Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek z ASG, czy opłaca się to kupić?

Recommended Posts

Witam, dopiero zaczynam z ASG i nie wiem jaką broń kupić, wybrałem sobie, myślę że dość dobrą, ale wolę trochę więcej opinii niż 1-3.

Nie chcę żeby się rozwaliła po miesiącu, więc zgłaszam się tutaj, czekam na odpowiedzi.

http://allegro.pl/karabin-elektryczny-m4-cqb-bi-3981m-metal-gb-asg-i1938313426.html

Edited by PancerKrasnal

Wiesz co na początek moim zdaniem powinieneś przejść się nawet bez repliki na jakąś strzelankę. Tam na pewno ktoś Ci coś pożyczy. zobaczył byś jak to jest. Jak Ci się spodoba to na początek wystarczy Cyma 0.28 np z Taiwangun'u. Poczytaj sobie opinie na jej temat. Wytrzymuje po kilka lat jak się normalnie z nią obchodzisz. A no i pamiętaj o firmowych okularach/googlach.

Generalnie chińskie repliki emek to loteria. Zdarzają się w miarę dobre egzemplarze, zdarzają się totalne padliny-w zależności jak tam się żółtemu składaczowi ułożyło. Najtańsza rozsądna replika emki z metalowym body to KWA drugiej generacji.

Tak jak kolega wyżej, na początek weź cm.028. Na tajwanie są teraz po 310 zł. Ja ją aktualnie posiadam, wystrzelilem już z niej 25 k kulek i jak narazie nie ma problemów. Tylko w końcu będziesz musiał kupić nową baterie bo w moją po takim przebiegu wchodzi tylko 450 mAh. Starcza to na jakiegoś jednego hi-capa. W stocku też trafiam ludzi co mają repliki z KWA i G&P.

edit. baterie prawie od samego początku laduje imaxem b6.

Edited by czaja135

Tematy poruszane wielokrotnie na temat M4.

Nie ma dobrej emki za mniej niż ~900 zł (chyba że ma się szczęście i trafisz przyzwoitą replikę od Boya/AGM)

Jeżeli naprawdę chcesz emke to bierz KWA, jeżeli nie bierz Cyme 0.28/0.31

Edited by koxysz

ta boja to raczej zabawka niż karabin. Jeżeli chcesz coś przyzwoitego za małą cenę to bierz cyme 0.28 (310zł) a strzela nieźle i jest niska urazowość

jeśli jednak chcesz coś "porządniejszego" to polecam m4 od kwa z serii LMT (920zł) rozkładana jak oryginał, full metal itp.

ta boja to raczej zabawka niż karabin. Jeżeli chcesz coś przyzwoitego za małą cenę to bierz cyme 0.28 (310zł) a strzela nieźle i jest niska urazowość

jeśli jednak chcesz coś "porządniejszego" to polecam m4 od kwa z serii LMT (920zł) rozkładana jak oryginał, full metal itp.

Chwyla... M4 Boyi to zabawka, a polecasz 0.28? :D

A M4 KWA nie rozkłada się jak oryginał. Tak rozkładają się ICSy i gazowce.

EDIT:

You-dash: edytuj podpis w html i wywal tego bolda, błagam. :P

Edited by Lesio

Ja się też powtórzę, jeśli chodzi o emki:

Z tanich - III generacja A&K (P&J) lub IV/V generacja JG (GFC). Z droższych - II generacja KWA.

Emki Boyi'a i AGMu są mocno losowe. W A&K trzeba się niekiedy liczyć z wymianą komory hopa. JG nie ma zbyt wiele do zarzucenia.

Jeśli nie masz nic przeciwko kałachom - CM.040, ewentualnie RK Boyi.

CM.028 jest dobrą repliką jak na swoją cenę, ale jeśli autor może dołożyć drugie tyle pieniędzy, to nie powinien brać tej repliki pod uwagę.

Polak55 chyba pisze o tym tanim plastikowym bojcu, wtedy ma to sens.

PS.

Sorki Lesio ale jak tylko coś zmienię w podpisie i akceptuję zmiany to przeglądarka mi się zwiesza i nic nie mogę zrobić. Próbowałem na mozilli, IE i operze, wszędzie to samo :/

W taki wypadku muszę poprosić jakiegoś moda o poprawienie podpisu ponieważ ja niestety nie jestem w stanie tego zrobić.