PancerKrasnal Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Witam, dopiero zaczynam z ASG i nie wiem jaką broń kupić, wybrałem sobie, myślę że dość dobrą, ale wolę trochę więcej opinii niż 1-3. Nie chcę żeby się rozwaliła po miesiącu, więc zgłaszam się tutaj, czekam na odpowiedzi. http://allegro.pl/karabin-elektryczny-m4-cqb-bi-3981m-metal-gb-asg-i1938313426.html Edited November 16, 2011 by PancerKrasnal Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Wiesz co na początek moim zdaniem powinieneś przejść się nawet bez repliki na jakąś strzelankę. Tam na pewno ktoś Ci coś pożyczy. zobaczył byś jak to jest. Jak Ci się spodoba to na początek wystarczy Cyma 0.28 np z Taiwangun'u. Poczytaj sobie opinie na jej temat. Wytrzymuje po kilka lat jak się normalnie z nią obchodzisz. A no i pamiętaj o firmowych okularach/googlach. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 No to źle myślisz, to nie jest dobra replika. Quote Link to post Share on other sites
PancerKrasnal Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Dlaczego nie jest dobra, co w niej złego? Bo raz na strzelalince ją od kolegi pożyczyłem i dobrze mi się strzelało. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Generalnie chińskie repliki emek to loteria. Zdarzają się w miarę dobre egzemplarze, zdarzają się totalne padliny-w zależności jak tam się żółtemu składaczowi ułożyło. Najtańsza rozsądna replika emki z metalowym body to KWA drugiej generacji. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Tak jak kolega wyżej, na początek weź cm.028. Na tajwanie są teraz po 310 zł. Ja ją aktualnie posiadam, wystrzelilem już z niej 25 k kulek i jak narazie nie ma problemów. Tylko w końcu będziesz musiał kupić nową baterie bo w moją po takim przebiegu wchodzi tylko 450 mAh. Starcza to na jakiegoś jednego hi-capa. W stocku też trafiam ludzi co mają repliki z KWA i G&P. edit. baterie prawie od samego początku laduje imaxem b6. Edited November 16, 2011 by czaja135 Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Raz będzie strzelać dobrze, a raz źle. Taka jest magia wyrobów emkopodobnych Boyia. Teraz nasza klasyczna kwestia: weź coś z serii RK Boyi, a jeśli koniecznie ma być emka to KWA. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Strzelałeś na 1 strzelance. Postrzelaj rok, a zmienisz zdanie. Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Tematy poruszane wielokrotnie na temat M4. Nie ma dobrej emki za mniej niż ~900 zł (chyba że ma się szczęście i trafisz przyzwoitą replikę od Boya/AGM) Jeżeli naprawdę chcesz emke to bierz KWA, jeżeli nie bierz Cyme 0.28/0.31 Edited November 16, 2011 by koxysz Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Z tańszych emek mogę jedynie polecić PJ'ta. Jak na tą cenę sa całkiem dobre i nie ma z nimi takich jaj jak z Boycami :) PS. Mki JG też nie są złe. Quote Link to post Share on other sites
Polak55 Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 ta boja to raczej zabawka niż karabin. Jeżeli chcesz coś przyzwoitego za małą cenę to bierz cyme 0.28 (310zł) a strzela nieźle i jest niska urazowość jeśli jednak chcesz coś "porządniejszego" to polecam m4 od kwa z serii LMT (920zł) rozkładana jak oryginał, full metal itp. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) ta boja to raczej zabawka niż karabin. Jeżeli chcesz coś przyzwoitego za małą cenę to bierz cyme 0.28 (310zł) a strzela nieźle i jest niska urazowość jeśli jednak chcesz coś "porządniejszego" to polecam m4 od kwa z serii LMT (920zł) rozkładana jak oryginał, full metal itp. Chwyla... M4 Boyi to zabawka, a polecasz 0.28? :D A M4 KWA nie rozkłada się jak oryginał. Tak rozkładają się ICSy i gazowce. EDIT: You-dash: edytuj podpis w html i wywal tego bolda, błagam. :P Edited November 16, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Ja się też powtórzę, jeśli chodzi o emki: Z tanich - III generacja A&K (P&J) lub IV/V generacja JG (GFC). Z droższych - II generacja KWA. Emki Boyi'a i AGMu są mocno losowe. W A&K trzeba się niekiedy liczyć z wymianą komory hopa. JG nie ma zbyt wiele do zarzucenia. Jeśli nie masz nic przeciwko kałachom - CM.040, ewentualnie RK Boyi. CM.028 jest dobrą repliką jak na swoją cenę, ale jeśli autor może dołożyć drugie tyle pieniędzy, to nie powinien brać tej repliki pod uwagę. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Polak55 chyba pisze o tym tanim plastikowym bojcu, wtedy ma to sens. PS. Sorki Lesio ale jak tylko coś zmienię w podpisie i akceptuję zmiany to przeglądarka mi się zwiesza i nic nie mogę zrobić. Próbowałem na mozilli, IE i operze, wszędzie to samo :/ W taki wypadku muszę poprosić jakiegoś moda o poprawienie podpisu ponieważ ja niestety nie jestem w stanie tego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts