Lazer Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Witam Chciałbym zacząć bawić się w asg. Jak narazie mam buty desanty, i gogle narciarskie (tylko nie wiem czy wytrzymają). Na początek chciałbym zakupić : - cm.028 https://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028.html - mundur z demobilu - i o ile nie wytrzymają gogle narciarskie to takie : http://gunfire.pl/product-pol-1152192950-Okulary-I-vo-przyciemniane-oprawki-czarno-szare.html Czy taki zestaw będzie odpowiedni ? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Tak, to dobry wybór. Dokup gumkę silikonową guardera i będzie lepszy wybór. I te okularki z ALLEDROGO bo są tam tańsze. Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Kupuj uvexy jeśli chcesz jeszcze w swym życiu zobaczyć jakąś fajną dziewczynę, inaczej to tylko zostanie ci macanie na oślep :bialaflaga: Od kiedy to zieleniny doradzają innym zielonym, dobranocka już była dawno :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Kup wszystko to co podałeś, a jak już dostaniesz replikę, to połóż na ziemi te gogle narciarskie i z niewielkiej odległości oddaj do nich serię strzałów (tylko uważaj na rykoszety, najlepiej załóż na czas testu inną ochronę oczu) i widząc efekt zastanów się jak wyglądałyby Twoje oczy po czymś takim. Ewentualnie masz drugą możliwość - uwierzyć nam na słowo i oszczędzić sobie te gogle zostawiając je do ich właściwego użytku, czyli do jazdy na parapecie / boazerii. Quote Link to post Share on other sites
Lazer Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 (edited) A te okularki z uvex'a, wytrzymają 550fps ??? Edited December 11, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
kujaw091 Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 I-vo - Tak, wytrzymają. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 @Memonic Tak jestem zielony. I co? Doradzam. A co? Nie mogę? Każdy powie że cm.028 jest dobra na początek. Jeszcze niech wymieni gumkę to będzie lepiej podkręcała kulki. A okulary nie dobre że z ALLEDROGO? Taniej, a to samo :| Nie widzę wielkiej filozofii w tym. Także wytłumacz mi co w tym śmiesznego, co? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Możesz też kupić CM031 lub 037, od 028 różnią się tylko wyglądem. Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 @Memonic Tak jestem zielony. I co? Doradzam. A co? Nie mogę? Każdy powie że cm.028 jest dobra na początek. Jeszcze niech wymieni gumkę to będzie lepiej podkręcała kulki. A okulary nie dobre że z ALLEDROGO? Taniej, a to samo :| Nie widzę wielkiej filozofii w tym. Także wytłumacz mi co w tym śmiesznego, co? A zrozumiałeś miszczu zasady działu dla zielonych? Po prostu przyjęło się że w tym dziale osoby z krótkim stażem w ASG nie powinny doradzać ze względu na brak doświadczenia. A napinanie się jest bezsensowne i świadczy tylko Twojej niedojrzałości emocjonalnej. A właśnie słyszałeś kiedyś o PW. Czy też nie wiesz do czego ono służy? Tak prawdę powiedziawszy, to raczej Ty się napinasz. Nie widzę, w którym miejscu miejscu Cristophy na Ciebie naskoczył, za to Ty na niego w obu postach. /LgN Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Jeśli nowi doradzają z sensem, to nie widzę problemu, dla którego mieliby nie doradzać. Jeśli natomiast jakiś nowy gadałby głupoty, to jego posty bardzo szybko pójdą do piachu, a on sam zostanie upomniany. Prosiłbym by już nie odbiegać od tematu. Quote Link to post Share on other sites
NiebO Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Wiem, że nie mam wielkiego doświadczenia, ale jeżeli mogę coś dodać, to faktycznie uvex'y I-vo są rewelacyjne. Mają świetną regulację kąta pochylenia szybki i długości zauszników, bardzo wygodnie się je nosi i można dokupić do nich wymienne szybki w kilku kolorach. Po za tym można je dorwać na allegro w całkiem sensownej cenie. Tylko trzeba uważać na podróbki, bo można się później zdziwić.. Quote Link to post Share on other sites
Lazer Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 A są te Uvex'y wygodne ? Bo będę biegał w kominiarce, a one nie mają gumki. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 A co za problem przejść się do optyka i kupić gumkę? Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) W sklepie internetowym BHP, można dokupić sznureczek koszt około 3,7 pln. (oczywiście lepiej zrobić to z jednoczesnym zakupem okularów, ceny praktycznie te same co na allegro) Edited December 11, 2011 by memonic1 Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited December 11, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Lazer Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Jak już bym miał kupować te Uvex'y to normalne, bez gumki, ponieważ wyglądają spoko, więc chodził bym w nich w słoneczne dni. A takie Bolle były by dobrym wyborem, czy lepsze te uvex'y ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7464&name=Bolle_Safety_-_Okulary_Ochronne_-_COBRA_-_Clear_-_COBFSPSI#!prettyPhoto Edited December 11, 2011 by Lazer Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Rób jak chcesz. Obydwie pary mają atesty, a te bolle będą tylko lepiej przylegać do twarzy (guma(?) czarna - na zdjęciu widać) przez co masz mniejsze szanse na dostanie się kulki pod szkła (choć i tak małe prawdopodobieństwo). Jeżeli chcesz mieć ząbki to kup maskę z siatki stalowej firmy TMC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts