wegorz Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Wrong way : D używane przez połowę społeczeństwa <: Quote Link to post Share on other sites
Spider87 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 tzw. "srajtasiemka"? :P Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 RAJSTOPA : D Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 8, 2012 Author Report Share Posted December 8, 2012 (edited) Węgorz za ile dało by radę załatwić radmora 3501 ? Takiego dojechanego, w sumie nie musi być sprawny, bardziej żeby był do reko i miał tą fajną łamaną antenkę... Spodobał mi się w MONie, sporo się tym bawiłem i chętnie bym przyczepił gdzieś do szpeju :icon_biggrin: (Swoją drogą, bawiłem się też TRC 9200, niezły sprzęcik : ) Ale to podobno kilkadziesiąt tysięcy kosztuje :o ) Edited December 8, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Jacek - Jak będziesz miał jeszcze kiedyś okazje pobawić się Radmorkiem, mógł byś pstryknąć kilka fotek i mi podesłać? ;> Potrzebuje szczegółowych fotek bo może kiedyś jak się znajdzie więcej wolnego czasu jakąś atrapę się zbuduje :icon_lol: A Radmora tak po prostu nie załatwisz. Ciężko jak cholera o ten sprzęt, a jak się pojawia na Aledrogo to zwykle po około tysiaka chodzi :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 9, 2012 Author Report Share Posted December 9, 2012 (edited) Niestety już nie będę miał go w łapku... Ciut się spóźniłeś. Zostało mi tylko 5 Dni kręcenia betoniarką :icon_biggrin: Edited December 9, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 wegorz - można prosić o jakieś szczegóły dotyczące napędu tego UAV? :D Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Niestety już nie będę miał go w łapku... Ciut się spóźniłeś. Zostało mi tylko 5 Dni kręcenia betoniarką :icon_biggrin: Ehhh. I cały misterny plan w piz** xD Trzeba będzie poszukać innych źródeł. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) 8000mAh lipo (4x 2200mAh 25C), 920W silnik, 3kg statycznego ciągu (max). Przerost formy nad treścią. Edited December 12, 2012 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Jakiś schemat rozrysowałeś? Jestem bardzo zaintrygowany tym, jak to będzie upchane w środku i popodłączane :) Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Szybkie pytanko: Używał ktoś magazynków mid-cap do AK74 od CYMY? Jak wypadają w porównaniu do SRC? Mam zamiar zakupić większą ilość, i nie chciał bym wyrzucić pieniędzy w błoto :icon_razz2: Na SRC nie narzekałem (oprócz tego że we wszystkich połamałem przednie zaczepy), ale jeśli chodziło o wykonanie i to jak podawały to byłem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Spider87 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Ja korzystam z nich aktualnie. Mam 3 takie midy, nie zacinają mi się, podają wszystkie kulki. Jeśli chodzi o SRC to osobiście z takich nie korzystałem. Ale cymowe wydają się być wytrzymałe - już jakiś czas je posiadam i nie mam żadnych zastrzeżeń ;) Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Jakiś schemat rozrysowałeś? Jestem bardzo zaintrygowany tym, jak to będzie upchane w środku i popodłączane :icon_smile: Jaki schemat? 4 równolegle podłączone lipole. Będę mieć fundusz to pewnie odpalę ten silnik, bo nie mam jeszcze regulatora min.50A Chce ktoś zrobić mi prezent na gwiazdkę za 50zł i kupić mi kołpak i śmigło składane do niego? :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-mkNM5Tg7BTM/UU1_dTJSV2I/AAAAAAAABa8/nLPTHaH84FE/s800/Zdj%25C4%259 Moja robótka, co sądzicie Panowie? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 23, 2013 Author Report Share Posted March 23, 2013 Robi robotę. Jeszcze tylko trochę zabawy z okuciem, lepszy tłumik płomienia i będzie piękne cacko : ) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Z okuciem już sobie poradziłem, tłumik będzie wymieniony nie tylko ze względów estetycznych ale i z konieczności. Mój tłumik postanowił zeskoczyć i rozpirzyć się o podłogę w garażu xD Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Całkiem, całkiem się udał. :icon_wink: Jak chcesz to mam rysunek techniczny tłumika od mini. Mam też poprawioną przez kogoś z GGRS wersję. Gotowy element na jego podstawie wyszedł nieźle. Jacek chyba ma gdzieś fotkę jak to wyglądało :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Tłumnik powinien być w poniedziałek ;D https://lh6.googleusercontent.com/-ENgfUKPrUsQ/UVBipZH06VI/AAAAAAAABbw/QScwRhyuvsM/s800/Zdj%25C4%259 Orginalny mag (przerobiony na hajciapa), w/w tłumik i kuniec. Quote Link to post Share on other sites
tokar92 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Panowie wiecie gdzie można dostać taki chwyt jak na zdj do mini ? http://www.fabrykabroni.pl/img/Mini-Beryl2.jpg Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Nie do dostania, chwyt plastik wersja onyks jest do dostania ceny ogólnie jakieś 200zł, chwyt wersja ŻW (ris, półka, chwyt) około 300-400zł. Taki chwyt można zrobić z risa do długiego najwyżej, nie powinno to sprawić większego problemu. Chociaż, można może od Mini sporta dostać bezpośrednio z FB, z tym nie powinno też być problemu. Kurde, myślałem, że będe hipster z miniaczem a z tego co widzę coraz więcej się robi miniaczy. xD Edited March 26, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
tokar92 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Dobra dzięki napiszę do FB może uda mi się kupić :) Nie będziesz jedynym z Mini w Formacji :D jak ja zrobię to w GGRS będą juz 3 mini :D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Jeszcze jakiegoś PKMa i RPG nam brakuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Spider87 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Trzeba byłoby pomyśleć nad jakimś zlotem całej naszej Formacji :) Myślę, że byłoby ciekawie :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Jakiś tematyczny najlepiej :D Afganistan czy coś. Podzielić formację na grupy typu rozpoznanie, QRF, grupa bojowa itp. Dodać jakiś element z cywilami (co tam pomarzyć można ;) ). Przy naszej liczebności mini kontyngencik by był. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Tokar - jak będziesz pisał do FB to zapytaj od razu czy normalne części można zamawiać, czy dalej nie przewidują sprzedaży dla klientów indywidualnych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts