wegorz Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=AgqEIp2YmtE Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 (edited) W ramach dalszego spamu :D Gdyńska myśl inżynieryjna za 10PLN na ujebaną nogę monitora https://www.dropbox.com/s/15huyze37z255de/IMG_20120621_155740.jpg Edited June 21, 2012 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 Trzeba mi wieszak na giwery zrobić... Quote Link to post Share on other sites
tokar92 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Głosować na GROM! http://www.facebook.com/questions/10151106185949054/ Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Hej Panowie, myśleliście o zorganizowaniu jakiejś większej łupaniny z podziałem mundurowym na kraje? Na przykład nasza formacja (Polska) kontra kilka ekip stylizujących się na Amerykanów czy BW? Myślałem o "Ruskich" ale u nas to dość unikatowy "towar" ;P a ekipy z Kalingradu raczej trudno by było ściągnąć. Uczestniczyłem w paru zlotach z podziałem mundurowym ale zwykle to była partyzantka/pmc kontra regularne wojsko i nie było zbyt "klimatycznie". Co o tym myślicie? Edited October 1, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Ja kiedyś rozganizowałem takie strzelanie (grubsze). Tzn, na bardzo podobnych zasadach. Ale ogółem jak łupiemy się to staramy robić aby 'polskie mundury' były razem :) Polska - Reszta Świata. Nawet było klimatycznie, bo był jako taki podział na nacje :D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 No to podobnie jak w moim warbooku - Polska vs NATO ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Grubsze imprezy z mojego regionu są zwykle robione na zasadzie NATO vs. Arabusy i inne mudżahediny :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Spider87 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Na taki scenariusz my też byśmy się pisali :) Coś a'la Afganistan, Irak. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=YajVjR1-zdQ&feature=plcp NA TAKIE COŚ SIĘ WYBRAĆ! Jako PKW :icon_biggrin: Ostatnio właśnie z kolegami byłem na minizlocie w takich klimatach, ale nie jako regularne WP. Tylko jako "kwiat najemniczej profesji z Europy" ;) Ale ciekawie by było zorganizować taki większy zlot. Z podziałem na umundurowanie WZ jako PKW i Mudż jako... Mudż xD Edited October 3, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Pozdrowienia z betoniarni chłopaki ; ) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Siema. Jak chcecie wbić na mojego fejsa to zapraszam - https://www.facebook.com/tomek.wojdat Wyślijcie zaproszenie :icon_razz2: Chłopaki z Gdyni potwierdzą, że czasem jest śmiesznie :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Wspominałem kiedyś o UAVie? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 Tylko naszych tajnych baz na poligonie nie podglądaj... Z czego to zrobione ? Styropian, balsa :P ? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Toć to oryginalny UAV. Węgorz od Amby załatwił xD Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Łoooooooo kurde, mnie tam się pomysł podoba :D Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Chłopaki, szukam inspiracji do mojego warbooka, gdzie mogę wrzucić zmechanizowanych i powietrzno-deasntowych. Jak chcecie mogę wrzucić tu część PROLOGU Warbooka, żebyście mogli podzielić się ze mną swoimi opiniami i uwagami. Tylko, że cholerstwo ma 16 stron :icon_biggrin:. Postaci wzoruję na postaciach z mojego środowiska asg, no i zastanawiam się nad wstawieniem postaci z formacji (oczywiście nazwiska wymyślone itp.). Więc jakieś fotki ze strzelanek/ manewrów mile widziane :icon_wink:. Mój team jest w książce jako element rozpoznania. Oddział Alfa-02. GGRS jakbym wstawiał to wiadomo, że zmech. Co do reszty nie mam pomysłu xD. Edited November 2, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Spider87 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 B3 melduje się jako Desant ;) 6BPD :) Ciekawe fotki możesz znaleźć na naszym profilu. W razie potrzeby większą rozdzielczość mogę przesłać ;) Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Jak zmech to drużyna saperów też musi się znaleźć jak coś to ja chętnie bym został opisany jako saper czy coś tylko że nie jako pechowiec i od razu zrobią się z niego puzzle. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Po krótce streszczę fabułę: NATO przypuszcza ofensywę na bliski wschód. Polska stanowi szpicę wojsk koalicji i atakuje na Syrię. Jednak cała operacja kończy się fiaskiem, gdy Syryjczycy wspierani przez Rosję i Chiny używają broni jądrowej. NATO wycofuje się z Bliskiego Wschodu, Koalicja Wojsk Arabskich w której skład wchodzi Irak, Syria, Iran, Pakistan, Z.E.A, Arabia Saudyjska, Egipt i Jordania atakuje w stronę Europy. KWA zajmuje Hiszpanię, Włochy, Grecję, Turcja przyłącza się do KWA. NATO rozpada się. Francja, Anglia, Austria, Niemcy, Węgry, Norwegia i Szwecja wiążą nowy sojusz i postanawiają przeciwstawić się Arabom, jednak są zbyt osłabieni by kontratakować. By zdobyć więcej zasobów potrzebnych do ataku postanawiają zająć Czechy i osłabioną wojną Syryjską, Polskę. Polska zostaje zaatakowana przez Niemcy, Francję i Anglię. Mimo przeważających sił wroga Polska broni się dzielnie przez cztery miesiące, jednemu z dowódców WP udaje się nawet przeprowadzić ofensywę i uderzyć w trzon jednostek inwazyjnych BW odbijając znaczną część kraju (1/3). Ostatecznie, osaczone Wojsko Polskie jest zmuszone do poddania. Wojska śmiałego oficera jednak nie poddają się. Rok później w sercu okupowanej przez wojska Sojuszu Państw Europejskich powstaje armia partyzancka, zwana Armią Wyzwolenia i Odbudowy Polski. Historia skupia się na jednostce w/w oficera. Prolog opowiada o walce z S.P.E jeszcze jako Wojsko Polskie i o powstaniu A.W.O.P. Reszta książki jest poświęcona walce wojnie partyzanckiej prowadzonej przez A.W.O.P, w której zaciera się granica pomiędzy walką narodowowyzwoleńczą a terroryzmem. Edited November 3, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Zapomniałeś o bardzo istotnym państwie na bliskim wschodzie. A który zwie się Izrael na pewno by się dzielnie bronił a do tego ma broń atomową. I takie moje pytanie co ze Stanami i Ukrainą. Jeden to nasz sąsiad a drugi niby wielki sojusznik. Ale ogólnie historia zapowiada się bardzo fajnie będzie to coś innego niż te książki co nam ostatnio proponują. Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na pełną wersję. Edited November 3, 2012 by korwin Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Izrael nie angażuje się - zbyt liczny przeciwnik i to praktycznie pukający w drzwi. Arabowie z kolei nie chcą się angażować w walkę z Izraelem i omijają ich. Ukraina trzyma z Rosjanami i Białorusią, nie angażują się gdy atakują Czechy i Polskę, gdy powstaje AWOP wspierają Polskę bronią, Ukraiński kontrwywiad wraz Rosyjskim szkolą partyzantkę, Specnaz Ukraiński wspomaga niektóre operacje, w późniejszych większych operacjach wspierają wojska lądowe z powietrza. USA i Kanada nie angażują się w wojnę w Europie PRAKTYCZNIE, ale sprzedają sprzęt SPE i szkolą żołnierzy. Co do reszty wsparcia z zewnątrz: Iran wspomaga AWOP dwiema bombami walizkowymi (atomówki). Chiny - broń. Słowacja i Czechy walczą z SPE. Rosja - Szkolenie, T-80U, BMD-1/2, BTR-80, T-90, Mi-17, Mi-35, Mig-29, SU-25, Specnaz GRU wspomaga w operacjach specjalnych. - Oczywiście nie za free, liczą na duże wpływy w "Nowej Polsce". Edited November 3, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Jak ktoś zgadnie czym jest opancerzony kadłub (co jest przyklejone na styropian, a na czym lezy pierwsza warstwa szarego podkładu) jest uber-przezajebisty. Quote Link to post Share on other sites
pavlo1992 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Moje pierwsze skojażenie - papier ścierny :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts