Marionetka Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Jestem nowy na forum. O ASG dowiedziałem się pół roku temu. Teraz planuję kupić jakąś replikę na początek, moje fundusze wynoszą około 160 zł. Jaką replikę polecali byście na początek? Najbardziej zależy mi, aby był to AK 47. ( tak jak każdemu nowemu :D) Znalazłem na Military.pl oto takie AK: Kalashnikov AK47 Full Stock Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Z replik sprężynowych polecam Tokyo Marui i UHC. Z tym kałaszem nie miałem do czynienia. Dobrą opcją jest też shotgun (świetny był AGM za 50 zł, ale jest już nie do dostania). Za 160 zł możesz jeszcze kupić elektrycznego Glocka Cymy, który jest niezawodny, ale ma nieduży zasięg. Zastanów się, może warto odłożyć trochę kasy i kupić AK CM028 za ok. 300 zł - to najtańszy z dostępnych dobrych elektryków. Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Jak pisał stalker - dozbieraj i kup cm028. A niedługo wpadnie Lesio i powie najbardziej znane słowa na Wmasg - "Dozbieraj i kup rk boyi". Link to post Share on other sites
Marionetka Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 Te słynne słowa już obiły mi się o uszy. Może i to najlepsze rozwiązanie co do cm.28, akurat zbliżają się święta, więc trochę funduszy wpadnie do świnki. :) Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Bardzo możliwe, że ta replika to Cyma rebrandowana przez Cyberguna, który nadaje oznaczenia broni ostrej. O replice, o której mówię można poczytać tutaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21928-oficjalny-p1093-ak47-cyma/page__hl__cyma W dziale replik sprężynowych, w "Opisy i informacje" znajdziesz też trochę tematów poświęconych właśnie akaczom Cyberguna. Dlaczego uważam, że to Cyma? Kod producenta zaczyna się od CG, co przywodzi na myśl Cyberguna, w dodatku oznaczenia są takie same. A zbyt wiele chińskich firm kałachów sprężynowych nie robi. Nie dalej jak 2 tygodnie temu miałem w rękach w tym samym momencie AK CG i AK Cymy i nie różniły się niczym. Choć starsze wersje z tego co wiem, mogły. Nie zmienia to faktu, że jeśli chcesz sprężynową replikę - powinieneś się wyłącznie shotgunami zainteresować. Jeśli chcesz mieć AK - najtańszy i zarazem całkiem niezły wybór to CM.028 za nieco ponad 300 złotych. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Kup RK. Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Popieram Lesia. Link to post Share on other sites
koxysz Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 (edited) Najlepiej dozbierać do cm0.28 albo do rk bojca. Poza tym nie wiem czy zobaczyliście ale to 280 fps to mierzone na 0,12g więc jak kupi 0,20 to będzie miał tyle samo fps jak glock cymy :). Edited December 10, 2011 by koxysz Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Kup shotguna od AGM. Sam mam taki i jestem zadowolony. Co prawda teraz cm.028 w serwisie, więc tym strzelam. Za 50 zł naprawdę dobra jakość :). Link to post Share on other sites
arend Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Kup shotguna od AGM. Sam mam taki i jestem zadowolony. Co prawda teraz cm.028 w serwisie, więc tym strzelam. Za 50 zł naprawdę dobra jakość :). Wskaż gdzie takowego kupić. Link to post Share on other sites
Marionetka Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Pamiętam mojego pierwszego shotguna z bazarku, miałem wtedy chyba z 11 lat. ;D Zadziwił mnie jego zasięg i wytrzymałość, miałem go chyba ze trzy miesiące, a kosztował mnie tylko 30 zł. :) No to dobrze trafiłeś, ale co to wnosi do tematu? Staraj się pisać, jeśli masz coś sensownego do napisania :). /LgN Link to post Share on other sites
Marionetka Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Mam już potrzebne informacje i decyduję się na cm.28, jak dozbieram złotówek. Proszę moderatora o zamknięcie tematu :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts