Arius Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Witam Stoję przed wyborem precki - ogólnie nie chce aby precka kosztowała więcej niż warta jest replika. Interesuje mnie długość AK - 455mm. Co do średnicy to wydaje mi się, że przedział 6.02-6.04 stanowczo wystarczy. Największy dylemat mam jednak w doborze firmy, systema ponoć zawsze dobra i nie ma obaw, że trafi się jakaś trefna partia. Nie mniej jednak chciałbym wydać mniej kasy. Nie mniej jednak jeśli mam wydać 10-20 zł mniej to wole nie ryzykować i wkładać syf. Przeglądając różne sklepy trafiłem na to, jest szansa, że stosunek cena/jakość będzie zadowalające. http://gunfire.pl/product-pol-1152195098-Lufa-precyzyjna-6-04mm-do-repliki-AK-47.html http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_373&products_id=1930&name=MadBull_-_Lufa_Precyzyjna_6.03_Black_Python_-_455mm_-_AK,_SLR#!prettyPhoto http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&products_id=189 Bardzo chętnie wysłucham opinii i im więcej krytyki tym bardziej pomożecie. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 1. Do dupy. 2. Loteria. 3. Do dupy. Jak masz oszczędzać na precce, to daruj ją sobie. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Systema 6.04 lub Guarder 6.02 jeśli już tak bardzo chcesz oszczędzać. Najlepiej kup Prometheusa/KM Head Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Zgadzam się z Lesiem, z grubsza :). Miałem już chyba 5 MadBulli Black Python w wielu różnych replikach i lufa zawsze sprawdzała się dobrze. Nie jest to rewelacja, ale w cenie budżetowych JBU i innych SRC dostajesz lufę o oczko lepszą. Z tą loterią nie mogę się zgodzić, właśnie z racji iż przerobiłem ich wiele i nigdy nie miałem z nimi problemu. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Ja sam miałem tylko dwie, widziałem jednak więcej, i raz były okay, a raz nie było praktycznie różnicy między stockiem. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted December 22, 2011 Author Report Share Posted December 22, 2011 Głównie chodzi o to, że obecna celność jest tragiczna, bo siedzi tam 330mm stock, zastanawia mnie czy to nie będzie jednak za droga opcja na taką nienajwyższej klasy replikę stąd chęć oszczędzenia, ale chyba jednak skuszę się na systeme, najwyżej nie będę jadł przez miesiąc :P Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Pamiętaj, że kupno lufy precyzyjnej pociągnie za sobą konieczność kupowania wyłącznie dobrych jakościowo kulek (około 40 zł za 4000 sztuk). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 I nie polecam oszczędząc kupując za granicą - kumpel zamówił z czech kilka rzeczy, lufę promyka i komorę do SWD, i teraz mamy podejrzenie, że lufka to nie promyk. Kupuj tam, gdzie sklep jest sprawdzony i pewny. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 LogaN : wiem, zdaję sobie z tego jak najbardziej sprawę. Lesio : Jedyna precka Systemy w Polsce jest chyba na gunfirze, więc mogę być spokojny, ale dzięki za przestrogę. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Polecam ze swojej strony stalowe lufy Deep Fire, nie są drogie, są dobre i co ważne, nie tracą właściwości (jak na razie rok czasu) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 A masz wiedzę jak DF 6,02 wygląda w porównaniu do Systemy 6,04. Czy jest widoczna różnica w skupieniu oraz zasięgu? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Deep Fire jest szaro-srebrny, a Systema żółta :) U siebie Systemy nie montowałem, widziałem u innych, nie narzekali, tak samo jak ja. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/35182-jaka-preclufa-lepsza/ Gdzieś na forum jest jeszcze zbiorczy temat z linkami do opisów poszczególnych luf. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 KreciKs temat mi znany . Zapytałem z ciekawości czy masz jakieś porównanie. Osobiście w 1 replice mam systemę 534 mm a to tylko dlatego ze to 1 replika jaką zakupiłem a w pozostałych 2 siedzą stockowe i zmieniać nie mam zamiaru. Odnośnie używania precek w replikach wypowiedziałem się w 1 z tematów i nie będę się powtarzał a i zdanie nie zmienię. Ale dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 Zaleta DF dla mnie jest taka, że to 6.02 i minimalnie niższa cena. No, ale niestety na tyle mała jest różnica, że chyba nie zaryzykuję trefnej partii. Ogólnie to już wiem, że różnica będzie diametralna, bo od razu chce się na cięższe kuleczki przerzucić. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Zaleta DF dla mnie jest taka, że to 6.02mm I co z tego ze 6.02? Systema jest 6.04mm a strzela lepiej niz NoNameMadeinChina 6.01mm. Tym sie nie ma co sugerowac. A temat jest chyba wyczerpany. "Najtaniej" Guarder 6.02 albo Systema 6.04. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Polecam ze swojej strony stalowe lufy Deep Fire, nie są drogie, są dobre i co ważne, nie tracą właściwości (jak na razie rok czasu) Jeśli trafi się prosty egzemplarz to może są i dobre. Trzy kolejne lufy prosto z pudełka, trzy kolejne nie chciały się po blacie stołu toczyć swobodnie takie były dobre i "precyzyjne". Nigdy więcej Deep Fire w moich replikach. Jak chcesz tanią lufę to bierz Systemę, jeśli masz więcej kasy i chcesz kupić dobrze to bierz Prometheusa/KM Heada. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 A jak np wypada prometheus w stosunku do JBU? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Tak jak Mercedes w stosunku do starej BMW. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Kup tą http://allegro.pl/lufa-precyzyjna-modify-6-03mm-m4a1-363mm-i2025394458.html i napisz czy warto :D Modify zawsze robiło innowacyjne części i ciekawi mnie czy teraz też im się udało. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Kup tą http://allegro.pl/lufa-precyzyjna-modify-6-03mm-m4a1-363mm-i2025394458.html i napisz czy warto :D Modify zawsze robiło innowacyjne części i ciekawi mnie czy teraz też im się udało. Jak nie miał nigdy do czynienia z precką, to raczej nie będzie miarodajny. :P Ale swoją drogą - zaciekawiła mnie ta lufka. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 1) Odnoszę wrażenie, że te nacięcia od strony HU będą dobrze współgrały jedynie z dedykowanymi gumkami od Modify. A jak z ich jakością, nie wiadomo. Zastosowanie gumki o standardowym kształcie może powodować nieszczelności, niestety. 2) Fajne natomiast są te nacięcia od strony wylotu, na gumki dystansujące. Pamiętam jak się namęczyłem, żeby wycentrować lufę wewnętrzną w zewnętrznej w moim starym AK. Fajny patent, powinien się sprawdzić :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts