vandal7 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Hi to znów ja I mam pomysł/ciekawi mnie taka sprawa, jak zrobić ładownice na magi nie z kawałka szmaty, ale z … kurczę wyleciała mi profesjonalna nazwa tego elementu … jak zrobić ładownice na magi z tej dziury, do której one wchodzą do karabinu/repliki.? Jak to widzę? A no tak: Taką dziurę bierzemy z kształtownika np. takiego: http://www.pancegla.pl/gfx/product/big/6231ed62-f086-409b-895d-c6e6572b6c3c-633680861230838542.jpg Oczywiście o średnicy wewnętrznej dobranej do maga, najlepiej z aluminium czy plastiku, bo lekkie. Wycinamy np. 40mm takiego kształtownika montujemy w nim coś, co trzyma maga, – co konkretnie to zależy od rodzaju maga; do m4 założyłbym coś podobnego do bardzo rozwartego V na jednym końcu tego jest przycisk pod nim sprężynka, która odpycha ten koniec, na środku coś co trzyma owe v i pozwala mu się kołysać od lewej do prawej, na drugim końcu bolec, który wchodzi w dziurę kształtownika i maga trzymająca mag. Wciskając „v” na drugiej „nóżce” wciskamy sprężynkę i odchylamy bolec – jak w huśtawce dla dwojga. Tym samym luzujemy maga. Kilka takich ładownic leczymy w komplet … A po co to wogule tak się męczyć?: Wyciągasz maga z ładownicy tak szybko jak wyciągasz go.. Z no z tej dziury w replice/ sorry Zastanawiam się czy warto to robić? Czy te sekundy ułamki sekund maja/mogą mieć znaczenie? Przepraszam może ktoś nie rozumie sposobu działania wiem ze pisze trochę skomplikowanym jeżykiem, ale myślę ze niedługo znajdę trochę czasu i jeśli się da jeszcze znaleźć odpowiedni kawałek kształtownika to pokaże to na zdiećiach. Ps. Oczywiście w tej ładownicy jej góra jest zamknięta a magi zwisają w dol., tak będzie szybciej i czyściej. Po co to pisze? Bo może komuś przyda się pomysł a mi może przyda się jego wkład w robotę, proszę pisać na temat. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Ta "dziura w replice" to gniazdo magazynka :wink: Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 takie proste a takie trudne ... gniazdo Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 O ile zrozumiałem o co ci chodzi, to to jest bez sensu. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Jak dobrze rozumiem to magazynki są umieszczone w tej ładownicy tak samo jak w gnieździe w replice. Czyli jeżeli dobrze rozumiem to masz normalnie zatrzask magazynka. Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 (edited) wiciok czemu Jankus tak( home made ) Edited November 5, 2011 by vandal7 Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Panowie, nie nabijać się z kolegi ani nie gasić jego zapału. Jak będzie przez jakiś czas rozwijał ten pomysł to myślę, że w ciągu dwóch lat wymyśli fastmaga :) Edited November 5, 2011 by Kantek Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 jak zrobisz choćby prototyp i wrzucisz zdjęcia to coś konstruktywnego napiszę Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 wiciok czemu Bo: 1. będzie to paskudnie mało taktyczno-lansiarskie 2. wciśniesz zatrzask i mag poleeeeciiii... 3. ciężkie i sztywne Chcesz takie coś, to kup sobie chińską kopię tego, co wrzucił Kantek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts