ergon Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Witam! Planuję zakup jakiejś repliki do amatorskiej zabawy w ASG z kumplami. Wypatzyłem coś takiego: http://gunfire.pl/product-pol-1152196201-Walther-P99.html http://gunfire.pl/product-pol-1152190964-Replika-pistoletu-HF-USP.html http://gunfire.pl/product-pol-1133730160-Pistolet-M92.html M92 i USP mają trochę mało FPS co mnie niepokoi :). Sprężynki nadają się do czegoś czy trzeba dołożyć do: http://gunfire.pl/product-pol-1152189279-DropZone-CM030-ver-II.html Jestem otwarty na inne propozycje :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Dobre sprężyny (np. Beretta UHC) mają naprawdę spory zasięg, nawet 25 metrów. Pistolety elektryczne może strzelają trochę bliżej, ale są samopowtarzalne i mają tryb full auto. To oznacza, że są o wiele bardziej efektywne. Moim zdaniem warto dołożyć do Glocka Cymy. Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Przemyślę zakup tego Glocka. Mógł byś podać link do tej Beretty? Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Sprężynek nie warto, weź albo tą elektryczną, albo zwykłą najtańszą berette kupisz ją np na tajwanie za chyba 80 zł. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 http://allegro.pl/pistolet-asg-m92-ua-958bh-uhc-500-kulek-i1959015726.html Jest też w Zbrojowni. Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Stalker bardzo dziękuje Ci za link. Czy jako alternatywa dla tej Beretty może być np. P8 HFC z tego samego sklepu? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Poszukaj recenzji w dziale replik sprężynowych. Ja mam Berettę od dawna i jestem bardzo zadowolony. HFC to dobra firma. Edited November 27, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 Ile może wynosić zasięg tej Beretty? Kupel jakieś 1-2 tyg. temu kupił elektryka za ok. 100zł i spisuje się całkiem nieźłe, znacie może jeszcze jakieś fajne repliki prócz tej beretty w tej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 (edited) Ja polecam Berettę od STTI. https://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_stti-29.html Tania, tanie magazynki (są i wymienne na CO2), niska gazożerność, fajnie strzela nawet na zimnie, spory zasięg, niewiele mniejszy niż shotguny od AGM'a. Butla GG 1000 ml z tego co pamiętam starczyła koledze na jakieś 3500 strzałów z hakiem. Edited November 28, 2011 by Karabin Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 Kurcze nie bardzo chciałem na GG/CO2 :P Czy warta coś jest Cyma cm 0.22? Jaki może mieć zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Zasięg tego śmiesznego kałaszątka jest mniej, więcej równomierny do siły z jaką nim rzucisz. Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 50zyt w dobry sposób dałeś mi do zrozumienia co on jest wart. Ok, a ta beretta od STTI na GG którą podał karabin? Warta jest coś? Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Tak na początek,tak. Brak BlowBacka powoduje małe zużycie gazu. Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 https://www.taiwangun.com/gazy_i_smary/green_gas_1000ml-26.html Czy ten gaz się nada? Jakie kuleczki do tej beretty STTI? 0.23 Grama? Wystarczą premium P&J czy lepiej dołożyć do Guarder'a ? Jaki mniej więcej skuteczny zasięg ma ta beretta? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Do tej "Beretty" nada się każdy gaz. A co do kulek to już trudniej, jedni mówią o 20 inni o 23. Jak kupisz replikę weż poprostu poproś o garść takich i takich kogoś na strzelance i zobacz na jakich lepiej będzie latało. Ogólnie lekkie kulki latają dalej ale są bardziej noszone przez wiatr. Cięższe latają bliżej ale są bardziej stabilne. Jednak moim prywatnym zdaniem ( a uprzedzam że beretty STTI w rękach nia miałem) do tych replik można stosować i 20 i 23 bez zadęcia na jakieś super gładkie. Sądzę że PJ wystarczą w zupełności. PS Zasięg tej "beretty" jest bardzo podobny do zasięgu cm.022. Tyle że o tej "berettcie" jest więcej pozytywnych postów w dziale tanich replik gazowych. Do lektury którego zapraszam. Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 (edited) Dzięki! Jesteście niezastąpieni :). Jeśli ktoś jeszcze mógł by napisać coś na temat zasięgu tej beretty to był bym wdzięczny. (Teraz tak spojrzałem.. kurcze, ale ona lekka Edit: arend dzięki za odpowiedź :). Mam jeszcze takie pytanko.. Lepsza ta Beretta STTI czy CM 0.30? Cymka ma trochę mniej FPS bardzo się to odczuję? Na ile wystarcza bateria z cymki? Edited November 28, 2011 by ergon Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Tak od siebie dorzucę. Jako że zaczynamy sezon zimowy sensowniejszą rzeczą niz ta STTI będzie zafundowanie sobie porządnej pompki. Znaczy shotguna. Poczytaj tematy w sprężynach napewno cos sensownego znajdziesz. A i ekonomia pompki jest większa niż najtańszego nawet gaziaka. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 (edited) Ta berettka ma nawet fajne osiągi jak za tą cenę, myślę że 35 metrów strzeli spokojnie. Kupiłem sobie ją dziś (widząc jak działają egzemplarze kolegów) to wkrótce zmierzę zasięg. Beretta strzela dużo dalej niż Glock Cymy. Chociaż może inaczej - tak kulka z glocka leci z 25 (w porywach może i 30) metrów, ale bardzo wolno. Beretta strzela dalej, celniej i szybciej. Czy się sprawdza w CQB CM 0.30 tego nie wiem, wybrałem Berettę i nie żałuję. Strzelam się w gronie kolegów i w budynku nie strzelamy się na auto, więc najistotniejsza zaleta AEP'a odpada - ogień ciągły. Edited November 28, 2011 by Karabin Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Jeśli szukasz pistoletu do CQB - nie patrz na zasięg, bo w realiach CQB zwykle strzela się na dystansie 10-15 metrów. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Zarówno CM.030 jak i tania Beretta od STTI to repliki godne uwagi. Zasięg całkowity mają porównywalny, ale jak już ktoś wyżej napisał - kulki z Glocka lecą zdecydowanie wolniej. Kulki do Beretty - mogą być zarówno 0,2 jak i 0,23. Ja osobiście używam tych pierwszych. Kulki P&J Premium są zdecydowanie wystarczające. Jeśli to ma być replika na początek, to warto byłoby również rozpatrzyć kupno pompki (np. M58 od DE). Quote Link to post Share on other sites
miCziQ Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 (edited) Ja bym sie zdecydowal na Glocka, nie trzeba gazu kupowac. Edited November 29, 2011 by miCziQ Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Zarówno CM.030 jak i tania Beretta od STTI to repliki godne uwagi. Zasięg całkowity mają porównywalny, ale jak już ktoś wyżej napisał - kulki z Glocka lecą zdecydowanie wolniej. Kulki do Beretty - mogą być zarówno 0,2 jak i 0,23. Ja osobiście używam tych pierwszych. Kulki P&J Premium są zdecydowanie wystarczające. Jeśli to ma być replika na początek, to warto byłoby również rozpatrzyć kupno pompki (np. M58 od DE). Ewentualnie M47[ok.300fps dodajesz tanie koli i celnie strzelasz] Quote Link to post Share on other sites
ergon Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 Rozumiem, a na ile wystarczy bateria z Glocka ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/27186-glock-18c-cyma/page__hl__cm030 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Moja trzymała długo, nawet miesiąc. Ale używałem go jako boczniaka, więc sporadycznie. Generalnie te baterie są wydajne (z reguły). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts