MyN3 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Witam z góry wiem że zostanę skierowany do "szukajki" gdzie byłem i w zasadzie nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie posiadam 17 od ARMY no już z 2 albo 3 latka i w zasadzie wszystko cacy z samą repliką ale magazynek przecieka strasznie więc replika jest zawodna niestety.. A sęk w tym że strasznie mi się podobają GLOCKI a magazynki są niestety drogie :/ i tu nasuwają mi się pytania... Czy słyszał ktoś może o G17 na CO2?? Lub jaki GLOCK gazowy waszym zdaniem jest najmniej zawodny ale taki na pensję średnią krajową :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Glock TM ;D. A nie taniej będzie uszczelnić magazynek? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Glock KSC / KWA - od 100 lat na rynku, masa części zamiennych, wersji różnych cenowo bla bla bla. Generalnie jak Toyota wśród samochodów ;] Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Poszedłem za słowami Arenda i kupiłem za 3zł mała tubkę silikonu rozłożyłem magazynek i zacząłem składać z tym że każdą część (poza tymi które się ruszają) obsmarowałem sylikonem i jak na razie działa i to nawet chyba lepiej niż szczelny "oryginał" Jednak dalej chciałbym Glocka CO2 ale to może w przyszłości bo znalazłem magazynek do KSC na kapsuły CO2. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Mam rozumieć że zamiast uszczelek jest teraz silikon?? Silikon lepiej i na dłużej uszczelki niż uszczelka, ale czy zda to egzamin?? Nie będzie potem jakichś problemów? Jak z późniejszym dostaniem się do wnętrza magazynka w celu np wymiany, dyszy gdy wszystko zasilikowane i trzyma mocno?? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Co do glocków to RA-Tech robił magi Co2 do kwa/ksc ale jak to działa na dłuższą mete w pl nie wiadomo. Może na forum gasguns będzie coś. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A Army nie jest w standardzie TM ? Jeżeli dla ciebie mag do Army jest drogi (84,70zł u krakmana, do KSC/KWA 129.90zł na specshopie) to może lepiej sprzedaj klocka? Zawsze można kupić zawory, uszczelki do zaworów... Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 Seger jak zwykle wprowadził coś do tematu :) Kwestia ceny jest tylko i wyłącznie sprawą danej osoby ponieważ dla Ciebie kupno kilku magazynków gazowych to nic a dla innych może to być dużo dlatego takie wtrącenia są co najmniej nie na miejscu.. Same magazynki w systemie TM kosztują ok 55zł Również nie rozumiem porady o zakupie uszczelek i zaworów ponieważ napisałem że kupiłem sobie za aż 3zł mała tubkę sylikonu i mam 100% szczelności przynajmniej na magazynku bo test w wodzie nie pokazał żadnego pęcherzyka powietrza.. @Cupi Wszystkie uszczelki zostały na miejscu tylko podczas składania każdy element wysmarowałem sylikonem ale nie duża ilością tak żeby po prostu to wszystko skleić bo i tak podczas składania uszczelki zrobiły swoje a sylikon miał tylko wypełnić miejsca w których uszczelka mogła się podwinąć czy załamać na koniec jeszcze zanim założyłem zaślepkę przejechałem sylikonem we wszystkich miejscach w których mogły powstać nieszczelności. Co do samego demontażu to o to się nie martw spokojnie to wyrwiesz :) przynajmniej wiem że ja wyrwę bo użyłem dość elastycznego sylikonu wiem że niektóre potrafią prawie na kamień stwardnieć.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Tak Myn3, poczekajmy aż zapaćkany sylikonem mag Ci się rozszczelni i co wtedy zrobisz. Ja na przykład właśnie usiłuję uratować tak uszczelniony "mag" od tygodnia... Wyrwiesz wyrwiesz ale skrob potem skalpelem wszystkie resztki tego badziewia :D. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Kwestia dla mnie jest prosta - jeżeli stać cię na gaziaka to stać cię na magi. Chyba każdy liczy że z czasem przyda sie dodatkowy lub fabryczny sie zacznie rozszczelniać. Tak samo : stać cię na podkręcenie repliki do 450-500 fps, to stać cie na boczną do strzelania na bliskie odległości. I raczej nie ma co tu dyskutować dalej. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Odkopuję (na szczęście nie zagrzebało się głęboko), bo mam pytanie wystarczająco zbliżone: Chcę kupić Klocka 17-stkę. Dobrego. Solidnego. Trwałego. Żeby części zamienne dało się dostać bez bólu (nieodmienna przyczyna zgryzoty mojej z P99 Maruzena: replikę kupiłem, pięknie było, ale jak coś siadło - części zamiennych ni ma, Dexter dwa miesiące walczył o uratowanie repliki...). Ewentualne "oznaczenia jak w prawdziwym" akurat czniam i bimbam. Cena gra rolę, naturalnie, ale bez przesadyzmu. Nastawiony byłem na TM'kę (forsa odłożona), ale jakoś od grudnia nigdzie jej nie widzę. Mamy marzec, moja cierpliwość zaczyna siadać. A więc - Glock 17. Jeśli nie Tokio Marui, to co? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Gas_Pistols_SMGs_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_G17_3rd_Generation.htm http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Gas_Pistols_SMGs_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_G17_Custom_Foliage_Green.htm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts