Foka Posted March 14, 2005 Report Share Posted March 14, 2005 Nie, ja nic nie organizuje :) Ale potencjalnym organizatorom zlotu chcialbym zasygnalizowac ze istnieje mozliwosc wynajecia pociagu i zrobiania scenariusza z jego wykozystaniem :) http://paintball.info.pl/forum2/index1.php...t&temat_id=5215 Wiecej szczegolow nie znam, osoby oglaszajacej sie nie znam, wiec wszelkie pytania nie do mnie 8) Quote Link to post Share on other sites
Mac1os Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 mieszkam niedaleko tej kolejki :) więc troszke o niej wiem teren leśny wzdłuż trasy kolejki bardzo fajny gęsty las a czasami wielkie polanki tutaj macie mnóstwo zdjęć http://www.sse.pl/forum/album_cat.php?cat_id=7 Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 u nas w warszawie na odolanach (wola) stoi kupa wagonow osobowych i to zwyklych kolei pkp sa tam wagony 1 i 2 klasy oraz wagony warsa niestety sa one zawalone smieciami takimi jak scianki wewnetrzne wagonow i inne czesci kolejowego taboru pozatym zabawa w takim miejscu szybko sie nudzi z racji malego wyboru scenariuszy wiec jesli takich wagonow nie polaczy sie z czyms innym ( np jakis wiekszy budynek, wiekszy teren) to taka gra nie ma sensu (tam teren wokol jest maly i jest tylko jeden wzglednie maly budynek pietrowy). Widzac fotke tegoz wagonu kolejki waskotorowej doszeldem do wniosku ze powiedzmy szturm na taki wagonik bylby nudny gdyz jest on niewielki w porownaniu do wagonow pkp (na odolanach stoja cale sklady) tak wiec moim zdaniem strzelanka w takich warunkach szybko by sie znudzila. JEst to jest to jednak moje skromne zdanie, w wypowiedzi kierowalem sie swoimi doswiadczeniami w zabawach asg z uzyciem taboru kolejowego. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Technik Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Trochę odświeże temat z racji tego iż w ten łikend część maniaków z naszego terenu miała możliwość walki na kolejce wąskotorowej w trakcie jazdy (i nie tylko). Pomysł jest doskonały, wszyscy byli zachwyceni i jeśli macie możliwość walki na podobnych, ruchomych kolejkach to polecam. Więcej info i zdjęcia na forum świętokrzyskim http://www.forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=16598 Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Kiedys widzialem ze ktos wypozyczal bodajze mi8 :) ...jakby to polaczyc,pociag i heli to juz naprawde realna rozgrywka wychodzi...dobrze ze sa tacy ludzie co wynajmuja takie rzeczy tylko szkoda ze nie wszedzie :? Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 mzoesz miec problemy ze smiglem w takim terenie - z tego co wiem to trasa przelotowa przez wawe idzie przez wisle. reszta na "papier" leci :] - tak mi jakis czas temu tlumaczyl pilot. nie wiem czy sie to zmienilo - ale nie sadze Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 tia... a wyobrażasz sobie, że ktoś pozwoliłby Ci się desantować z tego helikoptera jakoś?? za dużo filmów ;) Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 mysle ze wynajecie mi8 to pozarlyby was koszty, z reszta by sie desantowac na linie trzeba przejsc odpowiednie przeszkolenie (jakby ktos sie czepil z palca tego nie wyssalem, poprostu doswiadczenie :) ) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 mysle ze wynajecie mi8 to pozarlyby was kosztyPatrz, a jednak kogoś było stać. Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 pozatym - w wiekszosci mi2 oraz 8 cywilnych zaczepy do lin sa zdemontowane. wiec sama idea zjazdu juz zaczyna odpadac. do tego przez furte tylnia to tez watpie by ktokolwiek. z tego co pamietam to byly tylko zaczepy w mi2 ktore mozna bylo wykorzystac. (bezpiecznie) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 A pozwolenie na strzelanie na wagonach od odpowiedniego Dyrektora macie????? U nas, jak sobie raz postrzelaliśmy na wagonach to okazało się, żę teren należy do jednej spółki PKP, wagony na nim do innej a wszystkiego tego pilnują SOK-iści. Z nami taki jeden SOK-ista to nawet chciał "pobiegać i pooglądać" ale drugi był służbistą i wszystkich najpierw spisał a później kazał "wyp...dalać". Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 ze istnieje mozliwosc wynajecia pociagu i zrobiania scenariusza z jego wykozystaniem :) Wojtek skoro istnieje możliwosć LEGALNEGO wynajęcia to i pozwolenia są, nie ma to nic wspólnego z wbijaniem sie cichcem na teren pkp żeby sobie "popykać", btw rozmowa(dość zamierzchła) była o zlocie- nie wyobrazam sobie obecnie zeby 200osób "na jana" szło postrzelać gdziekolwiek... Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Ja osobiscie jestem wolontariuszem na GKW ( Górnośląskie Koleje Wąskotorowe ) . Jeśli by pogadać z prezesem to mysle, ze nie bylo by problemu z wynajeciem malej lokomotywy Wls50 ( aktualnie remontowana .. poki co nie jest do konca sprawna) + paru wagonikow. ( oczywiscie jest tez duza rumunska lokomotywa Lxd2 ... ale pali duuuuuzo wiecej wiec koszty by byly rowniez duzo wieksze. v max 40 km/h z sporym skladem. ) Problemem moze byc to ze jej predkosc konstrukcyjna to chyba 15km/h Pali ona jakies 40l na 100 km ( wbrew pozorom wcale nie tak duzo ) Wiec sciepa na rope + wynajecie i strzelać się :lol: o .. i jeszcze trzeba dodać, że na trasie waskotorowki są dolomity ... Pare starych budynkow = ciekawy scenariusz Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 u nas w warszawie na odolanach (wola) stoi kupa wagonow osobowych i to zwyklych kolei pkp sa tam wagony 1 i 2 klasy oraz wagony warsa niestety sa one zawalone smieciami takimi jak scianki wewnetrzne wagonow i inne czesci kolejowego taboru pozatym zabawa w takim miejscu szybko sie nudzi z racji malego wyboru scenariuszyWidowmaker, a czy to aby jest legal? I w jakie składy są ustawione te wagony? Bo taki "pociąg" 6 wagonów albo więcej to już ciekawa "arena" do CQB - jakieś przebicie się do końca, rozbrajanie bomby albo coś. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Ja osobiscie jestem wolontariuszem na GKW ( Górnośląskie Koleje Wąskotorowe ) .Jeśli by pogadać z prezesem to mysle, ze nie bylo by problemu z wynajeciem malej lokomotywy Wls50 ( aktualnie remontowana .. poki co nie jest do konca sprawna) + paru wagonikow. ( oczywiscie jest tez duza rumunska lokomotywa Lxd2 ... ale pali duuuuuzo wiecej wiec koszty by byly rowniez duzo wieksze. v max 40 km/h z sporym skladem. ) Problemem moze byc to ze jej predkosc konstrukcyjna to chyba 15km/h Pali ona jakies 40l na 100 km ( wbrew pozorom wcale nie tak duzo ) Wiec sciepa na rope + wynajecie i strzelać się :lol: o .. i jeszcze trzeba dodać, że na trasie waskotorowki są dolomity ... Pare starych budynkow = ciekawy scenariusz jak dla mnie to wynajęcie kolejki (jako miłośnika kolejnictwa) równa sie z jechaniem i podziwianiem widoków zza okna a nie strzelania sie w pociągu Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Kolejce krzywdy nie zrobisz :) a ciekawie by było na pewno ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts