Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika pistoletu do 120zł

Recommended Posts

Witam!

Planuję zakup jakiejś repliki do amatorskiej zabawy w ASG z kumplami.

Wypatzyłem coś takiego:

http://gunfire.pl/product-pol-1152196201-Walther-P99.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152190964-Replika-pistoletu-HF-USP.html

http://gunfire.pl/product-pol-1133730160-Pistolet-M92.html

M92 i USP mają trochę mało FPS co mnie niepokoi :).

Sprężynki nadają się do czegoś czy trzeba dołożyć do:

http://gunfire.pl/product-pol-1152189279-DropZone-CM030-ver-II.html

Jestem otwarty na inne propozycje :)

Dobre sprężyny (np. Beretta UHC) mają naprawdę spory zasięg, nawet 25 metrów. Pistolety elektryczne może strzelają trochę bliżej, ale są samopowtarzalne i mają tryb full auto. To oznacza, że są o wiele bardziej efektywne. Moim zdaniem warto dołożyć do Glocka Cymy.

Ja polecam Berettę od STTI. https://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_stti-29.html

Tania, tanie magazynki (są i wymienne na CO2), niska gazożerność, fajnie strzela nawet na zimnie, spory zasięg, niewiele mniejszy niż shotguny od AGM'a. Butla GG 1000 ml z tego co pamiętam starczyła koledze na jakieś 3500 strzałów z hakiem.

Edited by Karabin

Do tej "Beretty" nada się każdy gaz. A co do kulek to już trudniej, jedni mówią o 20 inni o 23. Jak kupisz replikę weż poprostu poproś o garść takich i takich kogoś na strzelance i zobacz na jakich lepiej będzie latało. Ogólnie lekkie kulki latają dalej ale są bardziej noszone przez wiatr. Cięższe latają bliżej ale są bardziej stabilne. Jednak moim prywatnym zdaniem ( a uprzedzam że beretty STTI w rękach nia miałem) do tych replik można stosować i 20 i 23 bez zadęcia na jakieś super gładkie. Sądzę że PJ wystarczą w zupełności.

PS

Zasięg tej "beretty" jest bardzo podobny do zasięgu cm.022. Tyle że o tej "berettcie" jest więcej pozytywnych postów w dziale tanich replik gazowych. Do lektury którego zapraszam.

Dzięki! Jesteście niezastąpieni :).

Jeśli ktoś jeszcze mógł by napisać coś na temat zasięgu tej beretty to był bym wdzięczny.

(Teraz tak spojrzałem.. kurcze, ale ona lekka

Edit: arend dzięki za odpowiedź :).

Mam jeszcze takie pytanko.. Lepsza ta Beretta STTI czy CM 0.30? Cymka ma trochę mniej FPS bardzo się to odczuję?

Na ile wystarcza bateria z cymki?

Edited by ergon

Tak od siebie dorzucę. Jako że zaczynamy sezon zimowy sensowniejszą rzeczą niz ta STTI będzie zafundowanie sobie porządnej pompki. Znaczy shotguna. Poczytaj tematy w sprężynach napewno cos sensownego znajdziesz. A i ekonomia pompki jest większa niż najtańszego nawet gaziaka.

Ta berettka ma nawet fajne osiągi jak za tą cenę, myślę że 35 metrów strzeli spokojnie. Kupiłem sobie ją dziś (widząc jak działają egzemplarze kolegów) to wkrótce zmierzę zasięg.

Beretta strzela dużo dalej niż Glock Cymy. Chociaż może inaczej - tak kulka z glocka leci z 25 (w porywach może i 30) metrów, ale bardzo wolno. Beretta strzela dalej, celniej i szybciej. Czy się sprawdza w CQB CM 0.30 tego nie wiem, wybrałem Berettę i nie żałuję. Strzelam się w gronie kolegów i w budynku nie strzelamy się na auto, więc najistotniejsza zaleta AEP'a odpada - ogień ciągły.

Edited by Karabin

Zarówno CM.030 jak i tania Beretta od STTI to repliki godne uwagi.

Zasięg całkowity mają porównywalny, ale jak już ktoś wyżej napisał - kulki z Glocka lecą zdecydowanie wolniej.

Kulki do Beretty - mogą być zarówno 0,2 jak i 0,23. Ja osobiście używam tych pierwszych. Kulki P&J Premium są zdecydowanie wystarczające.

Jeśli to ma być replika na początek, to warto byłoby również rozpatrzyć kupno pompki (np. M58 od DE).

Zarówno CM.030 jak i tania Beretta od STTI to repliki godne uwagi.

Zasięg całkowity mają porównywalny, ale jak już ktoś wyżej napisał - kulki z Glocka lecą zdecydowanie wolniej.

Kulki do Beretty - mogą być zarówno 0,2 jak i 0,23. Ja osobiście używam tych pierwszych. Kulki P&J Premium są zdecydowanie wystarczające.

Jeśli to ma być replika na początek, to warto byłoby również rozpatrzyć kupno pompki (np. M58 od DE).

Ewentualnie M47[ok.300fps dodajesz tanie koli i celnie strzelasz]