krissolek Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 (edited) Witam! Mam problem ze swoim STEYR AUG A2 produkcji Tokyo Marui.Ostatnio dokupiłem do niego sprężynę SP140 Guardera.Po jej zakupie zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Moja konfiguracja: -Szkielet wzmacniany JG -Bore Up Deep-Fire (dysza podwójnie doszczelniana)-efekt strzykawki -Tłok Deep-Fire Titanum -Zębatki STU Helical CA -Sprężyna SP140 -Gumka przeźroczysta Guarder -Łożyska kulkowe -Silnik JG -Precka promyka 509mm Pragnę też dodać ze komora jest 99% szczelna. Przejdźmy teraz do mojego problemu: Przy takiej mocy musiałem sobie zablokować AUTO-tutaj obyło się bez niezpodzianek ( zwykła taśma izolacyjna na łacznik styków zewnętrznych).Niestety po zmontowaniu wszystkiego w całość badzo się zdziwiłem (uważam że przy takiej sprężynie moc rzędu 400 FPS nie jest wynikiem zadowalającym),ponieważ zasięg wynosił (!) 30m. I tu jest moje pytanie: Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam i proszę o w miarę szybką odpowiedź Krissolek Edited November 4, 2011 by krissolek Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 (edited) Dystanser Ci nie uciekł ? Długość dyszy taka sam co stock? Gumka poprawnie zamocowana ? Wskazany pomiar na chrono. Popychacz dyszy działa prawidłowo ? Edited November 4, 2011 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 1.Dystanser jest na wlasciwym miejscu 2.Niestety (jak serwisant powiedział Deep Fire robi za krótkie) 3.Tak (niestety tylko połowa ponieważ pewna osoba robiąc teflon-fixa oderwała mi pół gumki [co nie zmienia faktu ze szczelnosc jest idealna]) 4.Nie bylo testowane na chrono lecz mam porownanie do 400 fps (tyle mialem) 5.Tak dziala prawidlowo Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Dysza za krótka z tego co rozumiem. Do wymiany Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 @up Dysza zamówiona Guarder bore-up Przy okazji Gumka Systema Energy Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 No. Tak jak napisałem wcześniej - dysza i gumka do wymiany, gb do ustabilizowania i będzie cacy:) Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Problem rozwiazany Tasma izolacyjna dziala cuda Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 No ale w końcu co było nie tak?? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Stabilizacja gb. Przy tak mocnym springu przy każdym strzale gb kopie w tylną płytkę. Podkładając tam np. taśmę izolacyjną, stabilizujesz gearbox i dzięki temu nie uciekają fpsy :) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 :D Dobrze wiedzieć :) Quote Link to post Share on other sites
Pyzdra Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Możliwe jest by podobna sytuacja zaistniała przy SP120 od Guardera czy dotyczy to tylko mocniejszych sprężyn? Edited November 5, 2011 by Pyzdra Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Sytuacja ta dotyczy praktycznie wszystkich sprężyn, jednak najbardziej widoczne jest to przy mocnych spirngach:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts