Radziul Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Witam, mam problem... a właściwie zagwozdkę dotyczącą miejsca na baterię w kolbie P90. Jaki akumulator zmieściłby się tam? Aktualnie mam dziwny akumulator zrobiony domowej roboty(tak mi się wydaję) przez poprzedniego własciciela, no i co by nie było sprawdza się ale czuję, że batka się już kończy i czas na zmianę, a że nie wiem jaka tam wchodzi to w ciemno nie chcę kupować. Dla jasności replika to P90 Tokyo marui. Miał ktoś może problem z wyborem akumulatorka? Można tę kolbę jakoś przerobić? Myślałem o jakimś lipo ale no za cholerę nie wiem czy wejdzie nawet najmniejszy ''paluszek''. Zdjęcia kolby i batki jaka wchodzi: http://imageshack.us/g/42/dsc02825sb.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 W temacie o P90 od TM i chinola jest o bateriach. Zgrzewali tak batki do P90 jak masz, nawet kilka firm to robiło swojego czasu, ale już sporo czasu nie widziałem w sklepach gotowca. Dobrze masz, bo już jest przerobiona pod L-bateryję replika. Lipolki wchodzą 7,4. Quote Link to post Share on other sites
tiger__pl Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 ja do p90 mieszczę lipo i czujnik napięcia (7,4 2200 lub 11,1 1250 obie 25c) przy wyborze musisz patrzeć na wymiary bo co producent to inne jakieś 2 lata temu używałem nimh 9,6 1100 (proste nie L) ale wchodziły na styk Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Wymiary takiego Lipolka (GE Power Pack, RC Pack - 7,4V, 2200mAh, 25C): 103mm długości; 34mm szerokości i 15mm wysokości. Wymiary wysokości i szerokości nie powinny być przekroczone, inaczej aku nie wjedzie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Jest coś takiego jak przedłużka kolby, by mieściła większe baterie. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted December 31, 2011 Author Report Share Posted December 31, 2011 Jest coś takiego jak przedłużka kolby, by mieściła większe baterie. Lesiu Ty nie bądź taki chojrak. Wiem, że jest coś takiego ale nie potrafię zrobić takowej przedłużki sam. Gdzieś kiedyś widziałem na specshopie takie cudo ale teraz nie mogę znaleźć. Dobra, dzięki chłopaki spróbuję z tym li-po. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Radziul najszybciej będzie jak weżmiesz replikę do sklepu modelarskiego i przymierzysz. Modelarze mają spory wybór różnej wielkości baterii LiPo. A w taką http://shop.ehobbyasia.com/ea-p90-butt-plate.html przedłuzkę naprawdę warto zainwestować. Ale niestety się trzeba będzie na parę dolarów wykosztować bo w polsce dostępna tylko jest z drugiej ręki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Lesiu Ty nie bądź taki chojrak. Przecież staram się Ci pomóc. Skoro wiesz, że jest przedłużka, to nikt Ci nie każe jej dłubać w drewnie - kup ją. :P Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Albo pogadaj z Erhilem czy się bardzo przyzwyczaił do swojej i nie chce się zamienić... ;-). Bo on na jakimś lipo bodaj jedzie. A zresztą czy ostatnio nie chciałeś tego P sprzedać aby? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 1, 2012 Author Report Share Posted January 1, 2012 Albo pogadaj z Erhilem czy się bardzo przyzwyczaił do swojej i nie chce się zamienić... ;-). Bo on na jakimś lipo bodaj jedzie. A zresztą czy ostatnio nie chciałeś tego P sprzedać aby? ;-) Chciałem ale jednak na dniach porównałem pare replik z moją P90'tka i jednak zostaje przy tym cudzie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts