Serenity Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Witam - Chciałym sie dowiedziec któa z tych replik jest według was najciekawsza . . . . Byłbym wdzieczny za szczera pomoc. http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191813-JG0938.html http://www.gunfire.pl/product-pol-1152193980-GF47-Krebs-Tactical-GFC-GUNS.html http://www.gunfire.pl/product-pol-1152190147-JG098.html http://www.gunfire.pl/product-pol-1152189655-DropZone-Replika-karabinu-szturmowego-M4-BI-3681M.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 W tym przedziale cenowym tylko RK. z tych, które pokazałeś na pewno odradzam Mkę, reszta trzyma podobny poziom... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 (edited) Jakbyś chciał G36 to jest jeszcze https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm0003-black_cm-2570.html ;) No i wg mnie wszystkie będą dobre (może poza tą eMką - tak jak Lesio mówi),chociaż sam bardziej bym szedł w stronę JG,jeśli ta Cyma Cię nie interesuje. Edited October 20, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Wszystkie są ok,kup tą która najbardziej Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Serenity Posted October 20, 2011 Author Report Share Posted October 20, 2011 OFF - Kupiłbym Gietke od CYMy jeżeli miałaby ona ja w takiej wersji "długiej" jak pokazałem bo taka "krótka" mnie już tak nie kręci ;/ Więc mówiecie że wszystkie są wporzadku jeśli chodzi o dane techniczne itp? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 Nie, nie są. Przez moje ręce przewinęło się przynajmniej 11 emek boyi STOCKOWYCH. i wszystkie strzelały gorzej od CM.028 lub czasem na jego poziomie. Gieta od JG strzela na poziomie CM.028, choć moje egzemplarze mniej siały, strzałt były od tej najtańszej cymki celniejsze. Gieta od Cymy bije te repliki na łeb, tak samo jak seria RK Boyi. Ale to Twoja kasa, jak dla mnie możesz nawet kupić dwa skorpiony od wella. ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 (edited) Miałeś tą najdłuższą gietkę w ręce? Według mnie jest nieporęczna i na dłuższą metę niewygodna bardzo. Gietka Cymy waży (prawie) tyle samo,prezentuje się naprawdę nieźle,tak samo jak RK boyi ze stalowym korpusem. Jak wolisz dłuższą wersję to nie problem,można kupić front grip z CA np. i lufę zewnętrzną dłuższą ;) Jak chcesz w miarę tanie M4 to pomyśl nad PJ już. Edited October 20, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 (edited) Jak chcesz w miarę tanie M4 to pomyśl nad PJ już. I co mu da to PJ? Mialem doczynienia z PJ (kolegi z teamu), 2 razy wysylany na gwarancje, za kazdym razem inne uszkodzenie pojawiajace sie srednio co 2 tygodnie. Dzis nie strzela dalej niz na 20 metrow... NIE MA DOBRYCH eMek do 800zł (Uzywka) lub 1k (nowa). Ponizej to chinskie loterie, gorzej niz w totto-lotto... @Topic: G36 CYMY albo seria RK. W tym przedziale cenowym, oczywiscie :) Edited October 21, 2011 by Graven Quote Link to post Share on other sites
Pyzdra Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 I co mu da to PJ? Mialem doczynienia z PJ (kolegi z teamu), 2 razy wysylany na gwarancje, za kazdym razem inne uszkodzenie pojawiajace sie srednio co 2 tygodnie. Dzis nie strzela dalej niz na 20 metrow... U mnie wręcz odwrotnie. Kolega kupił emkę od PJ już 3 lata temu i dopiero niedawno wysłał na serwis. Czysta loteria. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 I co mu da to PJ? Mialem doczynienia z PJ (kolegi z teamu), 2 razy wysylany na gwarancje, za kazdym razem inne uszkodzenie pojawiajace sie srednio co 2 tygodnie. Dzis nie strzela dalej niz na 20 metrow... NIE MA DOBRYCH eMek do 800zł (Uzywka) lub 1k (nowa). Ponizej to chinskie loterie, gorzej niz w totto-lotto... @Topic: G36 CYMY albo seria RK. W tym przedziale cenowym, oczywiscie :) Chińskie repliki to loteria ;] PJ trzyma poziom ,będzie lepsze od tego boyi a o to chyba chodzi. Quote Link to post Share on other sites
karol90 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Witam , ja jestem tutaj nowy, zresztą też dopiero co zaczynam zabawę w ASG . Mam zamiar zakupić pierw karabinek patrzę, przegladam czytam , Chcę zakupić CM042A http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191506-CM042A.html co sądzicie o nim da radę ? Będę się strzelał praktycznie tylko na otwartej przestrzeni lasy itd więc chyba to 450 fps nie jest za dużo ? może w tej cenie doradzicie mi coś innego ? z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 450fps to prawie 500km/h ;) Nie jest to za dużo, jednak i tak wypadałoby mieć boczniaka. Replika dobra jak wszystkie cymki z serii 4X. Minus to, że body jest z ZnAl. Stalowe body ma na 100% 48 i chyba 40. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 (edited) wszystkie cymy 0.4x mają stalowe body oprócz 42 zwykłej i literowanych Edited October 21, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
karol90 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 (edited) wszystkie cymy 0.4x mają stalowe body oprócz 42 zwykłej i literowanych faktycznie nie jest stalowe, w takim wypadku dołozę to 60 czy 70 zł i zakupię http://www.gunfire.pl/product-pol-1152192539-CM040D.html na początek chyba mi starczy :D bez przesadyzmu :) Czas do rana na poprawienie pisowni. Niepoprawiony post wyląduje w śmieciach Arend Edited October 21, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 OFF - Kupiłbym Gietke od CYMy jeżeli miałaby ona ja w takiej wersji "długiej" jak pokazałem bo taka "krótka" mnie już tak nie kręci ;/Więc mówiecie że wszystkie są wporzadku jeśli chodzi o dane techniczne itp? Nic oprócz kasy nie stoi na przeszkodzie aby ją kupić i lekko zmodyfikować. Nowy długi front grip, dłuższa lufa z precką, do tego może jeszcze gumka hopka i masz pancerną replikę jaka Ci się podoba świetnie strzelającą. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 faktycznie nie jest stalowe, w takim wypadku dołozę to 60 czy 70 zł i zakupię http://www.gunfire.pl/product-pol-1152192539-CM040D.html na początek chyba mi starczy :D bez przesadyzmu :) Polecam, na start okej. Jednak te plastiki są tragiczne. Quote Link to post Share on other sites
karol90 Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 (edited) które plastiki ?? Czas do rana na poprawienie pisowni. Niepoprawiony post wyląduje w śmieciach Arend Edited October 21, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Chwyt przedni pewnie,ale chyba da radę wymienić na drewniane ;) Jak coś to RK boyi mają stalowe body. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Chwyt przedni pewnie,ale chyba da radę wymienić na drewniane ;) Jak coś to RK boyi mają stalowe body. RK Boyi całe są stalowe. ;) A cymy tylko body i tłumik. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 RK Boyi całe są stalowe. ;) A cymy tylko body i tłumik. Tak? Znaczy się,ja sugerowałem się opisem ,dawno nie miałem w ręku RK z boyi w sumie. pozostałe elementy takie jak lufa zewnętrzna, tłumik płomienia oraz przyrządy celownicze zostały wykonane również z metalu(ZnAl). https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-01w-real_wood_boyi-2637.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 RK-01W ma lufę zewnętrzną i przyrządy celownicze (nie tłumik płomienia) ze znalu, racja. Ale reszta replik to Full steel. Kiedyś były wersje pół na pół, ale ponieważ w chinach od dawna nie da się ich dorwać, w Polsce też od jakiegoś czasu zadomowiły się full steele. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Polecam, na start okej. Jednak te plastiki są tragiczne. Wcale nie są tragiczne, poza tym w tej replice zmiana na drewno nie będzie dobrą operacją. Ta wersja AK nie występowała z drewnem, zaś plastik w replice jest całkiem przyzwoity. Z drugiej strony stalowy Bojacz będzie lepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Zgadzam się, w Bojcach i Cymach (wyższych wersjach) plastikowe okładziny są porządnej jakości. Wiadomo - bez porównania z oryginałem, ale biją na głowę wszelkie plastiki od replik M4/M16. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Off były też wersje boya 01 sw ?,które były całe ze stali.Tutaj w sumie powinien się ekspert od tych ak wypowiedzieć (Lesio) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Są, one zastępują te zwykłe. Sam mam SW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts