zito6 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Witam jestem posiadaczem m16 produkcji AGM. Niedawno wymieniłem w niej zębatki na te http://azteko.pl/shs-zestaw-wzmocnionych-zebatek-161-p-2158.html i gumke hop up na białą Guardera i akumulator na firefox 8,4 2000mah ni-cd. Stockowo gearbox "jedzie" na m130 jednak chciałbym wymienić sprężyna na m140 guardera i tutaj pytanie czy gearbox i bateria wytrzymają takiego springa? Oczywiście gumkę wymienię na czarnego guardera. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 (edited) Chiński gearbox v2 i 140 guardera - śmierc na miejscu . (chyba że Ci się trafił "dobry" szkielet gearboxa - różnie to z chińszczyzną bywa ) Edited January 3, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Przy lekkim tłoku i głowicy tłoka, oraz wyjęciu łożyskowania z tej ostatniej, na semi może trochę pociągniesz. Lecz jak chcesz być pewnym, to szukaj szkieletu KWA. Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 Perski teraz nowsza generacja tych replik posiada 450fps http://gunfire.pl/product-pol-1152191761-AGM-034.html Pisałem do gunfire z zapytaniem jaki spring jest tam zamontowany. W meilu zwrotnym dowiedziałem się że to sprężyna m135 a co ciekawe w replice nie zamontowano nowego szkieletu tylko wymieniono sprężynę. Mam zamiar dokupić do tego doszczelniany zestaw do m16 PJ. Jak zobaczę pęknięcia na szkielecie to kupię nowy wzmacniany guarder. Czy bateria 8,4 pociągnie taką sprężynę? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Perski teraz nowsza generacja tych replik posiada 450fps http://gunfire.pl/product-pol-1152191761-AGM-034.html Pisałem do gunfire z zapytaniem jaki spring jest tam zamontowany. W meilu zwrotnym dowiedziałem się że to sprężyna m135 a co ciekawe w replice nie zamontowano nowego szkieletu tylko wymieniono sprężynę. Mam zamiar dokupić do tego doszczelniany zestaw do m16 PJ. Jak zobaczę pęknięcia na szkielecie to kupię nowy wzmacniany guarder. Czy bateria 8,4 pociągnie taką sprężynę? Raczej nie - mam spr. 140 guardera i silnik "zwykły" pociąga aku 9,6v , ale ledwo . 8,4v nie daje rady . Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 (edited) Jak się boisz o szkielet to zainwestuj w zbrojenie wg UES'A :) gdzieś na forum są fotki jak wykonać ;),albo kup gotowe w asg revolution porprzez allegro(użytkownik dual_tec) Edited January 3, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 Perski a jakiej pojemności masz akumulator? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 (edited) Perski a jakiej pojemności masz akumulator? 1200mAh . Ty zapewne też (stockowy) . 8,4v też ma 1200mAh . Edited January 3, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted January 4, 2012 Author Report Share Posted January 4, 2012 To pewnie dlatego ja mam firefox-a 8,4 2000mah i działa szybciej niż na stockowej 9,6v od kolegi. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 "Działa szybciej" ze względu na lepszą wydajność prądową ogniw Firefoxa, a nie z powodu większej pojemności. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Zabierasz się do tego od d*** strony. Sprężynę wymienia się na końcu ! Najpierw doszczelnij cału układ, załóż bore-up, precke, dobrą gumkęi jak nadal będzie Ci mało, to dopiero w tedy wsadzaj mocniejsza sprężynę ! W skrajnych wypadkach, jeśłi masz nieszczelności, to na mocniejszej sprężynie będzie niewiele więcej, lub nawet mniej. Powietrze ,zawsze szuka, najłatwiejszej drogi ucieczki i jeśli ma możliwość, to prędzej ucieknie "bokiem" niż popchnie kulke.. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 MBlock! Człowieku pakuj MBlock. https://plus.google....995808558033457 - nie ma prawa działać, a na mblocku działa. https://www.dropbox.com/s/i0nn2a131ka5386/rofSPR.mp3 - rof na m165 na nadpęknietym szkielecie VFC na sucho. Kupujesz za 120pln na DeltaShopie i masz coś, co służy Ci w każdej emce jaką masz (pod warunkiem, że ma komorę 1częściową i nie jest to komora typu madbulla). Przekładka trwa 30sekund. Niepotrzebne usunąłem S1 Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 w body ka musisz wyrzucić mechanizm do bc i mblok śmiga ;) Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 (edited) Usunięte zostały dość ważne informacje, napisane przez innego użytkownika, że MBlock nie pasuje do eMek z Bolt Catchem, tzn pasuje, po wyciągnięciu tego gadżetu... Edited March 22, 2013 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 W boyi (hk416 pewnie M16 też) boltcatch działa z mblockiem, tylko że jest lekko upośledzony, w KA trzeba wyciągać, można też niby piłować mblock, ale raczej gra nie warta świeczki. Nie wiem jak z innymi eMkami z boltcatchem, m.in. VFC (niby powinno być jak w boyi, ale niekoniecznie). Tak może być ? Tylko na temat teraz proszę. S1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts