lasota9393 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) Witam postanowiłem zmienić coś w swoim G36 i padło na magazynek. Posiadam tylko 1 Hi-Cap, więc miałem kupić kilka low lub mid, ale magazynki od G36 są dla mnie brzydkie przez te wystające po bokach zaczepy. I mam taki dylemat, że nie wiem czy kupić za 60zł adapter do magazynków M4, czy kupić i przerobić magazynki od G36? Przerobienie polegało by na usunięciu tych zaczepów i zjechanie papierem ściernym na gładko co wy na to? Robił ktoś może takie coś? Edited November 21, 2011 by lasota9393 Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Zdecydowanie adapter . Quote Link to post Share on other sites
lasota9393 Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Kurcze szkoda że tylko na zbrojowni jest ten adapter. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Magi zaczepiały mi się w ładownicy (nie noszę spiętych magazynków) więc poodcinałem zaczepy, spiłowałem i pomalowałem na czarno i jest git :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
lasota9393 Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 A masz może jakieś zdj. tych magów, bo w cenie adaptera mam już 2 magi do G36. Quote Link to post Share on other sites
szewczyk Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Owy adapter widziałem za 25 zł w pewnym sklepie którego zapomniałem nazwy ale był na A na pewno nie asgshop. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Zdjęcie specjalnie dla Ciebie :icon_biggrin: : http://imageshack.us/photo/my-images/818/imag0199xq.jpg/ Magazynek jest trochę zjechany od używania. Quote Link to post Share on other sites
lasota9393 Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Czuje się zaszczycony :) Hmm gdyby to potraktować jeszcze trochę papierem ściernym na gładko może i by to fajnie wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) Nie chciałem zbytnio maga zetrzeć. :biggrin: Miło, że Cię zaszczyciłem :cool: Edited November 21, 2011 by patch Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Magazynki od M'ki są mniejsze, wygodniejsze, lepiej się jej nosi na kamizelce, jest większy wybór ladownic (w tym na przyklad fastmagi itd.). Jest ich też większy wybór. Bierz adapter. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Tylko pamiętaj, że adaptery JG i Battleaxe V1 tną się na potęgę. :P Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 IMO Magazynki od eMki w giecie to przerost formy nad treścią. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Oj tam, już tak nie demonizujcie tych magów od giety. Wszystko jest kwestią zastosowania odpowiedniej ładownicy, i tu miwo wyszło z fajną inicjatywą. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Widziałem dziś te adaptery na allegro od 1zł. :D Szukaj a znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Upgrade i tuning -> AEG/EAG I i II klasa, gazowe, sprężynowe" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Dodam coś od siebie - też niedawno stałem przed takim wyborem - wybrałem magi M4 i jestem zadowolony. Kupiłem adapter Battleaxe, już z dobrym kanałem podającym kulki. Tak jak Lesio napisał - w fabrycznie nowych adapterach owych firm mogą się kulki zacinać. Co do samych magazynków : Nie wszystkie magazynki idealnie podają kulki w adapterach. Używając metalowych magów ( na 90% BOYI ) i musiałem podklejać przód magów, żeby w ogóle podawały - tak samo było w adapterze JG. Kupiłem PMAGI ( wersję ekonomiczną ) i idealnie podają bez żadnego podklejania. Musisz być świadomym tego, że kilka kulek ( 5-6 ) zostaje w adapterze, więc przy użytkowaniu reali wychodzi o 5 BB's mniej. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Co do tych kilku kulek w adapterze to nie jestem pewien czy w każdym przypadku ale u mnie te kulki nie wylatują przy wyciągnięciu maga. Daje to -5 kulek tylko przy pierwszym magazynku :) Quote Link to post Share on other sites
lasota9393 Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Czyli jednak magazynki M4 :). Udało mi się wygrać licytacje i kupiłem nowy adapter za 36zł + przesyłka = 50zł. PS. Chce ktoś kupić gniazdo magazynka G36 i Hi-cap ?? :P Quote Link to post Share on other sites
lasota9393 Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 Sory, że post pod postem ale mam pytanie. Co myślicie o tych magazynkach LINK. Bo podoba mi się wygląd g36 z krótkim magiem a nie chce Hi-Capa. Czy może dopłacić do TEGO albo TEGO? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts