Ozzy666 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witam. Szykuje się do zakupu nowej repliki i mam do wydania jakieś 800 zł. Jak na razie moim faworytem jest CM.050A. Czytałem o niej trochę i wydaje się być porządną repliką. Czy za tę cenę można kupić coś lepszego? Do nowego karabinka chce kupić nowy aku, lufę precyzyjną oraz gumkę hu. Chciałbym abyście mi coś doradzili :) I czy istnieją jeszcze jakieś możliwości taniego tuningu? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witaj, Skoro masz odpowiednie fundusze, to pierwszą rzeczą którą powinieneś kupić (ważniejszą nawet od samego akumulatora) jest ładowarka mikroprocesorowa. Jest wygodna w użyciu, szybka w ładowaniu i potrafi wycisnąć z akumulatora nawet 100% więcej niż standardowa ładowarka dołączana do replik. Nie mówiąc już o tym, że wydłuża żywotność akumulatora. Koszt taniej, a dobrej ładowarki mikroprocesorowej to około 150 złotych (IMAX B6 + zasilacz). Replika jest w porządku, choć na Twoim miejscu wolałbym CM.040/048. Ale to głównie kwestia estetyki i indywidualnego wyboru. Replika, którą wybrałeś może nie być dobrze wyważona (ale od razu mówię - nie miałem jej nawet w rękach). EDIT: A możliwością taniego tuningu jest właśnie gumka hop-up i (już mniej taniego) lufa precyzyjna. Z tańszych - możesz wziąć Guardera / Systemę. Z droższych - Prometheus / KM-Head. Tylko wtedy musisz używać już wyłącznie kulek dobrej jakości (G&G, Guarder, Madbull). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ozzy666 Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 Wielkie dzięki o taką odpowiedź mi chodziło :) Jeszcze tylko kilka pytań. Czy lufy madbulla byłyby dobre? I czy w CM.050 jest ten sam silnik co w 048? Jeśli chodzi o ładowarkę to kupię B6 tylko jaki dobry akumulator mógłbym wsadzić do AIMS'a? Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Używałem CM.050A przez 1,5 roku i muszę powiedzieć parę rzeczy: -selektor trybu ognia (jeśli kupisz z EBB licz z tym ze korpus tak się trzęsie podczas strzału na auto ze spada na semi) -bateria stockowa (do wymiany po 3 ładowaniach, tak samo jak ładowarkę,stock nie mógł uciągnąć EBB) -silnik (miałem duże problemy z jego regulacją,wymieniałem 2 razy śrubę) -kolba (dobrze trzyma się w gnieździe,lecz po czasie zaczęła latać góra dół w drobnym stopniu) -montaż do zawieszenia przy korpusie (łatwo się wygina musiałem go parę razy wyginać) +zasięg(przy dobrze ustawionym HU nawet 46m celnego przy bezwietrznej pogodzie,50m max na 0,25g) +waga(nie odczuwa się dużego ciężaru przy dłuższych rozgrywkach) Za tą cenę moim zdaniem karabin jest nieopłacalny,tak jak napisał kolega wyżej lepiej coś z serii 040/48, chyba że poszperasz w komisie i wyrwiesz jakąś emeczke CA za małe pieniądze Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Wielkie dzięki o taką odpowiedź mi chodziło :) Jeszcze tylko kilka pytań. Czy lufy madbulla byłyby dobre? I czy w CM.050 jest ten sam silnik co w 048? Jeśli chodzi o ładowarkę to kupię B6 tylko jaki dobry akumulator mógłbym wsadzić do AIMS'a? Lufy Madbulla to swego rodzaju loteria - jedni są z nich bardzo zadowoleni, inni mniej. Ja również mam jeden egzemplarz lufki Madbulla (właśnie do AK) i owszem - polepsza skupienie, ale nie tak bardzo jakbym się tego spodziewał po innych lufach w cenie 100-150 złotych (Systema, Guarder). Silnik chyba ten sam będzie, ale dla pewności zapytaj w temacie poświęconym tej replice. Jeśli od samego początku będziesz ładował akumulator dobrą ładowarką (IMAX B6), to jest szansa, że będzie on wystarczał. Jeśli nie wystarczy - wtedy możesz pokusić się o jakiś akumulator Li-Po (pod warunkiem, że będziesz miał tą ładowarkę!). Ceny są niskie, a satysfakcja nierzadko gwarantowana ;). Gumka hop-up - zielona G&G, przezroczysty Guarder lub Systema Energy. Ja mam w większości replik Systemę i nie narzekam. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ozzy666 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Dzięki za odpowiedź:) Choć postanowiłem że jednak kupie tego AK: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/158957 :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Dzięki za odpowiedź:) Choć postanowiłem że jednak kupie tego AK: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/158957 :) Replika podobno nowa, ale ani słowa o gwarancji. Dopytaj. Z punktu widzenia rusofilskiego bicia Arsenala są be. Edited November 5, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Ozzy666 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Gwarancja na 3 miesiące :) Mi tam takie bicia nie przeszkadzają :) Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Karabin nie jest nowy, lecz w stanie jak nowy:) Przedwczoraj został dokładnie przetestowany przez mojego znajomego na strzelance, na sprężynie M125 i śmiga jak szalony. Gwarancja pisemna 3 miesiące:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts