Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

KRÓTKOFALÓWKA

Recommended Posts

Witam, jestem początkujący i chciałem się zapytać, czy taka krótkofalówka będzie dobra :

http://www.mixelectronics.pl/krotkofalowka-pmr-maxcom-wt-210-comfort---,10024

Byłem dzisiaj w mixelectronics i powiedzieli mi, że będzie dobra, ale oni to mówią, żeby lepiej sprzęt się sprzedał.

Proszę o jak najszybszą pomoc, ponieważ krótkofalówka jest potrzebna mi z dnia na dzień.

Pozdrawiam.

Dado same radyjko jest takie sobie, czyli żadna rewelacja ale da radę. Problem polega na tym zebyś na początku zorientował się jakim systemem łączności posługują się ekipy w twojej okolicy (PMR czy FRS). Bo może się okazać że kupisz radio przez które się z nikim nie skomunikujesz. Oczywiście PMR jest systemem najbardziej rozpowszechnionym, ale co przeszkadza sprawdzić.

Ja również używam wt210 i chwale je sobie w terenie zabudowanym, gesto zabudowanym zasięg to jakiś 1km, ale w lesie 4km spokojnie, a na łąkach/polach bez drzew ok. 10km ;)

Mister ale z ciebie bajkopisarz, nawet w idealnych warunkach przy takiej mocy nadajnika to prawie nie możliwe więc nie ściemniaj :hahaha:

Mister ale z ciebie bajkopisarz, nawet w idealnych warunkach przy takiej mocy nadajnika to prawie nie możliwe więc nie ściemniaj :hahaha:

ok. czyli +/- 2 km ;)

wczoraj działałem z nią lesie i zasieg w gestym lesie to 2-4 km ;)

PS. jak dla początkującego to spokojnie starczy

Edited by szczuromen

Ja również używam wt210 i chwale je sobie w terenie zabudowanym, gesto zabudowanym zasięg to jakiś 1km, ale w lesie 4km spokojnie, a na łąkach/polach bez drzew ok. 10km ;)

Masz sklep i próbujesz wcisnąć produkt? W gęstym lesie i mocno pagórkowatym terenie życze Ci abys miał na 0,5 W zasięg 500m. Więcej będzie ciężko uzyskać nie modyfikując chociażby anteny.