Rjumun Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witam 1.Sprawa dotyczy przerzucenie się z karabinu szturmowego na snajperke. W tym kierunku poszukałem nie zbyt drogiej podstawy do tunignu i często chwalono JG367A (http://gunfire.pl/product-pol-1152190027-Replika-Karabinu-Snajperskiego-JG367A.html). Zdecydowałem się na jego kupno i za niecały miesiąc replika powinna być w drodze. Jaki tuning do niej nie licząc oczywiście precki? 2.Jako, że do mojej snajperki 'daleko' problem mam z moją MP5. Kupiłem ją używaną, naprawdę nie żałowałem. Lecz na ostatniej strzelance przestała strzelać. Zero reakcji silnika na spust, nic. Wróciłem do domu, przespałem się z moją myślą, że już po replice. Rano wstałem, replika działa. O.O poleżała tydzień, na ciągłym wszystko ok, spróbowałem na pojedynczym i replika siadła (dziwny dźwięk jakby nie mogło załapać kulki). 1 strzał nie łapie kulki, drugiego nie oddaje. Poczytałem o stykach, bo narazie w GB wolę sie nie grzebać i je wyczysciłem. REPLIKA DZIAŁA, ale to co wcześniej: ciągły pięknie, pojedynczy - jeden strzał i już nie daje znaku życia. Bardzo proszę o pomoc, bo zależy mi na czasie. Z góry dzięki. :) (lecz tak naprawde ze smutną miną to pisze :() Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Podstawowe pytanie brzmi: masz 2,5 tyś zł na tuning? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rjumun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 (edited) @up Nie zbieram pieniędzy na replike+cały tuning odrazu. Mam 1000zł, replika 600 więc 400 na tuning, przy czym będę ciągle ją tuningował :) to jest lekko bez sensu, nie mając repliki zamiennej. Więc jeśli tamto pytanie ci nie odpowiada to zadam nowe: co moge dokupić jako tuning do tej repliki? I czekam na odp co do MP5. Edited November 1, 2011 by Rjumun Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Może zanim się będziesz brał za tuningi kup boczniaka. A noż, widelec ktoś ci wyjdzie na 15 metrów i co przylutujesz mu z 600 fps? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) O VSR tudzież jego kopiach napisano praktycznie wszystko: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/42149-spr-vsr-10-g-spec-tm/ Poczytałem o stykach, bo narazie w GB wolę sie nie grzebać i je wyczysciłem Aha. Wyczyściłeś styki bez otwierania dżirboxa. :blink: Edited November 1, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 To jak badanie prostaty przez jamę ustną :P Quote Link to post Share on other sites
Rjumun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 (edited) xD sorry, mój błąd xd Do GB nawet nie mogę się dopchać w tej cymie :/ Co do boczniaka, to chcialem moje MP5 na to przerobić, wyjąć kolbe, wstawić słabszą sprężynę, jednopunktówkę i po sprawie. P.S. Wie ktoś może jak wyjąć GB w tej cymce? EDIT: Jezu, myśląc o stykach myślałem wogóle o czymś innym :O Wybaczcie za moją głupotę :P Wie ktoś jak sie dobrać do tych styk w cm041sd6? Edited November 1, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts