Piotro Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Witam Czy ktoś sie tym bawił albo ma zamontowane? I jakie wnioski, opinie spostrzeżenia. Głównie interesuje mnie sprawa jak reagują bebechy na bardzo mocną sprężynę ale naciąganą tylko do połowy? Chodzi o to: Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 (edited) No a jak mają reagować, bebechom nic nie będzie jak tłok będzie odciągany tylko do połowy, po prostu będą kulki słabiej latać, bo będzie mniejsze ciśnienie. Jedynie ROF może się zwiększyć. Edited November 2, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 2, 2011 Author Report Share Posted November 2, 2011 Nie o to chodzi, by to miało jako taką moc (powiedzmy 300fps) musimy założyć springa np.M170 (srzelam teraz jaki spring potrzebny do takiej mocy). I pytanie jak reagują bebechy na tego springa, jak na M170 czy jak np. na M100. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 100 rps jak ulał :E Ciekawe czym będziesz podawał te kulki :D Tak na serio to M150 + podkładki i powinno dać 300 fps. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 (edited) Nie ma znaczenia dla bebechow jaka jest sprezyna - liczy sie ile obciaza zebatki. Wiec co z tego ze to jest m170 skoro obciaza zebatki jak m100 ? Plus jest taki ze uzyskamy rof i powrot tloka lepszy niz przy slabszym springu ... dlaczego ? M100 jest miekka i wolna. Wolno wraca do pozycji rozprezonej. m170 naciagnieta nawet tylko do polowy wroci szybciej. Przynajmniej ja tak to teoretycznie widze. Praktycznie tez jest latwiej uzyskac duzy rof naciagajac tlok mniejsza iloscia zebow. Sam mam tlok i komplet zebatek z 11 zebami i nie ma tam problemu nieszczelnosci na auto az tak, jak przy 16 zebowych tlokach. Ogolnie duzo o tym jest na airsoftmechnikach - tam robili pierwsze takie zebatki. Problemy sa z popychaczem bo trzeba skracac zabek i pare innych modyfikacji jest potrzebnych zeby replika strzelala przy 40+ rps. EDIT. Widze ze to jest podrobka zebatek Riota robiona przez modify. Opinie o tych zebatkach sa dosc slabe. Nie wytrzymuja takich rofow i sprezyn jak zebatki riota. Duzo gorsze stopy metalu. Edited November 14, 2011 by Kocur666 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 O ile wiem, firma która robi te zębatki, robi też specjalne nakładki na prowadnicę sprężyny i krótsze ale mocniejsze sprężyny. Na YT widziałem jak gość na tej właśnie zębatce, nakładce i sprężynie bodajże 110 miał 410fps i ROF 52bb/s. Quote Link to post Share on other sites
epter Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 (edited) @Maza94 Pewnie chodziło ci o ten filmik ,ale tam gościu ma wsadzoną sp170 i zasila to lipolem 14,8v http://www.youtube.com/watch?v=Lk61EXhUK1o&feature=related Da się w Polsce kupić taką zębatkę DSG ?? Szukam , szukam ale nic z tego.... szukałem nawet w paru zagranicznych sklepach ,ale też nic nie znalazłem. Kupuje się cały zestaw czy tylko jedną zębatkę (tłokową) Pozdrawiam Epter Edited February 13, 2012 by epter Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 (edited) http://www.asg.com.p...dify,p,5249.php http://www.asg.com.p...dify,p,5248.php Edited February 13, 2012 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 (edited) o ten flimik chodziło tu zasada działania, tego samego autora Edited February 13, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
epter Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Sorry że tak odgrzebuje, ale chce kupić zębatkę tłokową DSG ,ale nigdzie nie jest do dostania.... Rafik1213 te zębatki na capri są niedostępne od 2 miesięcy do dzisiaj ;( Nikt nie sprzedaje używanej ani nic takiego.... Jak by ktoś wiedział gdzie można zdobyć , w którym sklepie lub ktoś kto jest w stanie "ściągnąć" taką zębatkę tłokową do PL proszę o PW. PS; przygarnę nawet używaną :) Quote Link to post Share on other sites
metin2517 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 i na flmiky wyczaiłem spadek fps, przez to , że dysza za szybko sięcofa, gdy tłok dopiero idzie do przodu, to dysza jest już cofnięta o 15,20% Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Zamiast DSG od siebie polecę SS pod warunkiem że nie chcemy kosiarek 50rps+ Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Trochę bardzo odgrzeję kotleta. Mam pytanie czy jest na forum osoba która ma to założone, i może powiedzieć coś więcej, chodzi mi o temat taki jak liczba fps jaką da się uzyskać. I czy spinał to ktoś z mosfetem z programowalnym burstem? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Dyskusja, w zasadzie toczy się tu http://forum.wmasg.pl/topic/156915-dual-sector-build/ :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts