Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperka z giełdy - MOSIN

Recommended Posts

więc od początku jest to karabin snajperski na kolbie i magazyku z mosina (jest założony tekże bagnet) następnie jest to broń ASG konkretnie sprężyna, jest to samoróbka. Po każdym strzale jest wyrzucana łuska magazynek mieści 6 naboi. A co do dokładniejszych zdjec to dam natychmiast gdy naładuje baterie z aparatu :( daje jeszcze jedno zdjęcie troche dokładniejsze z rozłożonym bagnetem

img01177qi.th.jpg

Muszę przyznac ze to jest coś :) napewno na strzelankach i wszelakich zlotach będziesz wzbudzał zainteresowanie :) gratuluje pomysłu i wykonania :mrgreen: oczywiscie nie bierz tego za jakiś atak albo coś ale jedyne co to ta luneta w tym wszystkim nie pasuje , jakas taka za nowa:? Ale cóż nie można wszystkiego mieć.

Mosinek jak zywy :D Lunetka stanowi dosc wyrazny dysonans, ale mozna znalezc oryginalne celowniki od Moskow na allegro. A z bagnetem to radze uwazac, zeby komus oka nie wykolic, heh.

Nie wiem o co wam chodzi z ta legalnoscia... Raczej nie bylo tu potrzeby uzycia istotnych czesci broni jak lufa czy zamek, tak wiec w takim przypadku jest to replika, czyli 100% legalnosci.

Pomysl swietny, efekt tez calkiem fajny, tym bardziej ze ceny czesci od Mosina sa relatywnie niskie na allegro, np:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45292509

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45292763

z zasięgiem to nawet, nawet... gorzej, że pan gryzly1 nie strzela tym dużo, bo się to cudeńko tnie jak zdesperowana młodzież :wink:

ale wizualnie nie zaprzeczam wygląda przepięknie :D jak to zobaczyłem to żeby wziąść to to do ręki to najpierw musiałem szczęke i jezyk z podłogi zwinąć :wink:

Pozdrawiam

Veto

ekhm fakt zacioł sie raz ale juź działa a to nei jest sklepowa rzecz i swoje kaprysy ma czy nikomu sie nei zdażyło że w np m16 sie rozleciał cylinder

a teraz o szczegułach technicznych troche, a więc komora zamkowa spełnia tylko role łączenia się w całośc lufy i zamka. Zamek to cylinder którym jest tłok i częśc mechanizmu spustowego a naboje to albo rurki odpowiednio skleione i pocięte zakończone z jednej strony gumką albo wytoczone z mosiądz. umieszcza sie je w magazynku dokładnie tak jak w mosinie po otworzeniu zamka po czym zamykamy zamek i wchodzi jeden nabój do i lufe wewnętrzna ma włąsą sprężyne która dociska lufe do naboju a on dociska do zaka co zwiększa szczelnośc konstrukcji w tym samym momencie nabój jest chwytany przez pazur wyciągu a nastepnie można wyciągnąc zamek wraz z nabojem który jest wyrzucany przez sprężyne i to by było na tyle 8)

osobiście z tego nie strzelałem, ale strzelano do mnie :wink: nie zostałem trafiony ani razu, więc mogę mieć wątpliwości co do celności... tylko nie wiem czy do celności karabinu czy strzelca :wink:

zasięg odrobinę mniejszy niż w moim G3SG/1 z TM stockowym, więc jak na samoróbke całkiem, całkiem :D choć w CQB zasięg i tak jest sprawą drugorzedna :wink:

Pozdrawiam

Veto

kolejne fotki

naboje-img01172ir.th.jpg

trzon zamka-img01198oj.th.jpg

w czasie sztrzelanki strzeliłem tylko raz więc to co powiedział veto sie nie zgadza faktyzcnie strzelałem potem do niego ale z rugera :|

zanim przyszedł strzelaliśmy porównując zasięg siga 552 seals

a snajperki, Sig strzelał minimalnie dalej ale ja stzrelałem kulkami 0.30 a on 0.20 poza tym w tej snajperce nie ma hop-up`a :D

co do lufy wewnętrznej to ma ponad 30cm + naboj który też jest lufą

czyli około 40cm.

Jesli twierdzisz, ze twoj Mosin strzela bez HU na kulce 0,3 dalej niz stockowy AEG TM na kulce 0,2 to musi dysponowac predkoscia wylotowa conajmniej 500fps przy kulce 0,2. Tyle wnosze po doswiadczeniach ze swoja 500 fpsowa snajpa(zasieg bez HU ma mniej wiecej porownywalny ze stockowym AEGiem ).