Danisz Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Niedawno stałem się posiadaczem 3 magazynków mid-cap cymy( a konkretniej tego modelu http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-cm.html ). Problem w tym, że gdy wystrzelam jakieś 20 kulek to nie chce podawać. Musze chwile poczekać albo strzelić kilka razy z semi. Magazynki niesmarowane (trochę za wcześnie na smarowanie wg mnie), zrobiłem jak trzeba na początek (10 kulek i wyjąc 20 i wyjąc itd.), kulki P&J, magazynek idealnie dopasowany, jest to CM.028. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Właśnie na początku się je smaruje... Czy zrobiłeś tak że najpierw pakujesz 10 kulek,potem 20 potem 40 i tak dalej? Edited January 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Po pierwsze, zmień kulki, PeJoty lubią się zacinać. Po drugie, kup markowe. Np. G&G lub Guardery. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Zmień kulki. W midach prawidłowo podaje jedynie kulki polerowane, czyli, z łatwo dostępnych, są to G&G i Guarder. PJ nie ma kontroli kształtu, zdarza się jajowatość oraz spłaszczenia kulek. PJ nadają się do strzelb i procy. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Właśnie na początku się je smaruje... Czy zrobiłeś tak że najpierw pakujesz 10 kulek,potem 20 potem 40 i tak dalej? Jesteś zielony - nie doradzaj. Nie wiesz - nie doradzaj Widzisz: aż 2 ogólne argumenty, żebyś nie doradzał. A po trzecie mylisz się - magazynków się nie smaruje. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 To jest właśnie duża wada midów. Na złączeniu sprężynek kulki o gorszej jakości bardzo lubią się zacinać, stąd te niedogodności. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Trzeba dobre kulki mieć :) Quote Link to post Share on other sites
Danisz Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Czyli jak rozumiem mam po prostu zmienić kulki? Już myślałem, że już coś nie tak z repliką albo mid-capami ; d A jakieś rady na przyszłość jak się z nimi obchodzić? Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 (edited) Czyli jak rozumiem mam po prostu zmienić kulki? Już myślałem, że już coś nie tak z repliką albo mid-capami ; d A jakieś rady na przyszłość jak się z nimi obchodzić? Nie ładuj kwadratowych kulek to powinno być dobrze :) Edited January 8, 2012 by Gregoriian21 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Laokoon kto ci powiedział że jestem zielony? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Zapewne Twój status. I to, że piszesz, że przy pierwszym ładowaniu magazynka trzeba ładować po 10 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Co do kulek, to guardery (kupione u krakmanów) też się tną w midach cymy Najlepsze wg. mnie są G&G, nigdy na nich nie miałem zacinki. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Bo mid capy mają 2 rzędy i często na ich "zakręcie" dochodzi do zacinki kulek słabej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Laokoon kto ci powiedział że jestem zielony? Zapewne Twój status. I to, że piszesz, że przy pierwszym ładowaniu magazynka trzeba ładować po 10 kulek. Dokładnie. I to, że każesz smarować magazynki. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 To z magami,racja nie trafiłem. Jeśli będziesz oceniał ludzi po statusie daleko zajdziesz :bialaflaga:. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 (edited) Jesteś zielony - nie doradzaj. Nie wiesz - nie doradzaj Widzisz: aż 2 ogólne argumenty, żebyś nie doradzał. A po trzecie mylisz się - magazynków się nie smaruje. Moim zdaniem ty się mylisz, magazynki owszem się smaruje specjalnym sylikonem w sprayu który możemy dorwać w każdym sklepie za 10-20zł ~. (asg sklepie) Edited January 8, 2012 by Radziul Quote Link to post Share on other sites
Hiena_Echo 1 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 A co do tych mid-cap 'ów , czy te zaczepy (przód, tył) też są z metalu ? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Radziul mi też się tak wydaję że się myli ten Laokoon,często słyszę że do nowego mida psika się silikon. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 (edited) A g**** prawda! Olejek nie pomoże na tnące się magi. Jedynym widocznym skutkiem tego będzie zasyfienie kulek - równoznaczne z napsikaniem silikonu na gumkę... BTW - polecam lekturę: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/116065-mity-airsoftu/ PJ nadają się do strzelb Pudło! Tną się w shellach... :icon_lol: Edited January 8, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 KULKI PJ są kwadratowe. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Moim zdaniem ty się mylisz, magazynki owszem się smaruje specjalnym sylikonem w sprayu który możemy dorwać w każdym sklepie za 10-20zł ~. (asg sklepie) haha ; D Dobrze, że nie "profesjonalnym" albo "kontraktowym" silikonem w sprayu, bo to już za wysokie progi dla maluczkich śmiertelników ; D Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Mi bez psiknięcia odrobiny silikonu midy nie chciały podawać, po wystrzeleniu 3,4 magów zasięg wrócił do normy, a kulki przestały się ciąć w magu (Guardery) Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Mi się pj nie tną w shellach, więc używam. Jak się zatną chociaż raz, to już tylko do procy zostaną:) Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Nie wiem, nie wiem panowie... Za czasów gdy miałem jeszcze magazynki m4 to własnie silikon pomagał mi rozwiązać zacinania. Ale może tylko tam dlatego, że w niektórych magach m4 jest zwężenie na samej górze gdzie zacinają się naraz dwie kulki, poprzez posmarowanie zmniejszyło się tarcie i voila. Ci co kindziolą głupoty o brudnych kulkach to od razu uprzedzam, że nie ładuje się kulek tuż po napsikaniu sprayu. W ogóle po co gadać jak złożyć i rozłożyć magazynek można w 20 minut żółwim tempem. Nie działa - rozłóż. Złóż - nie działa? Wypiernicz, kup nowy. Quote Link to post Share on other sites
Danisz Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 Czyli na poczatku sie nie smaruje tylko jak np. wczesniej sie nie zacinalo a dopiero pozniej jak juz zacznie sie zacinac. A kulki to G&G bo guardery tez sie zacinaja. Tylko nie moge znalezc 0.23g G&G! Moze ktos mi powiedziec w jakim sklepie je kupic? Ew. 0.25g Sorki za pismo. Klawiatura juz ledwo dziala. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts