ciężej - kiedyś można było je dorwać praktycznie wszędzie i o każdej porze dnia i nocy. Dzisiaj trzeba już troszkę poszperać, a że pasują do 3 różnych replik (a poza tym właścicieli eMPika jest chyba troszkę więcej niż StG) można mieć taki niefart, że wszędzie będą "out of stock". Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 W takim razie pozostaje nam tylko cierpliwie czekać ... Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 W takim razie pozostaje nam tylko cierpliwie czekać ... Zanim znowu będą w Polsce ... (rok albo więcej) to sobie poczekasz :wink: Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 A po co wam dodatkowe magazynki , toż to hi-cap ? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 A po co wam dodatkowe magazynki , toż to hi-cap ? Nanteris jeśli o mnie chodzi to raczej jako zapasowy w razie awarii /uszkodzenia. Na typowej stylizacji masz ograniczenia (przynajmniej na których byłem ) i tu luz a na spotkaniach gdzie preferuje się stylizacje ale nie jest obowiązkową to jednak drugi mag jest bardzo przydatny. Ps. Na ta druga właśnie wybieram się w tą niedzielę. KLIK Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 a po drugie to w stylizacjach raczej ludzie negatywnie patrza na highcapy... Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 ... ale można go przerobić na low- lub mid-capa - sam mam 7 sztuk tak właśnie zrobionych. Dla zainteresowanych: http://ww2aa.proboards.com/index.cgi?board=armoryarchives&action=display&thread=6687 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 ... ale można go przerobić na low- lub mid-capa - sam mam 7 sztuk tak właśnie zrobionych. Dla zainteresowanych: http://ww2aa.proboards.com/index.cgi?board=armoryarchives&action=display&thread=6687 Pozostaje mi podziękować za takie info.Przynajmniej jest sens kupować ładownice do STG a nie latać z pomiętymi pustymi. Sturm jak będę miał problemy z przeróbka to Cię trochę pomęczę na PW.A na razie to trzeba czekać na grzechotki . Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted November 2, 2011 Author Report Share Posted November 2, 2011 (edited) Lecz jeśli ktoś ma na sprzedaż to proszę o kontakt :excl: Edited November 2, 2011 by brod3c Quote Link to post Share on other sites
potepieniec Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Witam Co do magazynków do stg44 to chętni niech się kontaktują z tym sklepem, tam będzie info co do ceny i ilości do ściągnięci. www.militarialodz.pl/ Im więcej chętnych tym lepiej. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 AAAAAAAAA są są AAAAAAAAAA kupować .Kupiłem 5 szt . AAAAAAAAAA są dostępne TUUUUU Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 AAAAAAAAA są są AAAAAAAAAA kupować .Kupiłem 5 szt . AAAAAAAAAA są dostępne TUUUUU Pzdr. Ja teżżżżżż ! A'propos tu będą dostępne najprawdopodobniej pod koniec stycznia ;) Tak na wszelki wypadek :wub: Pozdro ! Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) Miejmy tylko nadzieję, że krakmani sprowadzili je w liczbie z końcówką -dziesiąt a nie -naście. Edited January 4, 2012 by Aliant Quote Link to post Share on other sites
Ukaosek Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Wczoraj, bawiłem się przed zakupem swoich dwóch sztuk i maksymalnie można kupić na raz 15 szt. ciekawe czy to jakiś limit czy może mają tyle na stanie. W sumie dziś sprawdziłem mają tylko 8 sztuk już jak max . czyli 15 - 5 Sniper i -2 Ja czyli nie było ich zbyt dużo :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted January 4, 2012 Author Report Share Posted January 4, 2012 (edited) Wczoraj, bawiłem się przed zakupem swoich dwóch sztuk i maksymalnie można kupić na raz 15 szt. ciekawe czy to jakiś limit czy może mają tyle na stanie. W sumie dziś sprawdziłem mają tylko 8 sztuk już jak max . czyli 15 - 5 Sniper i -2 Ja czyli nie było ich zbyt dużo :D Wczoraj, bawiłem się przed zakupem swoich dwóch sztuk i maksymalnie można kupić na raz 15 szt. ciekawe czy to jakiś limit czy może mają tyle na stanie. W sumie dziś sprawdziłem mają tylko 8 sztuk już jak max . czyli 15 - 5 Sniper i -2 Ja czyli nie było ich zbyt dużo :D Ja brałem 2 szt jak co ;) Zawsze zostają jeszcze militaria-łódź link wyżej. Pozdr Edited January 4, 2012 by brod3c Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Krakman to chyba jeden jedyny POLSKI sklep gdzie co jakiś czas pojawiają się magi do STG :) Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 (edited) To dziwne z tym limitem 15 sztuk, bo zeszłym tyg. sprawdzałem, ile jest na stanie i w koszyku miałem 43 sztuki(okroiło z wpisanej ilości 66). Spóźnialskich informuję, ze już magów nie ma(są jeszcze low-cap`y do MP40 i STEN`a - 12 sztuk). Edited January 9, 2012 by Sepp Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts