gryzly Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 A o to i ona [/url] [/url] możecie ją zobaczyc w niedziele w Tychach :D na strzelance[/img] Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 możesz ja dokładniej pokazac? Jak wyglada w środku?? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 ekhm głupie pytanie, czy to ASG czy ostry (deko)(wole się upewnic :wink:)? Jak ASG to to samoróbka czy co ? Fajny mimo wszystko :) Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted March 15, 2005 Author Report Share Posted March 15, 2005 więc od początku jest to karabin snajperski na kolbie i magazyku z mosina (jest założony tekże bagnet) następnie jest to broń ASG konkretnie sprężyna, jest to samoróbka. Po każdym strzale jest wyrzucana łuska magazynek mieści 6 naboi. A co do dokładniejszych zdjec to dam natychmiast gdy naładuje baterie z aparatu :( daje jeszcze jedno zdjęcie troche dokładniejsze z rozłożonym bagnetem Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Muszę przyznac ze to jest coś :) napewno na strzelankach i wszelakich zlotach będziesz wzbudzał zainteresowanie :) gratuluje pomysłu i wykonania :mrgreen: oczywiscie nie bierz tego za jakiś atak albo coś ale jedyne co to ta luneta w tym wszystkim nie pasuje , jakas taka za nowa:? Ale cóż nie można wszystkiego mieć. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 a jakie ma to osiągi ? i z czego są wewnętrzne bebechy ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Na jakiej giełdzie dostałeś takie cudeńko :wink: :o :?: Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 I ile kosztowało przygotowanie takiej giwerki? Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Mnie bardziej zastanawia legalnosc tego wynalazku. Ktos znajacy sie to skomentuje? Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Powoli ;) Mnie też ta kwestia interesuje, ale poczekajmy może na szczegóły konstrukcyjne zanim ktoś przystąpi do ukrzyżowania całego projektu :P Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Mosinek jak zywy :D Lunetka stanowi dosc wyrazny dysonans, ale mozna znalezc oryginalne celowniki od Moskow na allegro. A z bagnetem to radze uwazac, zeby komus oka nie wykolic, heh. Nie wiem o co wam chodzi z ta legalnoscia... Raczej nie bylo tu potrzeby uzycia istotnych czesci broni jak lufa czy zamek, tak wiec w takim przypadku jest to replika, czyli 100% legalnosci. Pomysl swietny, efekt tez calkiem fajny, tym bardziej ze ceny czesci od Mosina sa relatywnie niskie na allegro, np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45292509 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45292763 Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Ja tam widze lufe, chyba ze to jest rurka z muszka. Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 z zasięgiem to nawet, nawet... gorzej, że pan gryzly1 nie strzela tym dużo, bo się to cudeńko tnie jak zdesperowana młodzież :wink: ale wizualnie nie zaprzeczam wygląda przepięknie :D jak to zobaczyłem to żeby wziąść to to do ręki to najpierw musiałem szczęke i jezyk z podłogi zwinąć :wink: Pozdrawiam Veto Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted March 16, 2005 Author Report Share Posted March 16, 2005 ekhm fakt zacioł sie raz ale juź działa a to nei jest sklepowa rzecz i swoje kaprysy ma czy nikomu sie nei zdażyło że w np m16 sie rozleciał cylinder a teraz o szczegułach technicznych troche, a więc komora zamkowa spełnia tylko role łączenia się w całośc lufy i zamka. Zamek to cylinder którym jest tłok i częśc mechanizmu spustowego a naboje to albo rurki odpowiednio skleione i pocięte zakończone z jednej strony gumką albo wytoczone z mosiądz. umieszcza sie je w magazynku dokładnie tak jak w mosinie po otworzeniu zamka po czym zamykamy zamek i wchodzi jeden nabój do i lufe wewnętrzna ma włąsą sprężyne która dociska lufe do naboju a on dociska do zaka co zwiększa szczelnośc konstrukcji w tym samym momencie nabój jest chwytany przez pazur wyciągu a nastepnie można wyciągnąc zamek wraz z nabojem który jest wyrzucany przez sprężyne i to by było na tyle 8) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 z zasięgiem to nawet, nawet... czyli ile mniej więcej celnego ? 30 m ? i czy wogóle jest celny jak na snajperke ? i napisz jeszcze jak byś mógł z czego zrobiłes bebechy albo skąd je wziąłeś . Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 osobiście z tego nie strzelałem, ale strzelano do mnie :wink: nie zostałem trafiony ani razu, więc mogę mieć wątpliwości co do celności... tylko nie wiem czy do celności karabinu czy strzelca :wink: zasięg odrobinę mniejszy niż w moim G3SG/1 z TM stockowym, więc jak na samoróbke całkiem, całkiem :D choć w CQB zasięg i tak jest sprawą drugorzedna :wink: Pozdrawiam Veto Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 I powiedz ile ta piękna replika ma fps'ów i od czego wziąłeś sprężynę 8) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 choć w CQB zasięg i tak jest sprawą drugorzedna :wink: Nie mów tylko że Gryzly ma zamiar tego używac do QCB :lol: (albo znowu coś źle zrozumiałem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Irwin Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 No co, bagnet ma to się do CQB nada :lol: . Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted March 17, 2005 Author Report Share Posted March 17, 2005 ykhm do CQB mam rugera mk1 :) sprężyne dałem zrobic w takiej firmie na wymiar, a co do fps`ów to nie wim nie mam gdzie zrobic pomiaru Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted March 17, 2005 Report Share Posted March 17, 2005 Z ilu metrów możesz trafić w stojącego bez ruchu człowieka? :) I Ile cm. ma sama lufa wewnętrzna i jaka jest jej średnica?:) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 17, 2005 Report Share Posted March 17, 2005 "Nawet słonia nie trafią z tej odleg..." [gen. J. Sedgwick, 9.V.1864] Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted March 17, 2005 Author Report Share Posted March 17, 2005 kolejne fotki naboje- trzon zamka- w czasie sztrzelanki strzeliłem tylko raz więc to co powiedział veto sie nie zgadza faktyzcnie strzelałem potem do niego ale z rugera :| zanim przyszedł strzelaliśmy porównując zasięg siga 552 seals a snajperki, Sig strzelał minimalnie dalej ale ja stzrelałem kulkami 0.30 a on 0.20 poza tym w tej snajperce nie ma hop-up`a :D co do lufy wewnętrznej to ma ponad 30cm + naboj który też jest lufą czyli około 40cm. Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted March 17, 2005 Report Share Posted March 17, 2005 Jesli twierdzisz, ze twoj Mosin strzela bez HU na kulce 0,3 dalej niz stockowy AEG TM na kulce 0,2 to musi dysponowac predkoscia wylotowa conajmniej 500fps przy kulce 0,2. Tyle wnosze po doswiadczeniach ze swoja 500 fpsowa snajpa(zasieg bez HU ma mniej wiecej porownywalny ze stockowym AEGiem ). Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted March 17, 2005 Author Report Share Posted March 17, 2005 Panie KaT napisałem że miał niewiele mniejszy zasięg niż stockowy sig 552 seals a nei że ma większy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts