Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cicha głowica tłoka systemy & głowica cylindra promyk

Recommended Posts

Witam. Jak w temacie.. z czasem chciałbym wyciszyć swoją emkę , tzna wcześniej miałem na myśli kupić cichy zestaw systemki ale zakorciło mnie coś innego - czyli jak w temacie..

I tu nasuwa się pytanko

czy obie głowice będą dobrze współgrać?? bo jak wiemy promyk nie robi cichych głowic...

domyślam się że jeśli to by banglało to należałoby usunąć drugi ząb na szczęce na tłoku...

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Edited by Pietia888

Znaczy się chcesz połączyć wyciszoną głowicę tłoka z płaską cylindra? Jeśli tak, to sobie odpuść.

Uznaj tego posta za niebyłego, gdyż byłem przekonany, że mówisz o płaskej głowicy cylindra, a nie z lejkiem :unsure:

Za to to powinno Cię zainteresować:

Hmm ciekawe że kolega Ronni najeżdża na głowice ultimate... Właśnie wmontowałem wyciszoną głowicę tej marki w połączeniu z głowicą cylindra v3 promyka (...) Wszystko ładnie się zazębia, mam zaje... super szczelność włączając połączenie głowica+dysza (dysza też promyk)
Edited by wiciok

taką głowicę cylindra

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2462&name=LayLax_-_Prometheus_-_Glowica_cylindra_V._2

i cichą głowicę systemki

banglało by to???

Jeśli tak to zakupię taki zestawik...

a mógł byś zapodać link do tamtego tematu??

Nie wiesz czy tamtemu maniakowi giwera ciszej pracowała po takim zabiegu ??

Dzięki wielkie za odp.

Edited by Pietia888

Będzie pasowało, tylo pytanie po co? Jeśli masz te części to ok, jeśli nie to kup coś pokroju ultimate/shs Jest tańsze a tak samo szczelnie i wytrzymałe.

Pamiętaj tylko, że ciche głowice nie wyciszają tak naprawdę gb (no chyba że wcześniej miałeś aluminiową głowicę tłoka). sprawiają tylko że dźwięk uderzenia tłoka o głowicę jest bardziej basowy.

Edited by Trzmielor
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...