widły Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Witajcie, zamierzam kupić replike G3 która ma 375fpsów, czy można tak zamienić części aby miała ich 500? Wytrzyma to? Jeśli tak to jakich części potrzebuje? Sory za ewentualne błędy ale mam dysleksje mogłem coś przeoczyć. :) Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 (edited) Dużo części trzeba wymienić na wzmocnione żeby wytrzymało 500fps. Ogólnie - prawie wszystko. Edited November 6, 2011 by Christophy Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Rozumiem, że chodzi o JG. 500 fps można zrobić ze wszystkiego. Jeśli zamierzasz strzelać w zimie z 500 fps - to zainwestuj w porządny szkielet gearboxa, bo stokowy v.2 raczej pęknie. Polecam aluminiowy szkielet High Tech. Link to post Share on other sites
widły Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 (edited) Dzięki bardzo. A skoro juz jesteśmy przy częściach to czy mozna dostac gwintowaną lufe do G3? Kumpel kupil do swojego M4 i celność niesamowita. Szukałem już na wielu stronach ale nieumię znaleść. :( Edited November 6, 2011 by widły Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Gwintowaną? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: Dobry żart. Wkręca cię, albo nie ogarnia. W ASG są lufy precyzyjne, nie gwintowane. Gwintowane masz w prawdziwej broni. Link to post Share on other sites
kapro Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Gwintowaną? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: Dobry żart. Wkręca cię, albo nie ogarnia. W ASG są lufy precyzyjne, nie gwintowane. Gwintowane masz w prawdziwej broni. Tanio Koba robi gwintowane lufy i są one dosyć kosztowne. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 (edited) Gwintowaną? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: Dobry żart. Wkręca cię, albo nie ogarnia. W ASG są lufy precyzyjne, nie gwintowane. Gwintowane masz w prawdziwej broni. To cie zaskocze http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191586-Lufa-gwintowana-6-07-do-AK47.html Niestety - niedostępna już dłuuugo. Edited November 6, 2011 by Perski102 Link to post Share on other sites
widły Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Sam niewiem na specshopie widziałem, 250 zł kosztowała do M4 i M16 ale teraz sam niewiem co widziałem Link to post Share on other sites
RedViper Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/439-lufa-gwintowana-w-asg/ Christophy, nie udzielaj odpowiedzi, jesteś nowy i do tego masz 14 lat (jak masz napisane w profilu). To jest niezgodne z regulaminem i po prostu głupie. Link to post Share on other sites
krissente Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Hej, Oczywiście, że można wyciągnąć 500, ale jakim kosztem? Ja swego czasu miałem G3 od JG, teraz w końcu doczekałem się Classic Army, gdzie wsadziłem stary gearbox. Wymieniałem w sumie wszystko w GB oprócz szkieletu, zębatek i silnika. Sprężyna 140 + Lipo 11,1 zapewniają FPS w okolicach 470-80. Oczywiście strzelam tylko na semi, ale przy tej mocy i tak sugerują to zasady. Po dodaniu lufy z górnej półki zrobiło się naprawdę baaardzo przyjemnie ;-) Sądzę jednak, że G3 od JG nie jest warte takich nakładów - wykonanie jest słabe, gnie się, plastik... fuuu :| Ja np stale się bałem, że mi się to połamie... Link to post Share on other sites
widły Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Dzięki bardzo wiem już wszystko Link to post Share on other sites
Uada Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Abstrahując od pytania- osobiście nie czułbym komfortu wiedząc, że ktoś ma 500fps w szturmówce, szczególnie jeśli, jak sugeruje miejsce założenia tematu, 'jest zielony'. Link to post Share on other sites
widły Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Aż tak zielony nie jestem 5lat na kółko strzeleckie chodziłem wygrałem pare konkursów tylko z ASG muszę się troche oswoić i rozkminić Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Do zabawy spokojnie wystarcza 350-450 fps. :cool: Link to post Share on other sites
Recommended Posts